Jump to content

TeCNeEk

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TeCNeEk

  1. I turn the PS4 off every night, I don’t do sleep mode. Every time I get home to play and boot up the PS4 I have to reset the modem and router to get it to work again to where I can login to Apex correctly. Again, I’m using the CM1150V and XR500.
  2. I have tried disabling QoS and also enabling it. I have switched my Geo-Filter from Filtered to Spectating. The PS4 IP is reserved, UPnP is on, and I’m still having this issue. Once I reset the devices I can go to the main menu and start playing. After I get off and get back on later I have to reset everything again or else the menu will keep loading trying to connect me to the server, and then I get a ‘Code 100’ error. I try other servers and I still get the ‘Code 100’ error. What should I do?
  3. I believe my routing has fixed itself. It’s been a good 5 days or so and everything looks good! I’m looking to get my ping as low as possible. I have a 600/25 speed plan, I have the bufferbloat on 70/70. Spectating Mode on GeoFilter because I play Apex on PS4 and Filtered Mode gives me issues. I only run 3 devices.
  4. Thanks for that! A technician is coming tomorrow so I will find out how everything goes.
  5. I tried VPN, NordVPN to be exact, and no luck there. Gave me way worse ping and actual packet loss. I am still dealing with this. I did a traceroute and now my first hop(XR500 IP), has high ping. Here is the traceroute:
  6. On topic on where I'm left at, I have factory reset my modem and XR500 endless times trying different techniques hoping to maybe fix something. My modem and router both have different WAN IPs and WAN Gateways. All 4 IP's for the two on the modem and the two on the router are completely different. Example: 46.215.178.30, 46.217.164.1, 46.215.171.41, etc. The Subnet for the modem is 255.255.255.255, while the router configured itself to be 255.255.252.0. Regardless, my routing is absolutely terrible. I can not turn off the modem's(XB6 Gateway bridged) DHCP , so I tried disabling the XR500's so maybe it wouldn't complicate things. Comcast's stupid Gateway is so limited. I want to turn off IPV6 on the modem but I can't.
  7. At this point, I have almost given up. They still have not fixed the issue, and they act dumb-founded when I tell them the issues with my routing and ping. The tech's who have come act clueless to the problem and the last one said he can see about getting maintenance out, I said Yes please do that. No one ever came. Agents have said we promise this tech this time will fix it. They didn't. They said they would have a Tier 3 Comcast employee contact me and help me fix it. Never received a call or email. A tech kept pulling my strings about getting another technician which is pointless at this point. After I said look I'm just going to go, I need maintenance, not a technician. She said Oh yeah yeah it will be maintenance, just accept the appointment. I am then immediately notified that a technician will come within a 2 hour window. I canceled it. Empty promises and terrible support. One agent gave me a number to call saying they specialize in fixing ping and routing, and said to call at 7am. I waited and called at that time and it was a sex 1-800 phone line. I laughed and just hung up. Just looking at that and all the terrible lies and no issues fixed, it pisses me off really bad. Where I live at there is no other good internet providers, yet for some reason I can get up to a 1 gig internet speed with Comcast. I'm exhausted and beyond desperate at this point to fix it, I almost don't even care anymore. My desire to game has died because everything is unplayable. I will respond back if anything changes or I come up with an idea. Thank you guys for all your help.
  8. Wow, thanks for the informative post. Yes, I believe my area needs maintenance. The last technician said another neighbor complained about their internet also having issues. As a gamer, ping is everything to me, and it went from 34 to 70, and that 70 feels like 120. It feels so jerky and like only half my shots are landing. I feel like they are throttling me bad, I am paying for 600, but on speed tests when it gets to 300 and keeps climbing, it immediately stops there at 300 and levels or falls down in the 200s. Perhaps its due to outside interference in the neighborhood, I have no clue. Well the sad news is my bad routing issues are back. For a bit I was connected to my servers again, but still experiencing some weird latency issues, though my latency was down to 45, but unstable. Now I am being placed back in Iowa State servers 16 hours away from me which has me at a 48ms ping while my state of Virginia is at a 70ms ping. Again, very unreliable. I am about to go insane. I have talked to at least 35 Comcast reps in the past 3 weeks. I do not believe the ping it is showing me because how am I getting better ping in an area half way across my country, yet the main server 2 hours from me is awful. My geolocation isn't too far off either, but it's like my ISP thinks I live half way across the country.
  9. Thank you. I guess I am going to need to ask for a new IP. I am getting terrible routing problems again. I am being put in servers again 16 hours away while the servers 1-2 hours from me has terrible ping. I don’t get it, I’m so beyond annoyed at this point. It makes me wish I appreciated the good clean internet I had 2 months ago. I’m going to contact Comcast right now about a new IP. 😕
  10. Thanks! I have a tech coming soon. The last one said something about needing maintenance that there’s an issue in the neighborhood, perhaps multiple complaints. Would a bad pole or wire OUTSIDE of my land give me issues with net speeds or ping? I have new wires running from my house to the pole.
  11. Ok so I should just keep my Gateway IP on the PS4 as the LAN IP(192.168.1.1)? The only thing I hate is anytime I call Comcast they disable my Modem’s bridge mode to look into my modem for issues, and then I have to go back in and set it again and reset my modem and router. Can they actually change the IP from their location? Thanks.
