Jump to content
Guilders

Temp Ban of Servers

Recommended Posts

Spot on. That is how I understand it, happy to be corrected.

 

PA is designed to capture missing or misplaced dedi's within the cloud. Great for when you want to maximize chances of getting the game you want on a Dedi. No so good for avoiding a particular Dedi especially with short lived Dedi bans.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alright guys so so far tonight this is whats happened;

 

1945 - reboot router, went and picked up wife from work at 8, back in the house for 8:20

 

Logged into PS4 and opens cod ww2

 

Home over Central Europe, range 300miles to avoid southern England dedi 

Ping assist - 0

Strict mode ticked 

 

Enabled geo filter

 

1st Game of night - 10mins ish to find a game

 

ID: 97505e29ed36050a    Distance: 273mi  Ping 96+ms

 

Then

 

Home over actual home range minimum I can set

Ping assist - 50ms

Strict mode ticked

 

Enabled geo filter

 

2nd Game of night - less than a min to get game

 

ID: c72dc38eca663a3f    Distance: 492mi Ping 25ms

 

My dreaded dedi, even with great ping still terrible game, loads of shoot first die first

 

Temp banned it and worked pretty quickly

 

3rd Game of night - same as above settings

 

This is where the ping started going crazy, got game after a couple of mins then;

 

post-4852-0-48598400-1512421827_thumb.png

 

post-4852-0-41651000-1512421952_thumb.png

 

post-4852-0-60247500-1512422067_thumb.png

 

post-4852-0-72496900-1512422151_thumb.png

 

I tried to temp ban the Dedi but wouldn't do it, still playing the game, so to speak!! the Duma GUI got really slow to load pages etc. By time page refreshed I got different host as shown below.

 

post-4852-0-48857700-1512422289_thumb.png

 

post-4852-0-76276400-1512422311_thumb.png

 

Reboot the router and start all over again.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

next tests

 

2130hrs

 

home, PA, strict mode as above

geo filter off

 

ID: 9d6d9e690a3ca4a9    Distance: 492mi Ping 24ms

 

good game, decent hit detection.

 

changed lobby for testing left things as is and waited 2mins

 

ID: c72d834eca663a3f    Distance: 492mi Ping 25ms

 

temp ban test - didn’t work, not sure if its because game ended before it could be banned??

 

next game didn’t leave the lobby.

 

ID: c72d834eca663a3f    Distance: 492mi Ping 22ms

 

the same ID as the previous map went to temp ban and said it was already banned, so why is it I'm connected, this was mins after it was apparently banned!!!

 

post-4852-0-76819600-1512430625_thumb.png

 

next game changed lobby - waited a couple of mins before searching

 

ID: c72d814cca663a3f    Distance: 492mi Ping 23ms

 

tried to temp ban but still not working, left game voluntarily as hit detection shocking.

 

post-4852-0-85058600-1512430726_thumb.png

 

Next game all settings same as above but this time geo filter enabled - waited a few mins before looking for a game.

 

ID: b56d905b0a54a4a9    Distance: 492mi Ping 23ms

 

Played 2 games on same host no issues, left lobby waited at least 2mins before searching for another 

 

ID: d12d1de8ca703a3f    Distance: 652mi Ping - 32ms

 

Played 2 games on this dedi, excellent games, hit detection on point, when you fire last you died first, way it should be.

 

moved into different lobby, same settings 2 min wait.

 

ID: c72dca95ca663a3f    Distance: 492mi Ping -25ms

 

temp banned, rubbish hit detection again!! temp ban worked pretty quick this time.

 

After temp ban, the ping went crazy again. GUI very slow again and rebooted Duma

 

post-4852-0-19828100-1512430770_thumb.png

 

post-4852-0-53695700-1512430800_thumb.png

 

post-4852-0-90049100-1512430831_thumb.png

 

post-4852-0-85374300-1512430850_thumb.png

 

post-4852-0-58426200-1512430880_thumb.png

 

Got this last image after the GUI refreshed on the host filter page, I had actually joined a game in the meantime and nothing was showing up on map, zoomed out after and still nothing, this was when ping was going nuts, and gameplay was just horrendous lol

 

post-4852-0-13688800-1512430911_thumb.png

 

Did get a good 2hrs of gameplay, with the worst gameplay coming from the C72 Dedi cluster as I'll call it, don't think I got put on the C82 Dedi cluster yet, but its the same as the C72 anyway 

 

It seems strange that the sudden increase in ping comes after a temp ban, possible connection, but also strange that it happens with geo-enabled or not.

