Jump to content

WIFI ISSUES even after latest firmware update (New R2 Owner)


Recommended Posts

Any advanced settings I should apply to improve my wifi signal. The wifi dropping even in the same room as the router. 

I have split bands so I could connect bedrooms to 2.4 GHz for better range and no difference. It is still off and on every 5-10 minutes buffering if not more. 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

WiFi is still something we're heavily working on. As above make sure you have done a reset after the upgrade. Also use a WiFi analyzer to find the least congested channels and change to those, also experiment with the widths. 

Link to comment
Share on other sites

I have the same issue. Once or twice a day my internet will drop for no reason at all until I unplug it and plug it back in. It happens on WiFi and hardwired. I have updated my router to the latest firmware but it still didn’t help.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
9 hours ago, tk8990 said:

I have the same issue. Once or twice a day my internet will drop for no reason at all until I unplug it and plug it back in. It happens on WiFi and hardwired. I have updated my router to the latest firmware but it still didn’t help.

Hey, welcome to the forum!

Sorry to hear you're having this issue. Did you do a factory reset after the upgrade? If not I would recommend doing that as it's a big jump in firmware and may help with issues like this.

Link to comment
Share on other sites

On 11/29/2020 at 7:40 AM, Netduma Fraser said:

Hey, welcome to the forum!

Sorry to hear you're having this issue. Did you do a factory reset after the upgrade? If not I would recommend doing that as it's a big jump in firmware and may help with issues like this.

I did the factory reset after the update and it seemed to help for a couple days but it did it again last night. 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
54 minutes ago, tk8990 said:

I did the factory reset after the update and it seemed to help for a couple days but it did it again last night. 

What is your exact physical setup? Is the R2 connected directly to a pure modem or modem/router?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Netduma Fraser said:

What is your exact physical setup? Is the R2 connected directly to a pure modem or modem/router?

I have cox panoramic modem/router, but I put it in bridge mode and have it hard wired to the R2. 

Link to comment
Share on other sites

I have Cox as well and renting their modem fucking sucks! You’re better off buying you’re own Cable Modem. SURFboard SB8200 DOCSIS 3.1 is the modem I have and I don’t have any issues at all! You’re spending $10 a month renting that garbage modem. I’ve been there so I know the frustration. That modem/router gave me nothing but problems!!!! 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
On 12/11/2020 at 9:18 PM, tk8990 said:

Cox doesn’t do static IPs for residential. I still have it in bridge mode and it still loses connection randomly 

On 12/12/2020 at 4:46 AM, tk8990 said:

Also, I just tried to play rocket league and couldn’t connect. Do I have to change my settings every time I want to play a different multiplayer game?

They may not offer the ability to have a static public IP but the modem as it is in bridge mode can be taken out of that mode and you can apply a local static IP to the R2, then put that in the DMZ and see if it prevents the disconnects. It depends on the games you play but for RL i think you can pick the servers on the game so you don't need the Geo.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...