Jump to content

Netduma GREECE - CYPRUS


Recommended Posts

Εδω θα τα λέμε στα Ελληνικά.

 

Ξέρω, lagάρετε και σας έχει πιάσει το παράπονο.

Μην ανησυχείτε, χρόοοοοονια τώρα τραβάω το ίδιο λούκι.

Ακούω τον πόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλε μου καλέ, Δεν έχει νόημα να σου πω τον πόνο μου. Απλά ότι παίζω φανατικά cod σε ps4 φτάνει. Ίσως να ξέρεις πως είναι να σε πατάνε κάτω τα γαλλακια. Έχεις λύση? Κάνει το ρουτερ για Ελλάδα? Θέλω δοκιμασμένα πράγματα σε ps4 παίζοντας cod. 200€ είναι πολλά για να ρισκάρω αγορά χωρίς να μάθω στανταρ πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

:lol: Πονεμένη Ιστορια. Μια απο τα ιδια.

Καλως ήλθες.....

 

Πολυ ευχαριστως να πουμε οτι θελεις φιλε μου. Θα εχουμε ολο το χρονο.

Εχω το ρουτερ απο την μερα που βγηκε και το εχω μαθει αρκετα καλα.

Αν κανει αυτα που λεει; 100%

Αν κανει για Ελλάδα; Εξαρταται απο πολλά.

Κατ' αρχας στειλε FR στο PS4. psn-id:  Sgt-Greco

 

Λευτέρης.

Link to comment
Share on other sites

Psn: oplourgos Θα σε κάνω φίλο εννοείτε. Εγώ το μονο που Θέλω να δω για να αγοράσω το ρουτερ είναι να μου πεις ότι με το black ops 3 έχεις καλύτερη σύνδεση . Να παίξουμε παρέα καποια ματς με εσένα party leader και να έχουμε καλύτερη σύνδεση από αυτή που έχω στο aw. Τώρα για λεπτομέρειες όπως αν μπορείς να βάλεις περιορισμό να παίζεις μονο με Ελλάδα και δουλεύει θα τα πούμε στο bo3 φαντάζομαι.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως.

Ολη η ουσια ειναι να μπορεσουμε να αποφυγουμε τους κωλο-dedicated servers.  Αν και προσφατα ειδα στο GeoFilter οτι στηνουν εναν στη Ρωμη.

Σε καθε περιπτωση ομως, ειτε Ρωμη είτε UK είτε Γερμανια, αποκλειεται να πεσεις κατω απο τα 55-60 ms.

Το ΒΟ3 εχει μετρητη ping με νουμερα οπως θα ειδες στη beta. Οχι μονο μπαρες. Αυτο ειναι καλο. Πηρα host πολλες φορες στη beta.

Αν καταφερουμε και παιζουμε χωρις dedicated servers και στην Ελλαδα, θα δεις παιχνιδια με 5-10-20 ms που θα τρεχουν λες και παιζεις στο campaign. Εκει δακριζεις :)

Τα παντα ομως εξαρτονται απο το matchmaking του BO3 και τι κοσμο εχει στην περιοχη που ψαχνουμε. Αλλιως καθυστερει πολυ να βρει game, μη σου πω οτι πολλες φορες δε βρισκει και καθόλου.

Θα δειξει. Εγω ηδη παρηγγειλα το game, στην καλυτερη θα το εχω αυριο.

Link to comment
Share on other sites

Έγινε φίλε Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα τα πούμε μέσα απο Παρασκευή που θα έχω το παιχνίδι. Να δούμε αν κάνει διαφορά και το ρούτερ. Εγώ σκέψου μένω πατρα και πιανω 4 up 0,8 dn.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας και καλως τον στην στην Netduma παρεα!!!Αλλος ενας κατοχος του ρουτερ και η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι σου ειπε και ο Λευτερης οτι δουλευει 100% αλλα δυστυχως δεν το αφηνει η κατασταση των δικτυων στην Ελλαδα να δουλεψει παντα.Οπως επισης για το host οταν το παρεις εκει οντως δεν θα μετανιωσεις για τα χρηματα που επενδυσες...ΚΑΙ εγω τις ιδιες ταχυτητες με σενα παιζω και παρολα αυτα μολις το ρυθμισεις σωστα θα δεις οτι η αξια του ειναι ανεκτιμητη...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και σε σένα φίλε. Δλδ με τις σωστές ρυθμίσεις (που φαντάζομαι θα τις βρω εύκολα εδώ) θα βρίσκω εύκολα καλά λόμπυ να παίξω? Δεν με νοιάζει αν είναι με Έλληνες. Απλά να μην κολλάει και να βρίσκει γρήγορα ματς.