 

Any ideas to try to stop it happening, it is a pain, but if I can get a couple of hours at a time before rebooting then that's the nature of the beast

 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bizarre. A few of my thoughts but I imagine the more technical minded have some better input.

 

10 mins to find a dedi in Europe is too long. Either they are insanely over subscribed, your search isn't wide enough or line quality doesn't meet the match making.looks like you found a game at 273 miles but that's quite a high ping.

 

If you tick show legend on the geo filter you will see what the icons mean. Your UK search is so small there are no decision in your search area but your Pa value is letting in the southern dedi.

 

Is your console hard wired?

Are you access the Duma on a WiFi laptop?

Are you running anything else on the device accessing the Duma GUI?

Anyone else chomping through bandwidth in the house?

Are the pings happening during actual gameplay or whilst the host is setting up initiating the start of the game.

What are your speeds and ping when network isn't being used?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spoke too soon!!! C82 Dedi cluster!! Went to temp ban but instead decided just to leave the match, and the same happened.

 

post-4852-0-39352800-1512432392_thumb.png

 

post-4852-0-25432500-1512432458_thumb.png

 

post-4852-0-37656700-1512432513_thumb.png

 

Mighty confused now LOL

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you try to force a server in a different location it usually takes a bit longer to find a game - that explains the 10 minute wait time. If you move your home location on the geo filter with your console on, fully power cycle your console before searching for a match again.

 

The UK cluster is very inconsistent, some games are amazing others are terrible. I usually just back out and search again.

 

You don’t have UPnP and Port Forwarding both enabled by any chance? Have you tried disabling any adblockers of briefly disabling your anti-virus to see if that solves it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bizarre. A few of my thoughts but I imagine the more technical minded have some better input.

 

10 mins to find a dedi in Europe is too long. Either they are insanely over subscribed, your search isn't wide enough or line quality doesn't meet the match making.looks like you found a game at 273 miles but that's quite a high ping.

 

If you tick show legend on the geo filter you will see what the icons mean. Your UK search is so small there are no decision in your search area but your Pa value is letting in the southern dedi.

 

Is your console hard wired?

Are you access the Duma on a WiFi laptop?

Are you running anything else on the device accessing the Duma GUI?

Anyone else chomping through bandwidth in the house?

Are the pings happening during actual gameplay or whilst the host is setting up initiating the start of the game.

What are your speeds and ping when network isn't being used?

 

I get rid of the legend as it takes up too much room when zoomed in lol, but I know what the icons are, normally ( like last night ) loads of yellow out of limits (so to speak) then the odd red square, and even less red circles.

 

Console is hard wired

Duma is accessed bt wifi - will try again with it hardwired as its only a couple of feet from me (lazy lol)

Nothing running on duma, except MacBook, ps4 and Linksys sub-network

nothing discernable chomping anything, even using Linksys network monitor showing only 0.5mb at most, but at the time of night hassle happened it was only me and wife online, she was on Linksys subnetwork, her usage was negligible.

When I join game ping is good 20-25ms, not sure when happens within the game but I'll get some strange kills and I'll look at duma gui and notice ping going nuts.

Also, I have noticed lately that ping can go nuts after I have tried to temp ban a game but I haven't been kicked out.

Speed and ping when network being used for non-gaming use and share excess ticked, download 76mbs upload 18mbs ping 23-25ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you try to force a server in a different location it usually takes a bit longer to find a game - that explains the 10 minute wait time. If you move your home location on the geo filter with your console on, fully power cycle your console before searching for a match again.

