Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

having to reboot my xr500 to get my connection back


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
broken

broken

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Local time: 05:26 PM

when i got off work it said i had no connection ..rebooted it fixed it ..went to bed got up the same thing..is there a timer to shut off my routers connection after a certain time plz..help..i have wifi when it does this..



#2
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,825 posts
  • Local time: 11:26 PM

Sent you a PM with a firmware to try


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#3
broken

broken

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 6 posts
  • Local time: 05:26 PM

nvmd lol



#4
buddy love

buddy love

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts
  • Local time: 06:26 PM
  • LocationWellman College

Sent you a PM with a firmware to try

 

 I was looking through the forums for a solution to the existing issue I am having with the router disconnecting me from the internet and sometimes the as well network as often as once a day.

I was wondering if that firmware  would help me. Im on V2.3.2.22 firmware at the moment.

 



#5
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,825 posts
  • Local time: 11:26 PM

 I was looking through the forums for a solution to the existing issue I am having with the router disconnecting me from the internet and sometimes the as well network as often as once a day.

I was wondering if that firmware  would help me. Im on V2.3.2.22 firmware at the moment.

 

 

I've sent you a PM with the firmware that should help.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#6
mp1

mp1

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 1 posts
  • Local time: 05:26 PM

Currently on V2.3.2.22.

I am also having instances where I will be disconnected from either radio and unable to reconnect until I reboot the system. Also, using 2017 macbook pro. I was having issues with the 2.4Ghz radio only giving me about 1/4 of my download bandwith (~100/450mbs) even though I am only 5 feet from the router. Trying to troubleshoot, I found that the mac Network Utility app is showing only a link speed of 11 Mbit/s. Are either of these known issues or helped by new firmware?



#7
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,825 posts
  • Local time: 11:26 PM

Currently on V2.3.2.22.

I am also having instances where I will be disconnected from either radio and unable to reconnect until I reboot the system. Also, using 2017 macbook pro. I was having issues with the 2.4Ghz radio only giving me about 1/4 of my download bandwith (~100/450mbs) even though I am only 5 feet from the router. Trying to troubleshoot, I found that the mac Network Utility app is showing only a link speed of 11 Mbit/s. Are either of these known issues or helped by new firmware?

 

Hey, welcome to the forum!

 

I've sent you a PM with the firmware, i should think it may help with that also.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#8
AnnonymouS

AnnonymouS

    Senior Member

  • Clubhouse Member
  • PipPipPipPip
  • 533 posts
  • Local time: 06:26 PM

Im having the same problem disconnect , what do I need to do

Currently on V2.3.2.22.



#9
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,825 posts
  • Local time: 11:26 PM

Im having the same problem disconnect , what do I need to do

Currently on V2.3.2.22.

 

I've sent you a PM with firmware to try


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#10
Victor-Yout

Victor-Yout

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 312 posts
  • Local time: 12:26 AM
  • LocationCologne, Germany
I also got these disconnects recently

#11
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 700 posts
  • Local time: 11:26 PM
  • LocationNetduma HQ

I also got these disconnects recently

 

Is this wired or wireless? I'll PM you the firmware now to try out



#12
Theillest-4ever

Theillest-4ever

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • Local time: 06:26 PM

Is this wired or wireless? I'll PM you the firmware now to try out



I'm having the same issue also my auto ping always check by itself. Everytime I uncheck it. It check by itself. Clan you help me fix that please? I lost count how many time I did a reset factory.

#13
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 700 posts
  • Local time: 11:26 PM
  • LocationNetduma HQ
It’s probably your factory reset that is causing it to default back to Auto Ping Host being checked. Let us know if the issue continues once you stop factory resetting.

I will PM you the download link for the trial firmware

#14
Theillest-4ever

Theillest-4ever

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • Local time: 06:26 PM

It’s probably your factory reset that is causing it to default back to Auto Ping Host being checked. Let us know if the issue continues once you stop factory resetting.

I will PM you the download link for the trial firmware


I did the factory reset because everytime I go online to go filter it shows auto ping check when I uncheck it like an 1 hour earlier before. And thank you. I'm gonna turn on my console I'll let you know if auto ping ch4ck by itself again

#15
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 700 posts
  • Local time: 11:26 PM
  • LocationNetduma HQ
Ok. Thanks, let us know how you get on. Hopefully it’s ok now.

#16
Theillest-4ever

Theillest-4ever

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • Local time: 06:26 PM

Ok. Thanks, let us know how you get on. Hopefully it’s ok now.

I find out what's going on. If I switch browser. Like going to incognito and log into the router. Everything will check back including change miles to km. I'll try posting a picture later.

#17
bboy486

bboy486

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 1 posts
  • Local time: 07:26 AM
I am also suffering from the same problem.

#18
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,825 posts
  • Local time: 11:26 PM

I am also suffering from the same problem.

 

I've sent you a PM with firmware to try


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#19
Xabiss

Xabiss

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 3 posts
  • Local time: 05:26 PM

Having this same issue. I am having to reboot my router weekly to keep it going. 



#20
spiderboyjk8

spiderboyjk8

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 1 posts
  • Local time: 02:26 PM
The same probmen happens to me woth the internet going out supper annoyig




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users