Link to comment
Share on other sites

Οσο πιο πολυ στριμωχνεις το Geofilter, τοσο πιο πολυ θα δυσκολευεσαι να βρεις game. Ειδικα σε κατι "δυσκολα modes"  στα οποια δεν παιζει πολυς κοσμος στην Ελλαδα και γυρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπερα παιδες..κατοχος και εγω του ρουτερ.

Η γραμμη μου ειναι VDSL 50 της Forthnet αλλα επειδη ειμαι κοντα στο "κουτι" κατεβαζω με 46-47 και upload 5...ping 10..μετα απο αρκετη κουβεντα με το τμημα εξυπηρετησης.

Με το τελευταιο update αργει να φορτωσει τις σελιδες του ρουτερ γενικα...πχ το Geo Filter να πεις να το κανεις ανανεωση αργει να εμφανισει το χαρτη κτλ.

 

Για καποιο διαστημα επερνα συνεχεια host σε COD ειτε ηταν Γαλλοι...ειτε ηταν groundwar!!!Επειτα χωρις να πειραξω τιποτα ξανα παλι τα ιδια...

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω συναντησει τετοιο προβήμα

Congestion Control μηπως?

κανε που και που κανα reboot στο R1 αλλα και στο modem σου.

Αν συνεχισει ανοιξε νημα.

 

Host με τί settings επαιρνες?

Link to comment
Share on other sites

To ping assist στα 50ms...και περιπου το range στο χαρτη κατω απο 2000 μιλια αν θυμαμαι καλα...οι "μπαρες" upload/download στα 70....δεν νομιζω να ηταν τυχαιο επαιζα 2 μερες ετσι και πραγματικα χαιρομουν που ειχω το ρουτερ...επειτα οπως "εμαφανιστηκε" το φαινομενο αυτο...ετσι εξαφανιστηκε!!!

Εκανα το update και ειλικρινα εως τωρα πιστευω οτι με το προηγουμενο firmware "πηγαινε" καλυτερα....αργει να φορτωσει σελιδες του ρουτερ (ανοιξα και νημα για αυτο αλλα καμια απαντηση της προκοπης).

 

Αργει περισσοτερο απο πριν να βρει match (για COD μιλαω εννοειται) και "τρωει" και κατι σκαλωματα και ενω εισαι σε παιχνιδι μεσα δεν εμφανιζει τους γνωστους κυκλους απο τους παιχτες...οτι να ναι....μαλλον το update ειναι μεγαλο "ναυαγιο".....

 

Τι settings προτεινεις?Μηπως βαζω κατι λαθος εγω.

Αν δεν σου ειναι δυσκολο πες μου τι να βαλω...απο το congestion...ping...μπαρες..Miscellaneous Settings...κτλ κτλ.

Link to comment
Share on other sites

κανε internet diagnosis με καλωδιο, CC 100%, και reset distribution / update distribution.

τι σου λεει?

τι ελεγε πριν?

δωσε link για το νημα σου.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κανει internet diagnosis...αρκετες φορες...ping στο 20 (αρκετα καλο πιστευω) και ολα τα αλλα exceptional..0 packet loss κτλ κτλ.

Δεν ξερω τι "παιζει" πραγματικα με εχει μπερδεψει.δεν δουλευει καθολου καλα..η εγω εχω λαθος settings.

Υποψιν δεν εχω κανει factory reset η reboot  απο την σελιδα του ρουτερ..μονο την νυχτα απλα το βγαζω απο την πριζα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας παιδιά! Με λενε Δημήτρη και είμαι κάτοχος του router. Σκαλίζω εδώ και μέρες τις ρυθμίσεις αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποιες ειναι οι ιδανικές για τη γραμμή μου, η οποία είναι 13Mb D / 0,9 U, και τα παιχνίδια που παιζω κατά κόρον είναι COD, Street FIghter 5 και MKX. Αν πάρει το ματι σας το post και έχετε κάποια πρόταση θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου Δημητρη...τις ρυθμισεις οι οποιες θα ειναι καλες για εσενα θα πρεπει να τις βρεις μονος σου!!!!Αφου η καθε γραμμη ιντερνετ ειναι διαφορετικη.

