Jump to content

chimp

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About chimp

  • Rank
    Apprentice

Basic Info

  • DumaOS Routers Owned
    Netduma R1

Gaming

  • Connection Speed
    Don't know/Won't say
  1. No problem, if it won't it won't :) I have been asked by the fella I'm in contact with at Windscribe if there are "any resources available that explain the specification requirements of the OpenVPN Client for this router" - have you got anything in that vein I can forward over to them? Sounds as if they're keen to put the effort in to make the changes necessary on their end!
  2. No luck unfortunately The config file Windscribe generates does have "comp-lzo" on one line, I tried adding "yes" to that and also tried adding "comp-lzo yes" as a separate line but neither did the trick.
  3. Had a lot of back and forth with an agent at Windscribe, they gave me a few altered config files to try and some other stuff but nothing worked. They've now come back with:
  4. I did notice on the Windscribe Config Generator page that it says: I went into Network Settings on DumaOS and tried using DNS override to force the DNS to that address, but this didn't help.
  5. I'll send a ticket into them and update when I hear back. Appreciate your help
  6. No luck there sadly - logs below Sun Apr 4 17:49:37 2021 OpenVPN 2.3.4 mips-openwrt-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH] [IPv6] built on Nov 4 2018 Sun Apr 4 17:49:37 2021 library versions: OpenSSL 1.0.1h 5 Jun 2014, LZO 2.06 Sun Apr 4 17:49:37 2021 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sun Apr 4 17:49:37 2021 Control Channel Authentication: tls-auth using INLINE static key file Sun Apr 4 17:49:37 2021 Outgoing Control Channel Authentication: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:37 2021 Incoming Control Channel Authentication: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:37 2021 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]38.132.122.195:443 [nonblock] Sun Apr 4 17:49:38 2021 TCP connection established with [AF_INET]38.132.122.195:443 Sun Apr 4 17:49:38 2021 TCPv4_CLIENT link local: [undef] Sun Apr 4 17:49:38 2021 TCPv4_CLIENT link remote: [AF_INET]38.132.122.195:443 Sun Apr 4 17:49:38 2021 WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this Sun Apr 4 17:49:39 2021 VERIFY OK: depth=1, C=CA, ST=ON, L=Toronto, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node CA Sun Apr 4 17:49:39 2021 VERIFY OK: nsCertType=SERVER Sun Apr 4 17:49:39 2021 VERIFY OK: depth=0, C=CA, ST=ON, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node Server 4096 Sun Apr 4 17:49:40 2021 Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sun Apr 4 17:49:40 2021 Data Channel Encrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:40 2021 Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sun Apr 4 17:49:40 2021 Data Channel Decrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:40 2021 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 ECDHE-RSA-AES256-SHA, 4096 bit RSA Sun Apr 4 17:49:40 2021 [Windscribe Node Server 4096] Peer Connection Initiated with [AF_INET]38.132.122.195:443 Sun Apr 4 17:49:43 2021 TUN/TAP device tun0 opened Sun Apr 4 17:49:43 2021 do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0 Sun Apr 4 17:49:43 2021 /sbin/ifconfig tun0 10.118.24.8 netmask 255.255.254.0 mtu 1500 broadcast 10.118.25.255 Sun Apr 4 17:49:43 2021 /dumaos/apps/usr/com.netdumasoftware.hybridvpn/openvpn-event.lua openvpnup 54 tun0 1500 1604 10.118.24.8 255.255.254.0 init Sun Apr 4 17:49:43 2021 Initialization Sequence Completed Sun Apr 4 17:49:47 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sun Apr 4 17:49:47 2021 Fatal decryption error (process_incoming_link), restarting Sun Apr 4 17:49:47 2021 SIGUSR1[soft,decryption-error] received, process restarting Sun Apr 4 17:49:52 2021 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sun Apr 4 