Jump to content

Gamingcavalier

DumaOS Insiders
  • Content Count

    59
  • Joined

Everything posted by Gamingcavalier

  1. I guess you could try with it on for testing purpose but I would advise you to just turn WiFi off on the R2 because it's still unknown why it causes problems but having it disabled makes it much more usable. You will just introduce more unnecessary interference into your network having WiFi on both R2 and Archer. AP mode makes things more simple and streamlined but if it's not an option then shouldn't be a problem as long as you turn off DHCP on the Archer and give it a static IP as you've done with the R2 on your first post.
  2. Try it the other way round. Seems there are some problems WiFi related on the R2 that causes dropouts as you probably know. Until it's resolved, I have a similar setup to yours but with the R2 as primary and disabled WiFi. It's a lot more reliable like this and you get to use the other features as intended. As of today, I've had no problems for over 2 weeks compared to before when the dropouts were daily and even a few times per day. Try it and see how you get on. PS. I have everything connected to my secondary.
  3. Hi @Netduma Fraser R2 been mostly working since latest update but still with the odd loss of WiFi. However the last two days has been more regular, almost to the point where I might need to remove it as it is too unreliable. Was playing this afternoon when I got kicked offline, not sure if these logs are any use but managed to capture it when internet was lost before everything went offline including WiFi. This was in a loop in the logs and required a reboot to get everything back again. Sat Dec 19 16:17:14 2020 daemon.err pppd[9934]: Unable to complete PPPoE Discovery Sat Dec 19 16:17:14 2020 daemon.warn pppd[9934]: Timeout waiting for PADO packets Sat Dec 19 16:17:13 2020 daemon.err cli.lua[3050]: ifconfig: pppoe-wan: error fetching interface information: Device not found Sat Dec 19 16:17:12 2020 kern.info kernel: [58719.749887] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=07350000, max=0, calc=2790, drx=2791 Sat Dec 19 16:17:12 2020 kern.info kernel: [58719.728913] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07fc0000, max=0, ctx=499, dtx=498, fdx=498, next=499 Sat Dec 19 16:17:12 2020 kern.info kernel: [58719.716911] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000067 Sat Dec 19 16:17:12 2020 kern.err kernel: [58719.704582] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out Sat Dec 19 16:17:11 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.77.125 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:11 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPDISCOVER(br-lan) 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:09 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.77.125 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:09 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPDISCOVER(br-lan) 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:07 2020 kern.info kernel: [58714.709918] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=07350000, max=0, calc=2766, drx=2767 Sat Dec 19 16:17:07 2020 kern.info kernel: [58714.688945] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07fc0000, max=0, ctx=499, dtx=498, fdx=498, next=499 Sat Dec 19 16:17:07 2020 kern.info kernel: [58714.676950] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000067 Sat Dec 19 16:17:07 2020 kern.err kernel: [58714.664614] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out Sat Dec 19 16:17:04 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPOFFER(br-lan) 192.168.77.125 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:04 2020 daemon.info dnsmasq-dhcp[3002]: