Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

mlb the show geo filter


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
whatanoob

whatanoob

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 01:50 PM

huge fan of this mlb the show 17 baseball game is there anyway we can have this game added to the geo filter?



#2
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,592 posts
  • Local time: 09:50 PM

Hey, welcome to the forum!

 

What happens when you use the game with the Xbox Live/Playstation service? Do you see anything on the map?


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#3
whatanoob

whatanoob

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 01:50 PM

Hey, welcome to the forum!

 

What happens when you use the game with the Xbox Live/Playstation service? Do you see anything on the map?

 

this game is a playstation title, i see some servers now on the geo filter,  guess i was doing it wrong, however there is sometimes an issue, during the game with a peer to peer connection, i lose connection resulting in the game giving me a loss?

 

im not using wireless im on wired connection anyway to prevent this from happening?

 

also im on a 300mb internet speed connection when i do the test on the duma, i lose a ton of that speed



#4
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,592 posts
  • Local time: 09:50 PM

Do you see anything blocked on the map when you get booted? 

Disable the Geo-filter once you're in a game, does it happen then?

 

Double check you've done all these settings for your speed:

  • Input your expected speeds into bandwidth settings, don't let it auto do it for you
  • Reactive Algorithm
  • 100% anti-flood
  • Share excess enabled
  • Reset device prioritisation & apply
  • Disable IPv6 in WAN, LAN & misc
  • Disable deep packet in misc
  • Enable turbo mode
  • Enable super turbo mode (as well as turbo mode only if you don't reach full speeds turbo on)
  • Ensure the ethernet cables you're using connecting the R1 to hub & R1 to PC are Cat5e+/can handle your speeds.
  • Do a wired speed test from a PC

Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#5
whatanoob

whatanoob

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 01:50 PM

 

Do you see anything blocked on the map when you get booted? 

Disable the Geo-filter once you're in a game, does it happen then?

 

Double check you've done all these settings for your speed:

  • Input your expected speeds into bandwidth settings, don't let it auto do it for you
  • Reactive Algorithm
  • 100% anti-flood
  • Share excess enabled
  • Reset device prioritisation & apply
  • Disable IPv6 in WAN, LAN & misc
  • Disable deep packet in misc
  • Enable turbo mode
  • Enable super turbo mode (as well as turbo mode only if you don't reach full speeds turbo on)
  • Ensure the ethernet cables you're using connecting the R1 to hub & R1 to PC are Cat5e+/can handle your speeds.
  • Do a wired speed test from a PC

 

perfect i think my problem was i was letting the system auto input my speeds on current speed test im getting 4ms ping 308.65 mbps down and 345.40 up

now im getting faster speed results,   im also running cat 6 cables wired,

 

i will also test out the recommended settings to see if i keep getting the loss connection from the game session 



#6
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,592 posts
  • Local time: 09:50 PM

Great to hear that! Keep us updated :)


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#7
whatanoob

whatanoob

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 01:50 PM

Great to hear that! Keep us updated :)

 

 

hey so lately ive been getting disconnected from games which i thought was the game come to find out, once i got kicked i checked the speed and for some reason my 300mb internet drops to 38mbps once it disconnects me from the game,

 

any idea how to stabilize my speed to avoid being disconnected from online play? 

 

im wired not wireless i also did a speed test from the console and pc and once im kicked my speed drops dramatically



#8
Netduma Jack

Netduma Jack

    Graphic Artist

  • Administrators
  • 2,682 posts
  • Local time: 09:50 PM

hey so lately ive been getting disconnected from games which i thought was the game come to find out, once i got kicked i checked the speed and for some reason my 300mb internet drops to 38mbps once it disconnects me from the game,

 

any idea how to stabilize my speed to avoid being disconnected from online play? 

 

im wired not wireless i also did a speed test from the console and pc and once im kicked my speed drops dramatically

 

Does this happen with the Netduma disconnected from your setup? Run speed tests from the Netduma wired to a PC, and from your Modem wired to a PC. Is it just the Netduma being inconsistent? If you disable the Geo-filter does it still happen?

 

Does this happen at certain times of day i.e peak times? You could try switching channel (use a WiFi analyser to find a better one).

 

Ensure whenever you run a speed test it's on a wired PC - console speed tests are inaccurate. Also ensure nothing else us downloading / uploading at the time.


Technical support:

 

Fine tuning guide - How to set up your Netduma R1 quickly with optimum settings. Includes: How to get your full speeds, opening your NAT & Geo-filter settings etc.
FAQ - Includes: How to play with friends using the Geo-filter, I can't access the router control panel, Wifi keeps dropping out etc.
Wiki - Main link to the Wiki, for everything else please search here or on the forum.
Current firmware version (1.03.6) - If you are on anything below this, follow the instructions carefully to upgrade.

 

Any other issues please make a new thread on the forum, thank you  :)

 

Twitter - Facebook - YouTube - Twitch - Instagram - Steam Group - Discord





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users