17:49:52 2021 Attempting to establish TCP connection with [AF_INET]38.132.122.131:443 [nonblock] Sun Apr 4 17:49:53 2021 TCP connection established with [AF_INET]38.132.122.131:443 Sun Apr 4 17:49:53 2021 TCPv4_CLIENT link local: [undef] Sun Apr 4 17:49:53 2021 TCPv4_CLIENT link remote: [AF_INET]38.132.122.131:443 Sun Apr 4 17:49:54 2021 VERIFY OK: depth=1, C=CA, ST=ON, L=Toronto, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node CA Sun Apr 4 17:49:54 2021 VERIFY OK: nsCertType=SERVER Sun Apr 4 17:49:54 2021 VERIFY OK: depth=0, C=CA, ST=ON, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node Server 4096 Sun Apr 4 17:49:55 2021 Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sun Apr 4 17:49:55 2021 Data Channel Encrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:55 2021 Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sun Apr 4 17:49:55 2021 Data Channel Decrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sun Apr 4 17:49:55 2021 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 ECDHE-RSA-AES256-SHA, 4096 bit RSA Sun Apr 4 17:49:55 2021 [Windscribe Node Server 4096] Peer Connection Initiated with [AF_INET]38.132.122.131:443 Sun Apr 4 17:49:57 2021 Preserving previous TUN/TAP instance: tun0 Sun Apr 4 17:49:57 2021 NOTE: Pulled options changed on restart, will need to close and reopen TUN/TAP device. Sun Apr 4 17:49:57 2021 Closing TUN/TAP interface Sun Apr 4 17:49:57 2021 /sbin/ifconfig tun0 0.0.0.0 Sun Apr 4 17:49:57 2021 /dumaos/apps/usr/com.netdumasoftware.hybridvpn/openvpn-event.lua openvpndown 54 tun0 1500 1604 10.118.24.8 255.255.254.0 init openvpn-event.lua: bad argument #3 to 'format' (string expected, got nil) -> stack traceback: ?: in function <?:73> [C]: in function 'format' ?: in function 'safe_execute' ?: in function '?' ?: in function 'on_vpn_down' ?: in function '?' ?: in function '?' ?: in function '?' ?: in function <?:48> [C]: in function 'xpcall' ?: in function 'try' ?: in function <?:46> [C]: in function 'run' ?: in function <?:345> [C]: in function 'xpcall' ?: in function 'try' ?: in function <?:261> (tail call): ? /dumaos/api/cli.lua:48: in function </dumaos/api/cli.lua:30> [C]: in function 'xpcall' /dumaos/api/cli.lua:59: in main chunk [C]: ? Sun Apr 4 17:49:58 2021 WARNING: Failed running command (--up/--down): external program exited with error status: 3 Sun Apr 4 17:49:58 2021 Exiting due to fatal error
  7. There's a separate download with a .crt and .key file, but the .crt is just everything inside the <ca> tags, and the .key is everything inside the <tls-auth> tags.
  8. Thanks - just tried, same issue.
  9. Sure, it's a .ovpn file I opened with a text editor and copied the text into the advanced box on DumaOS. client dev tun proto udp remote wfus-178.whiskergalaxy.com 443 nobind auth-user-pass resolv-retry infinite auth SHA512 cipher AES-256-CBC comp-lzo verb 2 mute-replay-warnings remote-cert-tls server persist-key persist-tun key-direction 1 <ca> -----BEGIN CERTIFICATE----- MIIF3DCCA8SgAwIBAgIJAMsOivWTmu9fMA0GCSqGSIb3DQEBCwUAMHsxCzAJBgNV BAYTAkNBMQswCQYDVQQIDAJPTjEQMA4GA1UEBwwHVG9yb250bzEbMBkGA1UECgwS V2luZHNjcmliZSBMaW1pdGVkMRMwEQYDVQQLDApPcGVyYXRpb25zMRswGQYDVQQD DBJXaW5kc2NyaWJlIE5vZGUgQ0EwHhcNMTYwMzA5MDMyNjIwWhcNNDAxMDI5MDMy NjIwWjB7MQswCQYDVQQGEwJDQTELMAkGA1UECAwCT04xEDAOBgNVBAcMB1Rvcm9u dG8xGzAZBgNVBAoMEldpbmRzY3JpYmUgTGltaXRlZDETMBEGA1UECwwKT3BlcmF0 aW9uczEbMBkGA1UEAwwSV2luZHNjcmliZSBOb2RlIENBMIICIjANBgkqhkiG9w0B AQEFAAOCAg8AMIICCgKCAgEAruBtLR1Vufd71LeQEqChgHS4AQJ0fSRner0gmZPE r2TL5uWboOEWXFFoEUTthF+P/N8yy3xRZ8HhG/zKlmJ1xw+7KZRbTADD6shJPj3/ uvTIO80sU+9LmsyKSWuPhQ1NkgNA7rrMTfz9eHJ2MVDs4XCpYWyX9iuAQrHSY6aP q+4TpCbUgprkM3Gwjh9RSt9IoDoc4CF2bWSaVepUcL9yz/SXLPzFx2OT9rFrDhL3 ryHRzJQ/tA+VD8A7lo8bhOcDqiXgEFmVOZNMLw+r167Qq1Ck7X86yr2mnW/6HK2g JOvY0/SPKukfGJAiYZKdG+fe4ekyYcAVhDfPJg7rF9wUqPwUzejJyAs1K18JwX94 Y8fnD6vQobjpC3qfHtwQP7Uj2AcI6QC8ytWDegV6UIkHXAMXBQSX5suSQoE11deG 