Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Ethernet not working


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
Durty

Durty

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • Local time: 07:35 AM

My wifi currently works but my xbox won't work longer than 30 minutes and it's hardwired. I've had countless issues since purchasing this router that I NEVER encountered prior.  The damn ethernet ports aren't even labeled correctly on this. How do you mess this up? That screams incompetence.

EDIT: the router no longer will connect to the internet. The light just flashes orange.  I can plug my computer directly into the modem and it works fine.



#2
BIG__DOG

BIG__DOG

    Forum Legend

  • Moderators
  • 1,533 posts
  • Local time: 01:35 PM
  • LocationNear Manchester

My wifi currently works but my xbox won't work longer than 30 minutes and it's hardwired. I've had countless issues since purchasing this router that I NEVER encountered prior. This thing is getting returned tomorrow. What a waste of 300 dollars. The damn ethernet ports aren't even labeled correctly on this. How do you mess this up? That screams incompetence.

EDIT: the router no longer will connect to the internet. The light just flashes orange. Don’t tell me to reboot or unplug and plug back in. Done this 10 times already. Everyone knows to do this. I can plug my computer directly into the modem and it works fine. Your move.

Hi.

 

There's a known issue regarding the xbox that is currently being investigated, the workaround at the moment is to turn off "instant on" on the xbox and then reboot the router, I had the same issue prior to doing this. 

 

As for the incorrect labelling of the ethernet ports that is down to netgear and is not the fault of netduma as netduma only creates the firmware. I read somewhere that Netgear are willing to exchange models that are incorrectly labelled for ones manufactured recently with correct labelling, but you would have to contact netgear to confirm this.


SzMsO7f.gif   x0ahK7Dt.jpg


#3
Durty

Durty

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • Local time: 07:35 AM

Ill try these suggestions out and see what happens.



#4
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 628 posts
  • Local time: 01:35 PM
  • LocationNetduma HQ
Let us know how you get on Durty and if we can help with anything else.

#5
Durty

Durty

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 23 posts
  • Local time: 07:35 AM

Had to reset my modem 3 times and factory reset my router and run the setup and its finally working again.



#6
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 628 posts
  • Local time: 01:35 PM
  • LocationNetduma HQ
Ok, thanks for letting us know Durty. Hopefully it’s all ok now but let us know if not.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users