Jump to content
AlainCh2

-BUG Report- XR500 - dashboard - sudden strange behaviour

Recommended Posts

On my Dashboard I pinned both device management and QOS.
(see my previous posts)_______________________
image.thumb.png.25ae7c3679ad93f0a998dabcee4bbd17.png_____

___________________________________________


Results from this morning  :  device manager may or not visualize while Qos  widget is garbled.

I use FF68 usually for DumaOs  but  I know you prefer Chrome so:
Here's a pic with both browsers fully updated (Chrome on the left - FF 68 on the right)

image.thumb.png.27a2fb3583726847c52905cecded463f.png
 

 

While Chrome keep showing correctly DevMan (in this screenshot) it doesn't show the QOS image,
while FF show nothing in DevMan but a garbled something instead of QOS image

- BUG REPORT -


Alain

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Better screenshot ... with Chrome showing nothing 🙂
(as FF)

Alain

 

image.thumb.png.13937a3a4d63c04034f1915d9661d147.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm that's interesting... Does it do the same thing in an incognito tab? I only ask because i've noticed you have a lot of extensions in your browsers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ISSUE
short answer ... YES.

Extensions
hmm ..... a lot ?
LastPass & G translator for both
some more for Google (covering missing features)

For both see pics below:

Firefox
image.thumb.png.ee4c6beb36487ebf095eca48b02dd287.png

 

Chrome
image.thumb.png.6a551579f8ca7b112dc44fd4347a7a45.png



________________________ incognito Firefox______________________________
image.thumb.png.26f4b13478322e6b6581a73146d92047.png

____________________________ incognito Chrome _______________________________________

image.thumb.png.fc6ddcce1095dd2504b03922401b3a8e.png


Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites

A few things, could you try accessing via routerlogin.net instead of the IP address and see if that makes a difference please?

When device manager is pinned if you change its view in the options does it appear?

This is quite an old issue, I've seen it before in early builds so I'm surprised it has reoccurred for just you as far as I'm aware. Are you on the very latest firmware?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd tested that, sorry didn't told.

Fresh new screen shot in sequence.

1) routerlogin

4) device manager three
3) idem list
2) dash board report list

in every case QOS is garbled.

Not having changed nuthing overnight, (because I sleep)
It was a morning surprize, surprize..... surprize 🙂



Alain


image.thumb.png.f7b238bf0a069121c661c6502ca0d526.png

image.thumb.png.fa2812233ede79c2d2f47e901400e304.png

image.thumb.png.56c80308624fe44cce65bdf2388f95b9.png

image.thumb.png.6a0cf8d9f11f41aa12ff019c1a78010c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry I'm a slow poster... So almost every time I write  ... then  edit and upgrade the same post..

Please check, may be you missed something.

Sorry
Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites

And the pics got inverted, instead of in sequence, sorry.

Alain

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wasn't able to recreate the one where there's a 6 next to some garbled text, but I did manage to get the bufferbloat flower not to appear.

I recreated your Dashboard layout and the flower didn't appear, but when I unpinned the Network Map, it reappeared. There might be a problem trying to render both at once.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, correct.

If I unpin the DevMan ... Qos is correctly displayed. FF in pic.

trying some tests.

Thanks
Alain

 

image.thumb.png.c064e4c2c3885464ef7176a8a016c667.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ... did some testing on my side.

It's not a DEVManager related issue !!

After some reboot ..... I got the QOS zeroed even if DevManager is not involved in dashboard.

Alain

image.thumb.png.e9acd8c06d058307e294fe5dced7a353.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exactly the ones you find into the previous integral screenshot.

______________Not Related __________ (but may be)
A doubt is mounting in my mind.....
... just a doubt.....

From when I installed DumaOs ....
....as a fixed TAB in the "monitors" FF windows... you can see all "monitors" tabs on top on the pic
( 4 fixed windows - Banks, Utilities, On-line Shops - Monitors ... each from 4 to 22 tabs)
...my FF randomly freeze or stop to respond or I get "a script is slowing your browser"..

I will do some testing ... to clarify if DumaOSWeb is responsible of that
....or if it's instead one of the last FF upgrades

No ideas so far.
Just presenting my doubt in case you knows something about it !

(and because this thread is about a script not completing his job)

Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might be that it is related to another panel being pinned which is what we've seen when this has presented itself before. I don't think it would affect other websites at all as it's self contained but let us know if you see anything related.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I think we are on a different path.
. You are (correctly) looking for an issue INSIDE Duma's dashboard
. I try to pinpoint WHERE is the issue.
Both we (correctly) think is Duma related.... but 🙂  in a different way.
hahahaha.

I just arrived at this conclusion:
If Duma's tab is active when the "monitors" window is minimized
Then
I have 90% opportunity of a FF issue... whatever I'm doing in whatever other FF's windows.

If SunWay dashboard is active (or another) (so  Duma's tab is NOT active)  when the "monitors" window is minimized
then
I have near to ZERO  FF issues.
(in this case having nothing to note it's always difficult for brain memory to remember)

in this conclusion one of the many Duma's script get stuck and crash FF

_________________________________________________________
Update:
Just discovered what lighted the lamp :
When Duma's tab is active ... even while in background,
------- it keep asking, from time to time,  "user and pass"   !!!!putting the pop up dialog on top... even on a fulll screen game!!!.
That never happens if it is NOT the active tab in "Monitors".
!!! Lamp-on !!!

Wow ... that's pure satisfaction !!!!!

Alain

Writing time of this entire post 23 minutes 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

That kind of makes sense with the login request but still quite strange, unfortunately no way we can disable that but perhaps maybe something we could do with how it affects the browser / interface. Thanks this is really helpful, the team will look over it and see if they can find any correlations.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SMALL UPDATE - I THINK IT'S RELATED.


Usually my monitor's window has this tabs sequence.

image.thumb.png.ea31f841f7a28491c6ededd3ac9bc01a.png


EVENT:
When Dumas is not the ACTIVE tab,
-and- 
. I un-minimize "monitor windows" 
-and-
then click on Duma's tab....

- the Login pop-up appear,
- and after entering and hitting ENTER....

the Duma's Tab jump out !! .....  
opening ...... in a NEW window !!!!!!!!!!!

image.thumb.png.fd1de87a5d37dce2c21c2fdd199fedf5.png


Very strange.

Note:

That was already happening from the beginning, but I didn't tie it to nothing.
You know, just a strange thing of a new piece of software,
Click on that tab and reposition it in the "monitors" window  at the correct spot.

Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites

So it was in a tab, but after logging in, it became it's own window? That's interesting, I don't think it's meant to do that.

I'll try and recreate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now that I notice....  it's an everyday behavior 🙂

Alain

image.thumb.png.14b736822a7747feca1f78cd3482168a.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...