DHCPDISCOVER(br-lan) 4c:d1:a1:91:fc:8d Sat Dec 19 16:17:03 2020 daemon.err cli.lua[3050]: ifconfig: pppoe-wan: error fetching interface information: Device not found Sat Dec 19 16:17:02 2020 kern.info kernel: [58709.750039] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: rx_ring=0, base=07350000, max=0, calc=2725, drx=2726 Sat Dec 19 16:17:02 2020 kern.info kernel: [58709.729025] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: tx_ring=0, base=07fc0000, max=0, ctx=499, dtx=498, fdx=498, next=499 Sat Dec 19 16:17:02 2020 kern.info kernel: [58709.717013] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: dma_cfg:80000067 Sat Dec 19 16:17:02 2020 kern.err kernel: [58709.704666] mtk_soc_eth 1e100000.ethernet eth0: transmit timed out Sat Dec 19 16:16:59 2020 daemon.notice pppd[9934]: pppd 2.4.7 started by root, uid 0 Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.info pppd[9934]: RP-PPPoE plugin version 3.8p compiled against pppd 2.4.7 Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.info pppd[9934]: Plugin rp-pppoe.so loaded. Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - pppoe Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - pppox Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - ppp_generic Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.err insmod: module is already loaded - slhc Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is setting up now Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is enabled Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is disabled Sat Dec 19 16:16:58 2020 user.info com.netdumasoftware.qos: Ubus object 'com.netdumasoftware.qos' added, attempting to bind pending Sat Dec 19 16:16:58 2020 daemon.notice netifd: Interface 'wan' is now down Thanks
  4. Hi Fraser, could I try it please. .138 has been better but still happens. You must be quite stressed by now lol. Thanks for the help 👍
  5. Put your Geo-filter further away from you. If you look on the Ping heatmap it will show you where they are and ping values. You will have to experiment to find which works best for you.
  6. Sorry, should've explained better. When I turn DMZ on, this is what shows up in port forwarding, is it normal? It just looked strange lol
  7. Also, does this look normal when I use DMZ for my PS4? Reason I'm asking is because it doesn't necessarily give me an open NAT in game. We have more than 1 gaming console and it seems whoever is on first, gets the open NAT(Shows port 3074). That's where the NAT filtering options on the Netgear routers worked, everyone had open NAT when set to open.
  8. Just as a side note, I get this error as well
  9. Hi mate, could you check your PM, I have a slight issue
  10. Hi Fraser, I'm having the same issue. Yesterday I needed to unplug/plug the router about 6 times during the day(quite frustrating) as the 2.4Ghz channel keeps disappearing or we randomly lose internet completely on wifi and lan. I am constantly being shouted at that someone's lost internet on their device, please help lol
  11. That's the one. I thought getting the XR300 would sort that but seems not 😭
  12. Here's the configuration file client dev tun proto udp remote uk.windscribe.com 443 nobind auth-user-pass resolv-retry infinite auth SHA512 cipher AES-256-CBC comp-lzo verb 2 mute-replay-warnings remote-cert-tls server persist-key persist-tun key-direction 1 <ca> -----BEGIN CERTIFICATE----- MIIF3DCCA8SgAwIBAgIJAMsOivWTmu9fMA0GCSqGSIb3DQEBCwUAMHsxCzAJBgNV BAYTAkNBMQswCQYDVQQIDAJPTjEQMA4GA1UEBwwHVG9yb250bzEbMBkGA1UECgwS V2luZHNjcmliZSBMaW1pdGVkMRMwEQYDVQQLDApPcGVyYXRpb25zMRswGQYDVQQD DBJXaW5kc2NyaWJlIE5vZGUgQ0EwHhcNMTYwMzA5MDMyNjIwWhcNNDAxMDI5MDMy NjIwWjB7MQswCQYDVQQGEwJDQTELMAkGA1UECAwCT04xEDAOBgNVBAcMB1Rvcm9u