32cy7nyp5vhgy31rTyNoopqlcCAhPm6k0jVVQbvXhLcpTSL8iCCoMdrP28i/xsfv ktBAkl5giHMdK6hxqWgPI+Bx9uPIhRp3fJ2z8AgFm8g1ARB2ZzQ+OZZ2RUIkJuUK hi2kUhgKSAQ+eF89aoqDjp/J1miZqGRzt4DovSZfQOeL01RkKHEibAPYCfgHG2ZS woLoeaxE2vNZiX4dpXiOQYTOIXOwEPZzPvfTQf9T4Kxvx3jzQnt3PzjlMCqKk3Ai pm8CAwEAAaNjMGEwHQYDVR0OBBYEFEH2v9F2z938Ebngsj9RkVSSgs45MB8GA1Ud IwQYMBaAFEH2v9F2z938Ebngsj9RkVSSgs45MA8GA1UdEwEB/wQFMAMBAf8wDgYD VR0PAQH/BAQDAgGGMA0GCSqGSIb3DQEBCwUAA4ICAQAgI6NgYkVo5rB6yKStgHjj ZsINsgEvoMuHwkM0YaV22XtKNiHdsiOmY/PGCRemFobTEHk5XHcvcOTWv/D1qVf8 fI21WAoNQVH7h8KEsr4uMGKCB6Lu8l6xALXRMjo1xb6JKBWXwIAzUu691rUD2exT 1E+A5t+xw+gzqV8rWTMIoUaH7O1EKjN6ryGW71Khiik8/ETrP3YT32ZbS2P902iM Kw9rpmuS0wWhnO5k/iO/6YNA1ZMV5JG5oZvZQYEDk7enLD9HvqazofMuy/Sz/n62 ZCDdQsnabzxl04wwv5Y3JZbV/6bOM520GgdJEoDxviY05ax2Mz05otyBzrAVjFw9 RZt/Ls8ATifu9BusZ2ootvscdIuE3x+ZCl5lvANcFEnvgGw0qpCeASLpsfxwq1dR gIn7BOiTauFv4eoeFAQvCD+l+EKGWKu3M2y19DgYX94N2+Xs2bwChroaO5e4iFem MLMuWKZvYgnqS9OAtRSYWbNX/wliiPz7u13yj+qSWgMfu8WPYNQlMZJXuGWUvKLE XCUExlu7/o8D4HpsVs30E0pUdaqN0vExB1KegxPWWrmLcYnPG3knXpkC3ZBZ5P/e l/2eyhZRy9ydiITF8gM3L08E8aeqvzZMw2FDSmousydIzlXgeS5VuEf+lUFA2h8o ZYGQgrLt+ot8MbLhJlkp4Q== -----END CERTIFICATE----- </ca> <tls-auth> -----BEGIN OpenVPN Static key V1----- 5801926a57ac2ce27e3dfd1dd6ef8204 2d82bd4f3f0021296f57734f6f1ea714 a6623845541c4b0c3dea0a050fe6746c b66dfab14cda27e5ae09d7c155aa554f 399fa4a863f0e8c1af787e5c602a801d 3a2ec41e395a978d56729457fe6102d7 d9e9119aa83643210b33c678f9d4109e 3154ac9c759e490cb309b319cf708cae 83ddadc3060a7a26564d1a24411cd552 fe6620ea16b755697a4fc5e6e9d0cfc0 c5c4a1874685429046a424c026db672e 4c2c492898052ba59128d46200b40f88 0027a8b6610a4d559bdc9346d33a0a6b 08e75c7fd43192b162bfd0aef0c716b3 1584827693f676f9a5047123466f0654 eade34972586b31c6ce7e395f4b478cb -----END OpenVPN Static key V1----- </tls-auth>
  10. Hi, Trying to configure my Windscribe VPN service on my R1 (purely because I want to watch foreign Netflix on my Chromecast lol), but I can't seem to get it working. I grabbed the OpenVPN config and credentials from the page on Windscribe's site (https://windscribe.com/getconfig/openvpn need an account to see this), then pasted them into the advanced VPN settings on DumaOS. The logs show that it seems to connect ok, but then throws the error "Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info". Keeps doing that for about a minute, then exits due to a fatal error. (I've definitely got the right credentials from Windscribe, as they give you a specific username & password combo for OpenVPN use - I found that one out the hard way when my usual username & password didn't work and threw a different errror!) Full log is pasted below, hopefully you've got some insight, thanks Sat Apr 3 22:18:07 2021 OpenVPN 2.3.4 mips-openwrt-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [MH] [IPv6] built on Nov 4 2018 Sat Apr 3 22:18:07 2021 library versions: OpenSSL 1.0.1h 5 Jun 2014, LZO 2.06 Sat Apr 3 22:18:07 2021 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Apr 3 22:18:07 2021 Control Channel Authentication: tls-auth using INLINE static key file Sat Apr 3 22:18:07 2021 Outgoing Control Channel Authentication: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:18:07 2021 Incoming Control Channel Authentication: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:18:07 2021 UDPv4 link local: [undef] Sat Apr 3 22:18:07 2021 UDPv4 link remote: [AF_INET]185.232.22.131:443 Sat Apr 3 22:18:07 2021 WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this Sat Apr 3 22:18:07 2021 VERIFY OK: depth=1, C=CA, ST=ON, L=Toronto, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node CA Sat Apr 3 22:18:07 2021 Validating certificate key usage Sat Apr 3 22:18:07 2021 ++ Certificate has key usage 00a0, expects 00a0 Sat Apr 3 22:18:07 2021 VERIFY KU OK Sat Apr 3 22:18:07 2021 Validating certificate extended key usage Sat Apr 3 22:18:07 2021 ++ Certificate has EKU (str) TLS Web Server Authentication, expects TLS Web Server Authentication