Jump to content
Sign in to follow this  
david

Geo-filter servers with wrong location

Recommended Posts

Using Xbox one, BO4 MP or League with a DunoOS R1 with latest 1.3 update.  I'm based in the UK but seem to be connecting to dedicated servers in the US but with a ping of 20ms so looks like a lot of servers still don't have the correct location details. I have used flush cloud just to confirm I'm using the latest version of the server list.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The same happening with me and its only since the BOps4 update that came out an hour or so before.

Also, I'm using old R1 firmware, NOT DumaOS.

Was having no problems before the update.

Also getting connection problems now too, shooting right at someone but hardly any hitmarkers. I think they messed something up with that update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Ste G said:

Do you have ping assist on at 20ms?

 

 

I have mine on 30ms. Gonna try using strict mode and 'the distance circle' and hopefully won't connect me to that fake USA dedi again.

EDIT Nope, STILL only connecting me to that fake USA dedi.

Before that BOps4 update, I was only connecting to the UK dedi, been like that all day.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's why, it will connect to a server in the USA or another region, if its showing as with in your range.

You need to put it to 0 and strict to lock it down to the area you want.

I've had it before today's up date a few times, mine stays on zero now.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Ste G said:

That's why, it will connect to a server in the USA or another region, if its showing as with in your range.

You need to put it to 0 and strict to lock it down to the area you want.

I've had it before today's up date a few times, mine stays on zero now.

 

 

But as said... we are in the UK. Impossible to connect to a USA server @ 20ms from UK.

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minutes ago, Ste G said:

Do you have ping assist on at 20ms?

 

 

No I have ping assist disabled with home set to mid US and 1000km distance I am finding servers but they have a ping of 20ms. So obviously not in US since I'm based in UK. I was trying to force a connection to a US server to test geo-filtering was working. I cold started the xbox and BO4 to ensure I had new connections. Since the test I re-enabled ping assist - and now noticed that a lot of the servers I connect to appear to be in the US but still have a ping of 20ms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We'll get a Cloud update out this week which should capture most/all changes that have been made to the game. In the meantime, use Ping Assist to allow any mislocated, low ping servers.

Optimal Settings guide here if you need it: http://support.netduma.com/en/support/solutions/articles/16000087579--dumaos-optimal-settings-guide-ping-assist

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×