Σαν γενικο "μπουσουλα" ομως θα σου πω τι εχω κανει εγω.

 

Καταρχην θα πρεπει να εισαι στο τελευταιο firmware (1.03.6g) ...θα στην σελιδα Congestion Control...θα επιλεξεις σαν αλγοριθμο το Preemptive....στο Hyper-Traffic θα βαλεις εννοειται την κονσολα σου...στο Device Prioritisation "δωσε" στην κονσολα οσο upload και download θελεις....

 

Το πιο σημαντικο...πηγαινεις σε αυτη την ιστοσελιδα http://www.dslreports.com/speedtest  και κανεις τεστ...πρεπει να σου δινει σαν αποτελεσμα στα 2 πρωτα   (bufferbloat και quality) Α+  η εστω Α.      

 

Τι ειναι αυτο και πρεπει να εχεις Α+??Ειναι το ποσο καλο hit detection θα εχεις...αφου παιζεις COD στανταρ θα σου εχει τυχει να στριβεις απο καμια γωνια και να πεθαινεις...να ριχνεις μισο γεμιστηρα και να γυριζει ο αλλος και να σε τρωει κτλ.

 

Ε αν εχεις Α+ αυτο δεν υπαρχει..εγω παιζω MW3 με MP7 και με 2-3 σφαιρες ο αλλος ειναι "κατω" χαλαρα...μου εχουν πει επισης πολλοι φιλοι που παιζουμε αντιπαλοι οτι "δεν πεθαινω με τιποτα"...και οντως ισχυει...κοκκινιζω...κοκκινιζω ...αλλα δεν πεθαινω. ;)

 

Αυτο ειναι το Α+.

 

Πως θα το βρεις για εσενα?

 

Κανεις τις παραπανω ρυθμισεις οπως ειπαμε...πηγαινεις στην σελιδα....κανεις τεστ..βλεπεις τι σου δινει...παιζεις με τις "μπαρες"...download και upload ..ξανα τεσταρεις.....κανεις αυτη την διαδικασια..αν και κουραστικη...ξανα και ξανα μεχρι να το πετυχεις....μολις το πετυχεις....αποθηκευεις και τις ρυθμισεις αυτες σαν ενα προφιλ και εισαι κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολύ knomax, θα τεστάρω τα πράγματα με τον τρόπο που είπες και θα επανέλθω με εντυπώσεις και αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι οτι το λογισμικό του ρουτερ είναι αρκετά εύχρηστο αρκεί να ξέρεις που στοχεύεις με τη σύνδεσή σου! Όσο αφορά στο geofilter/PA ποιος πιστεύεις οτι είναι ο καταλληλότερος συνδυσμός για τα ελληνικά δεδομένα?

 

PSN ID drdim1980 Κάνε add ελεύθερα!

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον εβαλα στο Geo filter την θεση που ειμαι...Σαμο....Geo filter στα 700-736 χιλιομετρα...πιανει μονο Ελλαδα και Κυπρο.Στο ping assist κανεις πρωτα ενα internet diagnosis....και οτι ping σου βγαλει οτι εχεις προσθετεις 10-15 και το βαζεις στο ping assist.

 

 

πχ.Εμενα στο internet diagnosis μου βγαζει οτι εχω ping 20...οποτε στο ping assist βαζω 35 ping και ειμαι κομπλε.