 

The UK cluster is very inconsistent, some games are amazing others are terrible. I usually just back out and search again.

 

You don’t have UPnP and Port Forwarding both enabled by any chance? Have you tried disabling any adblockers of briefly disabling your anti-virus to see if that solves it?

 

Hey Pollution,

 

I never normally move the home location once I have started, but will take onboard what you say about restarting the console if I do, good tip.

 

I'm going to just do the same, the UK cluster is pathetic (to put it mildly)

 

UPnP is disabled because I port forward.......read that on here somewhere.

 

no anti-virus active!! looked into seeing if chrome had adblocker active and a way to disable adblockers but couldn't find anything anywhere.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Pollution,

 

I never normally move the home location once I have started, but will take onboard what you say about restarting the console if I do, good tip.

 

I'm going to just do the same, the UK cluster is pathetic (to put it mildly)

 

UPnP is disabled because I port forward.......read that on here somewhere.

 

no anti-virus active!! looked into seeing if chrome had adblocker active and a way to disable adblockers but couldn't find anything anywhere.

You could try using UPnP instead of port forwarding just to see if that solves the temp ban issue. It shouldn’t make a difference but might be worth checking just in case. I don’t have anything else to suggest on the temp ban problem I’m afraid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You could try using UPnP instead of port forwarding just to see if that solves the temp ban issue. It shouldn’t make a difference but might be worth checking just in case. I don’t have anything else to suggest on the temp ban problem I’m afraid.

 

Hey Pollution,

 

You may be onto something, I played a few games last night ( about an hr ) after disabling port forward and ticking UPnP, and there was no temp ban problems or ping issues.

 

I will test this properly again tonight, but when I temp banned 2 servers I was on last night they pretty much kicked me within seconds!!

 

The only side issue was that I couldn't host or be in party chat, saying NAT issues and unable to use party chat, though the in-game chat was ok!! Again I will try a few things in reference to that tonight?today 

 

Nice one Pollution, here's hoping you nailed it lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Pollution,

 

You may be onto something, I played a few games last night ( about an hr ) after disabling port forward and ticking UPnP, and there was no temp ban problems or ping issues.

 

I will test this properly again tonight, but when I temp banned 2 servers I was on last night they pretty much kicked me within seconds!!

 

The only side issue was that I couldn't host or be in party chat, saying NAT issues and unable to use party chat, though the in-game chat was ok!! Again I will try a few things in reference to that tonight?today 

 

Nice one Pollution, here's hoping you nailed it lol

I’ll keep my fingers crossed for you mate :) the chat issues could have been an Xbox issue. My sons had some party problems and they weren’t able to send Xbox messages last night

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since playing ww2 I’ve seen temp ban option maybe just once. Does this mean I’ve not been connecting to dedi servers all this time? If so can anyone think of a reason as to why this might be happening I have really good internet and extremely low ping and in other titles I’ve always been on a dedi so it didn’t even occur to me that this was happening until this post.

 

Also since upgrading to j I noticed in getting a VPN error message even though it’s disabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since playing ww2 I’ve seen temp ban option maybe just once. Does this mean I’ve not been connecting to dedi servers all this time? If so can anyone think of a reason as to why this might be happening I have really good internet and extremely low ping and in other titles I’ve always been on a dedi so it didn’t even occur to me that this was happening until this post.

Also since upgrading to j I noticed in getting a VPN error message even though it’s disabled.

It’s better to post your own topic if you need support Sal. Support posts in other people’s threads sometimes get missed. Post a picture of your geo filter page when you don’t see temp ban in the new topic and mention where are you see the VPN error.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It’s better to post your own topic if you need support Sal. Support posts in other people’s threads sometimes get missed. Post a picture of your geo filter page when you don’t see temp ban in the new topic and mention where are you see the VPN error.

.

 

Right good shout I didn’t want to further dilute the issue page I thought I’ll tag along to someone else having similar issues lol.

 

I’ll get post out today thnx Pol!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any update Guilders? If you still have the issue I *should* be able to take a proper look next week.

Hey Fraser, I'm away this weekend on an xmas lodge booze up.