dG8xGzAZBgNVBAoMEldpbmRzY3JpYmUgTGltaXRlZDETMBEGA1UECwwKT3BlcmF0 aW9uczEbMBkGA1UEAwwSV2luZHNjcmliZSBOb2RlIENBMIICIjANBgkqhkiG9w0B AQEFAAOCAg8AMIICCgKCAgEAruBtLR1Vufd71LeQEqChgHS4AQJ0fSRner0gmZPE r2TL5uWboOEWXFFoEUTthF+P/N8yy3xRZ8HhG/zKlmJ1xw+7KZRbTADD6shJPj3/ uvTIO80sU+9LmsyKSWuPhQ1NkgNA7rrMTfz9eHJ2MVDs4XCpYWyX9iuAQrHSY6aP q+4TpCbUgprkM3Gwjh9RSt9IoDoc4CF2bWSaVepUcL9yz/SXLPzFx2OT9rFrDhL3 ryHRzJQ/tA+VD8A7lo8bhOcDqiXgEFmVOZNMLw+r167Qq1Ck7X86yr2mnW/6HK2g JOvY0/SPKukfGJAiYZKdG+fe4ekyYcAVhDfPJg7rF9wUqPwUzejJyAs1K18JwX94 Y8fnD6vQobjpC3qfHtwQP7Uj2AcI6QC8ytWDegV6UIkHXAMXBQSX5suSQoE11deG 32cy7nyp5vhgy31rTyNoopqlcCAhPm6k0jVVQbvXhLcpTSL8iCCoMdrP28i/xsfv ktBAkl5giHMdK6hxqWgPI+Bx9uPIhRp3fJ2z8AgFm8g1ARB2ZzQ+OZZ2RUIkJuUK hi2kUhgKSAQ+eF89aoqDjp/J1miZqGRzt4DovSZfQOeL01RkKHEibAPYCfgHG2ZS woLoeaxE2vNZiX4dpXiOQYTOIXOwEPZzPvfTQf9T4Kxvx3jzQnt3PzjlMCqKk3Ai pm8CAwEAAaNjMGEwHQYDVR0OBBYEFEH2v9F2z938Ebngsj9RkVSSgs45MB8GA1Ud IwQYMBaAFEH2v9F2z938Ebngsj9RkVSSgs45MA8GA1UdEwEB/wQFMAMBAf8wDgYD VR0PAQH/BAQDAgGGMA0GCSqGSIb3DQEBCwUAA4ICAQAgI6NgYkVo5rB6yKStgHjj ZsINsgEvoMuHwkM0YaV22XtKNiHdsiOmY/PGCRemFobTEHk5XHcvcOTWv/D1qVf8 fI21WAoNQVH7h8KEsr4uMGKCB6Lu8l6xALXRMjo1xb6JKBWXwIAzUu691rUD2exT 1E+A5t+xw+gzqV8rWTMIoUaH7O1EKjN6ryGW71Khiik8/ETrP3YT32ZbS2P902iM Kw9rpmuS0wWhnO5k/iO/6YNA1ZMV5JG5oZvZQYEDk7enLD9HvqazofMuy/Sz/n62 ZCDdQsnabzxl04wwv5Y3JZbV/6bOM520GgdJEoDxviY05ax2Mz05otyBzrAVjFw9 RZt/Ls8ATifu9BusZ2ootvscdIuE3x+ZCl5lvANcFEnvgGw0qpCeASLpsfxwq1dR gIn7BOiTauFv4eoeFAQvCD+l+EKGWKu3M2y19DgYX94N2+Xs2bwChroaO5e4iFem MLMuWKZvYgnqS9OAtRSYWbNX/wliiPz7u13yj+qSWgMfu8WPYNQlMZJXuGWUvKLE XCUExlu7/o8D4HpsVs30E0pUdaqN0vExB1KegxPWWrmLcYnPG3knXpkC3ZBZ5P/e l/2eyhZRy9ydiITF8gM3L08E8aeqvzZMw2FDSmousydIzlXgeS5VuEf+lUFA2h8o ZYGQgrLt+ot8MbLhJlkp4Q== -----END CERTIFICATE----- </ca> <tls-auth> -----BEGIN OpenVPN Static key V1----- 5801926a57ac2ce27e3dfd1dd6ef8204 2d82bd4f3f0021296f57734f6f1ea714 a6623845541c4b0c3dea0a050fe6746c b66dfab14cda27e5ae09d7c155aa554f 399fa4a863f0e8c1af787e5c602a801d 3a2ec41e395a978d56729457fe6102d7 d9e9119aa83643210b33c678f9d4109e 3154ac9c759e490cb309b319cf708cae 83ddadc3060a7a26564d1a24411cd552 fe6620ea16b755697a4fc5e6e9d0cfc0 c5c4a1874685429046a424c026db672e 4c2c492898052ba59128d46200b40f88 0027a8b6610a4d559bdc9346d33a0a6b 08e75c7fd43192b162bfd0aef0c716b3 1584827693f676f9a5047123466f0654 eade34972586b31c6ce7e395f4b478cb -----END OpenVPN Static key V1----- </tls-auth>
  13. Yeah, I've tried the OpenVPN configuration files for different VPN providers but they all ended in errors. I tried the same files on a custom Netgear R7000 and it worked fine, so seems the R1 is missing something and obviously the XR300 has no Hybrid so I'm stuck really.
  14. Did the XR500 not get an update for Hybrid after too? Not sure if you can remember, we tried on the old firmware, couldn't get it to work. Now on DumaOS it doesn't work either. I'm not sure but it seems the R1 doesn't support VPN client or something along those lines.
  15. I was wondering the same, I have an R7000 with lower RAM which with custom firmware is able to run VPN in a similar fashion to Hybrid VPN. Obviously the DumaOs version is more customisable and simple though, which is why I was disappointed.
  16. Hi all, Received the XR300 today. Apart from a few 'Nil' bugs, so far, so good. Only real disappointment so far is VPN. Does anyone know if the XR300 will get the Hybrid VPN? I am really hoping so, as I am trying to simplify my network and I thought it would have it. Thanks
  17. There's no folder as such, when I log in to the account, I am greeted with this screen with drop down menus to choose for the config file: That is the one I put in Dropbox
  18. Is this any good? https://www.dropbox.com/s/shro0vlrux8dvkz/Windscribe-United-Kingdom (18).ovpn?dl=0
×
×
  • Create New...