Jump to content

Recommended Posts

i'm on VM 300 down 30 up, i just bought the R1 and just updated to the latest OS, but upon checking my internet speed, i saw i was on 26 down and 6 up on my phone, i usually got around 80 to 90 down with my vm router.

what is going on? 

on my console, my ping is stable which is good but i love to know how i can make my ping even lower. 

thanks  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, welcome to the forum!

In the Anti-Bufferbloat options on the QoS page do you have your expected speeds input there? Are you using QoS at all? What do you get from a wired PC?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Netduma Fraser said:

Hey, welcome to the forum!

In the Anti-Bufferbloat options on the QoS page do you have your expected speeds input there? Are you using QoS at all? What do you get from a wired PC?

yes, i did put the speed i'm supposed to get which is 300 down and 30 up, yes i am using the Qos to take advantage of what this router offers.

i have not been checking my speeds cos i been busy trying to get low pings but i have just done a speed test on my xbox and got 142 down and 5 up! my speed got destroyed.

  

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are using QoS then speed will be reduced to eliminate local congestion so that is normal. Do you get the expected speeds via a wired PC?

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, Netduma Fraser said:

If you are using QoS then speed will be reduced to eliminate local congestion so that is normal. Do you get the expected speeds via a wired PC?

no, speed has gone down drastically on every device weather on Wi-Fi or wired, 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Netduma Fraser said:

If you disable QoS completely from the Anti-Bufferbloat options menu do you get closer to the expected speeds?

i have just done that and got 52.31 down, 13.16 up on wired pc, way below the speed i used to get.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using the VM in router mode and do you have other devices connected to the VM router? If so that will pull bandwidth away from the devices connected to the R1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Netduma Fraser said:

Are you using the VM in router mode and do you have other devices connected to the VM router? If so that will pull bandwidth away from the devices connected to the R1.

no, its on modem mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Netduma Fraser said:

Could you take it out of modem mode please so it is in router mode, reboot the router and then see what speed you get please? 

wait, how can i do that? i'm struggling

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Ezy Ms said:

wait, how can i do that? i'm struggling

im so confused, i have just reset the VM router, my phone got connected back into the VM router, i tried using the R1 whilst not enabling modem mode but i just can't seem to.

new to these kind of stuff 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have managed to make the r1 work without putting VM into modem mode. 

As you can see below, the speed difference is so huge!

 

 

20200517_234837.jpg

20200517_234755.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well done for figuring it out. That is much better! I've had trouble with VM modem mode and so have others so I would recommend you leave it in router mode. Now to make it essentially act like a modem disable the VM WiFi and also put the R1 WAN IP (found in System Information on the R1) into the DMZ. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I have done that, tested both wire and wireless and never achieved at least 100 down nor 30 up. 

and i'm getting this "RPC error 'ERROR_NOENT': Rule not found in chain"  when i try change things.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So the speed has dropped by 100 now? Disable QoS fully from Anti-Bufferbloat settings, does it bring the speeds up? 

What settings are you changing where you see that error appearing? Reboot and the error should disappear.

Share this post


Link to post
Share on other sites
28 minutes ago, Netduma Fraser said:

So the speed has dropped by 100 now? Disable QoS fully from Anti-Bufferbloat settings, does it bring the speeds up? 

What settings are you changing where you see that error appearing? Reboot and the error should disappear.

yes i have rebooted and it's gone, and for the speed thing, it dropped by 150, with wired test i don't even get to 100 when i pay for 300. i'm getting packet loss on xbox now too. i'm so confused, is there a number i can call netduma which isn't premium?  i bought this device to fix my problems but i'm having even more problems now lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is that with QoS entirely disabled? How are you measuring that packet loss? No we don't have a number unfortunately as we're a small company.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Netduma Fraser said:

Is that with QoS entirely disabled? How are you measuring that packet loss? No we don't have a number unfortunately as we're a small company.

Yes, entirely disabled. I'm measuring on my xbox wired. Ok

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Netduma Fraser said:

Is that with QoS entirely disabled? How are you measuring that packet loss? No we don't have a number unfortunately as we're a small company.

I have a gardener he is a small company of one, and he has a phone number...

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Ezy Ms said:

Yes, entirely disabled. I'm measuring on my xbox wired. Ok

What do you get from a wired PC?

4 hours ago, Killhippie said:

I have a gardener he is a small company of one, and he has a phone number...

We have a number, just not for support. Thanks for your feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Netduma Fraser said:

What do you get from a wired PC?

We have a number, just not for support. Thanks for your feedback.

I meant for returns etc Fraser, god forbid dealing with daily questions that would swamp anyone.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Netduma Fraser said:

What do you get from a wired PC?

i have just done a test on wired, got 86 down and 17 up. way below for what i pay for 300 down and 30 up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Ezy Ms said:

i have just done a test on wired, got 86 down and 17 up. way below for what i pay for 300 down and 30 up.

That was a PC test? Is it fluctuating throughout the day without changing any settings? Do you get similar speeds when connecting direct to the VM hub?

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Netduma Fraser said:

That was a PC test? Is it fluctuating throughout the day without changing any settings? Do you get similar speeds when connecting direct to the VM hub?

yes it was wired pc test,

and no, it seems to be staying the same never reaches 100 though which is disappointing knowing this router can handle up to 200+

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...