 

I'm home Monday and will do an extended gaming session and will let you know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

So an update.....

 

Firstly weekend lodge was full-on carnage, with loads of booze drunk, little eaten ( if you eat you cheat mantra ) and next to none of that thing called sleep!!! Can't wait until the next one lol.

 

So onto the Duma.....

 

Since disabling port forwarding and ticking UPnP the ability to temp ban has come back, and within seconds of banning a server I'm out and looking again for a new game. I have been gaming for long sessions at a time and each time it works effortlessly, I would see the temp ban button, and even if the game was good (mainly non UK server) I would still ban it just for testing, and, as I say, all good and worked as it used to. For giggles I'm going to untick UPnP again and enable the ports to see if the temp ban issue rears its ugly head again, mainly just to completely confirm, look to do that sometime during the weekend.

 

One issue that has appeared is it is very difficult to set up party chat ( PS4 ) keeps saying NAT issues are the problem, though on PS4 it says NAT Type 2, also in the game it says Open NAT.

My friends can all join me, no issues there as whitelisted, but when we set up the party chat we keep having issues, sometimes all players, sometimes just a few. This is a niggle as we like to play SnD when we are together, then, of course, the fun TDM/DOM games whilst having a beer and a laugh.

 

Would I be able to just port forward the chat ports, and if so does anyone have any idea which they are lol, everywhere I've looked it always seems to send me to port forward .com but it doesn't actually say which are for the chat. I will keep looking though 

 

So now that the temp ban issue looks like it has been sorted, will I open a new topic for the chat issue??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys,

 

So an update.....

 

Firstly weekend lodge was full-on carnage, with loads of booze drunk, little eaten ( if you eat you cheat mantra ) and next to none of that thing called sleep!!! Can't wait until the next one lol.

 

So onto the Duma.....

 

Since disabling port forwarding and ticking UPnP the ability to temp ban has come back, and within seconds of banning a server I'm out and looking again for a new game. I have been gaming for long sessions at a time and each time it works effortlessly, I would see the temp ban button, and even if the game was good (mainly non UK server) I would still ban it just for testing, and, as I say, all good and worked as it used to. For giggles I'm going to untick UPnP again and enable the ports to see if the temp ban issue rears its ugly head again, mainly just to completely confirm, look to do that sometime during the weekend.

 

One issue that has appeared is it is very difficult to set up party chat ( PS4 ) keeps saying NAT issues are the problem, though on PS4 it says NAT Type 2, also in the game it says Open NAT.

My friends can all join me, no issues there as whitelisted, but when we set up the party chat we keep having issues, sometimes all players, sometimes just a few. This is a niggle as we like to play SnD when we are together, then, of course, the fun TDM/DOM games whilst having a beer and a laugh.

 

Would I be able to just port forward the chat ports, and if so does anyone have any idea which they are lol, everywhere I've looked it always seems to send me to port forward .com but it doesn't actually say which are for the chat. I will keep looking though 

 

So now that the temp ban issue looks like it has been sorted, will I open a new topic for the chat issue??

Hi Guilders,

 

Sounds like some weekend mate, had many weekends (sometimes weeks) like that in my 20s, good times (many brain cells destroyed though lol) hardly touch a drop these days, couldn’t cope with the hangovers now.

 

Great news that temp ban is working for you again.

 

As for the chat issues, if you’ve got NAT type 2 the Im not sure why chat would be a problem, I don’t know much about PlayStation but sometimes I have chat problems when the Xbox chat servers are being a bit iffy then the next day everything is fine again, could PS chat servers be having a problem as opposed to anything on your end?

 

I think having the chat ports forwarded with UPnP enabled as well would cause issues. Slow GUI etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

So now that the temp ban issue looks like it has been sorted, will I open a new topic for the chat issue??

 

I'm glad the temp ban issue has gone - we've never encountered that issue before, and I have a feeling we never will again! Very strange indeed.

 

Please open another thread for the chat issue since it'll get more attention and be more concise - I'll lock this thread. Thanks for letting us know what happened!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...