 

PSN ID Anonymous_Ops_

Link to comment
Share on other sites

Επανερχομενος στο θεμα του bufferbloat καταφερα με τα cc sliders να πετυχω μετρησεις απο ΑΑ σε Α+Α+ . Στο BLOPS3 παιζοντας μερικα παιχνίδια διαπιστωσα μια βελτίωση στο Κ/Δ αλλά οχι κάτι το τρομερο μια και επαιζα σε αρκετά ασταθη host με αρκετά ping spikes. Στο SFV παλι η διαφορά ήταν λιγοτερη αισθητή αλλά υπήρχε. Γενικά καταλαβαίνω τη διαφορά που κάνει το ΒΒ στην δική μου γραμμή αλλά δυστυχώς η ευτυχως πάντα παίζει ρόλο ο host. Το περίεργο στο ΒΒ και το dslreports είναι οτι επαιρνα ΑΑ σε ενα αρκετά μεγάλο εύρος ποσοστόσεων και δυσκολευτηκα λίγο να βρω ένα sweetspot. Ακομα και τωρα κάνω fine tuning αλλά από τη στιγμή που γενικά είμαι στο ΑΑ δεν ξερω αν πρεπει να κυνηγησω το Α+Α+ αφού είναι και τυχαίο αν θα το πετύχω.

 

θα ακολουθησω τη συμβουλή σου για το GF/PA αλλά φοβάμαι οτι θα περιμένω πολύ στο matchmaking.

 

Ευχαριστώ για τις συμβουλές τα λέμε και online!

Link to comment
Share on other sites

Ωρες ωρες και εγω νομιζω οτι δεν παιζει ρολο τοσο το bufferbloat...χθες για παραδειγμα επαιζα αρκετες ωρες mw3 στο ps3....παρολο που ειχα set up με Α+ η "αισθηση" ηταν οτι δεν "επεφταν" τοσο ευκολα....ηθελαν πολλες σφαιρες.....σημαντικοτερο ειναι νομιζω να εισαι ο host...αυτο οντως κανει διαφορα.

Το Α+ ισως να παιζει μεγαλο ρολο για τους ξενους...για εμας δεν ειμαι τοσο σιγουρος πλεον.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικα το BO3 δεν ενδεικνυται για να βγαλεις συμπερασματα για το NETDUMA. Το game ειναι μια ετσι, μια αλλιως. Μια σαν να παιζεις σε God mode και μια σα να παιζεις με dial-up συνδεση. Και ολα αυτα στον ιδιο server. Λες και ο κωδικας του ειναι φτιαγμενος να πριμοδοτει randomly ορισμενους παιχτες και να τιμωρει αλλους. Θα εχετε δει φανταζομαι παιχτες που τερματιζουν ανετα πρωτοι σε ενα game να παλευουν να χωθουν καπου στη μεση στο επομενο. Αρχιζω να εχω την εντυπωση πλεον, οτι εσκεμμενα συμβαινει κατι τετοιο.

 

Knomax ειδα το post σου για bridge το TP-Link 9980 (το ιδιο εχω κι εγω) και ppoE το NETDUMA. Μην ασχολεισαι. Δεν υπαρχει διαφορα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά μου φαίνεται οτι το Bufferbloat ωφέλησε πολύ στο SFV μια και χτες παίζοντας αρκετά online οι συνδέσεις ακόμα και με 4 μπάρες ping (5 είναι το ιδανικό) δεν είχα κοψίματα στην κίνηση. Στο BO3 διατηρώ και εγώ τις επιφυλάξεις μου. με φιλτρο στην ελλάδα και ΡΑ 50 δεν μπορώ να μπω σε lobby ή καταλήγω σε σερβερ των 60-70 ping...

Link to comment
Share on other sites

Sgt-Greco...οντως δεν ειδα και καμια τρελη διαφορα με PPPoE ρυθμισεις στο netduma....εγω αλλο τους ρωτησα ομως....οταν βαζω ρυθμισεις PPPoE στο ps3 και το συνδεω με το netduma δεν παιρνει IP το ps3 ενω οταν βαζω το ps3 με PPPοΕ αλλα να συνδεθει κατευθειαν στο tp-link παιρνει IP κανονικα...για αυτο ειπα οτι κατι "λαθος" παιζει με το netduma αλλα απαντηση δεν πηρα.

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος....βρηκα απο e-shop φθηνο ρουτερ που ειναι συμβατο να "φλασαρο" custom firmware...το open-wrt και να το βαλω μεταξυ του μοντεμ που ειναι σε bringe και του R1......ο λογος?Φυσικα για το "SQM" (Smart Queue Management) ....και τελος το bufferbloat χωρις να σκαλιζεις το R1 !!!!! ;)

 

Περιεργο που δεν εχουν βαλει το "fq_codel" στο τωρινο firmware.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...