Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Get to GUI, but can't access any features


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
local_celebrity

local_celebrity

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 2 posts

My R1 has suddenly developed an issue.

 

The general interface page loads up fine, but whenever I try to access any of the features (host filtering, congestion, etc.) I just get a perpetual loading bar. 

 

Have tried different browsers, turning the R1 on and off again - all to no avail. 

 

The R1 is still functioning fine as a WIFI router.

 

Any help gratefully received!



#2
pollutionblues

pollutionblues

    Senior Member

  • Clubhouse Member
  • PipPipPipPip
  • 705 posts
  • Local time: 12:41 AM
  • LocationOuter Hebrides

My R1 has suddenly developed an issue.
 
The general interface page loads up fine, but whenever I try to access any of the features (host filtering, congestion, etc.) I just get a perpetual loading bar. 
 
Have tried different browsers, turning the R1 on and off again - all to no avail. 
 
The R1 is still functioning fine as a WIFI router.
 
Any help gratefully received!


Make sure you do not have UPnP and port forwarding both enabled at the same time, this can cause UI issues
The family that slays together stays together

#3
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,135 posts
  • Local time: 01:41 AM
  • LocationFrance

My R1 has suddenly developed an issue.

 

The general interface page loads up fine, but whenever I try to access any of the features (host filtering, congestion, etc.) I just get a perpetual loading bar. 

 

Have tried different browsers, turning the R1 on and off again - all to no avail. 

 

The R1 is still functioning fine as a WIFI router.

 

Any help gratefully received!

http://forum.netduma...lution-is-here/


“Don't believe everything you read on the Internet.” - Abraham LINCOLN

 

giphy.gifgiphy.gif

giphy.gif

 

Youtube channel: https://www.youtube....-gYUSg2hakzgb1g

Destiny Clan: http://destinytracke...98071/globality

Destiny Tracker: http://destinytracke...iew/ps/Chive972

Facebook Clan: https://www.facebook...lobalityOsiris/


#4
Netduma Jack

Netduma Jack

    Graphic Artist

  • Administrators
  • 1,957 posts
  • Local time: 12:41 AM

My R1 has suddenly developed an issue.

 

The general interface page loads up fine, but whenever I try to access any of the features (host filtering, congestion, etc.) I just get a perpetual loading bar. 

 

Have tried different browsers, turning the R1 on and off again - all to no avail. 

 

The R1 is still functioning fine as a WIFI router.

 

Any help gratefully received!

 

Hi, welcome to the forum! The suggestions above are great - this is a known issue that will be fixed with our new software upgrade, DumaOS, which should be released soon. The link above from Chive is an in-depth analysis of the issue, which can be caused by Port Forwarding, UPnP and other things.

 

If you can get on the Miscellaneous settings page, I would recommend doing a factory reset and setting up the router from scratch - avoiding using Port Forwarding and UPnP at the same time.


Technical support:

 

Fine tuning guide - How to set up your Netduma R1 quickly with optimum settings. Includes: How to get your full speeds, opening your NAT & Geo-filter settings etc.
FAQ - Includes: How to play with friends using the Geo-filter, I can't access the router control panel, Wifi keeps dropping out etc.
Wiki - Main link to the Wiki, for everything else please search here or on the forum.
Current firmware version (1.03.6) - If you are on anything below this, follow the instructions carefully to upgrade.

 

Any other issues please make a new thread on the forum, thank you  :)

 

Twitter - Facebook - YouTube - Twitch - Instagram - Steam Group - Discord


#5
local_celebrity

local_celebrity

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 2 posts

Hi guys - thanks for the responses. 

 

I hadn't done any port forwarding, so it can't be a UPnP port forwarding clash.

 

Looks like I'll have to do a factory reset using the button on the back - can't even get onto the Miscellaneous settings page.



#6
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 16,772 posts
  • Local time: 12:41 AM

Let us know what happens after a factory reset


Technical support:
 
Optimal Settings Guide - How to set up your Netduma R1 quickly with optimum settings. Includes: How to get your full speeds, opening your NAT & Geo-filter settings etc. 
Knowledge Base - All of our guides/suggestions on the Netduma router. Anything you want to know is likely answered here. 
Current firmware version (1.03.6i) - If you are on anything below this, follow the instructions carefully to upgrade.
 
Any other issues please make a new topic on the forum. Please do not create multiple topics/PMs/Social Media posts. Keep it to one topic on the forum, it will be answered. Thank you.

 

Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official Support Times: 10am - 6pm GMT

World Clock




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users