Sat Apr 3 22:18:07 2021 VERIFY EKU OK Sat Apr 3 22:18:07 2021 VERIFY OK: depth=0, C=CA, ST=ON, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node Server 4096 Sat Apr 3 22:18:07 2021 Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sat Apr 3 22:18:07 2021 Data Channel Encrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:18:07 2021 Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sat Apr 3 22:18:07 2021 Data Channel Decrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:18:07 2021 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 ECDHE-RSA-AES256-SHA, 4096 bit RSA Sat Apr 3 22:18:07 2021 [Windscribe Node Server 4096] Peer Connection Initiated with [AF_INET]185.232.22.131:443 Sat Apr 3 22:18:09 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:09 2021 TUN/TAP device tun0 opened Sat Apr 3 22:18:09 2021 do_ifconfig, tt->ipv6=0, tt->did_ifconfig_ipv6_setup=0 Sat Apr 3 22:18:09 2021 /sbin/ifconfig tun0 10.111.174.101 netmask 255.255.254.0 mtu 1500 broadcast 10.111.175.255 Sat Apr 3 22:18:09 2021 /dumaos/apps/usr/com.netdumasoftware.hybridvpn/openvpn-event.lua openvpnup 51 tun0 1500 1602 10.111.174.101 255.255.254.0 init Sat Apr 3 22:18:10 2021 Initialization Sequence Completed Sat Apr 3 22:18:14 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:19 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:24 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:29 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:34 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:39 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:45 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:49 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:49 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:50 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:50 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:18:56 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:19:00 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:19:05 2021 Authenticate/Decrypt packet error: missing authentication info Sat Apr 3 22:19:09 2021 [Windscribe Node Server 4096] Inactivity timeout (--ping-restart), restarting Sat Apr 3 22:19:09 2021 SIGUSR1[soft,ping-restart] received, process restarting Sat Apr 3 22:19:11 2021 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Apr 3 22:19:11 2021 UDPv4 link local: [undef] Sat Apr 3 22:19:11 2021 UDPv4 link remote: [AF_INET]38.132.122.131:443 Sat Apr 3 22:19:11 2021 VERIFY OK: depth=1, C=CA, ST=ON, L=Toronto, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node CA Sat Apr 3 22:19:11 2021 Validating certificate key usage Sat Apr 3 22:19:11 2021 ++ Certificate has key usage 00a0, expects 00a0 Sat Apr 3 22:19:11 2021 VERIFY KU OK Sat Apr 3 22:19:11 2021 Validating certificate extended key usage Sat Apr 3 22:19:11 2021 ++ Certificate has EKU (str) TLS Web Server Authentication, expects TLS Web Server Authentication Sat Apr 3 22:19:11 2021 VERIFY EKU OK Sat Apr 3 22:19:11 2021 VERIFY OK: depth=0, C=CA, ST=ON, O=Windscribe Limited, OU=Operations, CN=Windscribe Node Server 4096 Sat Apr 3 22:19:12 2021 Data Channel Encrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sat Apr 3 22:19:12 2021 Data Channel Encrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:19:12 2021 Data Channel Decrypt: Cipher 'AES-256-CBC' initialized with 256 bit key Sat Apr 3 22:19:12 2021 Data Channel Decrypt: Using 512 bit message hash 'SHA512' for HMAC authentication Sat Apr 3 22:19:12 2021 Control Channel: TLSv1, cipher TLSv1/SSLv3 ECDHE-RSA-AES256-SHA, 4096 bit RSA Sat Apr 3 22:19:12 2021 [Windscribe Node Server 4096] Peer Connection Initiated with [AF_INET]38.132.122.131:443 Sat Apr 3 22:19:14 2021 Preserving previous TUN/TAP instance: tun0 Sat Apr 3 22:19:14 2021 NOTE: Pulled options changed on restart, will need to close and reopen TUN/TAP device. Sat Apr 3 22:19:14 2021 Closing TUN/TAP interface Sat Apr 3 22:19:14 2021 /sbin/ifconfig tun0 0.0.0.0 Sat Apr 3 22:19:14 2021 /dumaos/apps/usr/com.netdumasoftware.hybridvpn/openvpn-event.lua openvpndown 51 tun0 1500 1602 10.111.174.101 255.255.254.0 init openvpn-event.lua: bad argument #3 to 'format' (string expected, got nil) -> stack traceback: ?: in function <?:73> [C]: in function 'format' ?: in function 'safe_execute' ?: in function '?' ?: in function 'on_vpn_down' ?: in function '?' ?: in function '?' ?: in function '?' ?: in function <?:48> [C]: in function 'xpcall' ?: in function 'try' ?: in function <?:46> [C]: in function 'run' ?: in function <?:345> [C]: in function 'xpcall' ?: in function 'try' ?: in function <?:261> (tail call): ? /dumaos/api/cli.lua:48: in function </dumaos/api/cli.lua:30> [C]: in function 'xpcall' /dumaos/api/cli.lua:59: in main chunk [C]: ? Sat Apr 3 22:19:14 2021 WARNING: Failed running command (--up/--down): external program exited with error status: 3 Sat Apr 3 22:19:14 2021 Exiting due to fatal error
  11. Yes I made sure to eliminate distance as a possible cause by sitting all the devices equally far away when testing them. I've used a WiFi monitoring app on the laptop to check the amount of networks close by, it shows very few so I doubt that'll be having much of an effect. Tried both hard resetting and a full factory reset, gave both another try just now and still no joy
  12. No problem, sure you guys have been busy with it haha. That's right, the access point made no difference at all, everything that ran slowly did so with or without the access point attached. When connected to my BT hub and not the R1, everything runs at full speed, but when connected to the R1, pretty much every wireless device (except the laptop, weirdly) slows to a crawl, despite all the clients I've tried having Qualcomm chips as far as I can tell. I'm sure the speedtest is accurate - I first noticed the issue when I had videos buffering non-stop, refusing to load or loading in the lowest possible quality, which is when I started speedtesting everything
  13. All the Android phones I've tried definitely use Qualcomm chipsets, not entirely sure who supplies Apple WiFi chips though. The laptop which doesn't see any speed loss is a Dell XPS, its network properties also list its WiFi chip manufacturer as Qualcomm.
  14. Thanks for your help, though as I mentioned in my first post I did try pretty much every other channel on the router and it didn't make much difference. I've also out of curiosity run speedtests on other WiFi devices (since I know it's got nothing to do with wired connections), and the results are really weird - on my laptop, the connection never drops and sticks at around 40 Mbps, but on a few different Android phones and my friend's iPhone and iPad, the connection still drops to barely usable speeds.
  15. I know what you're thinking, "oh boy another WiFi thread" but this time is a bit of a different tale. My WiFi has been dropping out for weeks, I would reboot the router and the speed would drop from my usual 50mbps down to barely anything in the space of a single speedtest. My BT router which I have the Duma connected to works just fine. I've had a browse through all the other threads of people complaining of the same issue and tried all the troubleshooting - checking channel interference, trying with WiFi workaround enabled and disabled etc. I assumed it was the WiFi chip in the router (since everything connected to ethernet continued to get the full 50mbps) so I ordered a wireless access point and turned off the Duma WiFi to see if that did the trick. Only, I'm getting the same problem... Even with the access point hooked up to the Duma it'll still go from 50 down to 0.02 or thereabouts within a single speedtest. I'm utterly lost at this point, aside from there being some kind of military grade signal jammer sat next to my network equipment I'm at a loss, anyone have any suggestions?
×
×
  • Create New...