  12. But wouldn’t there be a conflict with Gateway IP’s if my router is saying that foreign IP is the gateway, but the IPs I have issued to my devices are 192.168.1.XX? My PS4 has the Gateway as the 192.168.1.1, but the router gateway itself says the 76.XX.XXX.XX. I should have a dynamic IP, but it’s remained the same for a while. I turned off both the modem and router for 15 minutes and WAN IP remained the same, no IPs changed.
  13. And one last thing, I did a release and renew on Router settings. Results are below. Also pinged the random Gateway that I am linked too. I can’t change it to my router as my gateway. :/
  14. Also, what is the deal with my DHCP, IP, and Gateway all being the same? Anytime I put my gateway to 192.168.1.1, the internet don’t work even when I try running a new test on DumaOS. That has to be an issue right since that’s not even my gateway. I am getting a lot of “DoS attacks” and constant “DHCP Lease Change/ New event” prompts in my log.
  15. Thanks for the reply! The issue is very important. So I bought a AVP to clean my computer and it also checks for any problems or insecurities, I had a weird feeling I had a rogue DCHP. I looked under a feature that shows connected IPs to my network and there was like 6 different ones ranging from all kinds of crazy IPs. My 192.168.1.1(standard router IP) was at the bottom of the list, and all the other ones were ones I’ve never even seen before. I deleted all of those and just kept my router IP on my network. I then noticed I was connected to my local servers again. Weird right? Coincidence? OPing, not as good as it was, is my urgent problem at the moment. Been trying different things like disabling QoS or setting the sliders to 70/70. Disabled Media Server. Tried Geo-Filter but I play Apex which is based on preset servers so I was testing it out between Filtered and Spectating. I noticed my ping fluctuates drastically and doubles in number every few seconds. What do you recommend on getting the lowest possible ping? Thank you for all your help so far.
  16. I ran a DNS test and Cloudflare was showing as the fastest server for me so I went with it. My ISP server was second. I live in the boonies and I have a 600mb Comcast plan, but I am only receiving anywhere from 90mb to 200mb of it. Latency is horrible. The only other ISP in my area only offer 5-20mb plans. No thank you.
  17. I will try OpenDNS when I get home. I believe a few weeks ago I ran a DNS Test and Cloudfare’s 1.1.1.1 came in at first with speed and it’s secondary 1.0.0.1 came in at third. I will try a different one. Does the DNS I pick make that big of a difference? Could that fix my issues? I ran another trace route this morning and it’s all messed up. It’s like slingshotting me in the worst directions and I’m ending up in the Midwest somewhere. I miss my low ping and consistent net speed.
  18. Thank you for the reply. What do you mean for the filtering ability? I put my DNS as cloudfire (1.1.1.1 - 1.0.0.1). This issue has been going on for a month with three different modems, I ran all new coax and wiring, had 4 techs come out. The problem persists. I just want to fix my ping problems.
  19. Just found out Comcast is the only good ISP in my area. If I keep Comcast and VPN didn’t work, I’m at a loss what to do.
  20. Thank you for all the info. I might try Verizon Fios. What modem would you recommend to pair with the XR500? Should I set up my new ISP before canceling the other one? Would that new ISP need to run coax cables? Comcast just put in all new wiring two weeks ago.
  21. I tried a VPN and not a lot of luck. I’m now faced with getting a new ISP. The thing is my partner wants to keep Comcast for TV and phone services. Don’t we need a modem in order to keep the phone services? They’ve been with Comcast since ‘95 so they don’t want to switch. Maybe a better option would be a phone and internet plan with another ISP and let her keep the Comcast cable? I just want to return my supplied modem and buy my own and get another ISP. I’m done with Comcast’s Internet. It shouldn’t be a problem getting another ISP to activate internet should it if I bring my own compatible modem and router? I’m just going to be super passed off if even with a new ISP I’m getting the same bad routing.
  22. Just purchased the XR500 yesterday, and my log is going crazy. Here is some of it from the past 6-8 hours: [DoS Attack: ACK Scan] from source: 45.89.141.118, port 80, Saturday, January 04, 2020 12:46:25 [admin login] from source 192.168.1.2, Saturday, January 04, 2020 12:46:14 [DumaOS] DHCP lease change., Saturday, January 04, 2020 12:37:28 [DumaOS] DHCP new event., Saturday, January 04, 2020 12:37:28 [DHCP IP: 192.168.1.2] to MAC address 34:02:86:64:6d:47, Saturday, January 04, 2020 12:37:28 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 51.255.32.192, port 80, Saturday, January 04, 2020 12:17:48 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 51.255.32.192, port 80, Saturday, January 04, 2020 12:14:07 [DumaOS] Cloudsync Themes result 'false','All mirrors are down', Saturday, January 04, 2020 12:10:44 [DoS Attack: ACK Scan] from source: 45.89.141.118, port 80, Saturday, January 04, 2020 11:32:41 [DoS Attack: ACK Scan] from source: 45.89.141.118, port 80, Saturday, January 04, 2020 11:32:41 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 46.174.50.116, port 80, Saturday, January 04, 2020 11:13:20 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 46.174.50.116, port 80, Saturday, January 04, 2020 11:13:20 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 169.197.105.33, port 443, Saturday, January 04, 2020 09:54:45 [DoS Attack: RST Scan] from source: 130.185.250.130, port 80, Saturday, January 04, 2020 09:28:40 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 58.26.7.250, port 443, Saturday, January 04, 2020 08:58:24 [DoS Attack: TCP/UDP Echo] from source: 223.71.167.164, port 14631, Saturday, January 04, 2020 08:21:47 [DoS Attack: TCP/UDP Echo] from source: 223.71.167.164, port 14631, Saturday, January 04, 2020 08:21:47 [DoS Attack: RST Scan] from source: 47.113.89.81, port 80, Saturday, January 04, 2020 08:20:55 [DoS Attack: RST Scan] from source: 47.113.89.81, port 80, Saturday, January 04, 2020 08:20:55 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.242.209.176, port 443, Saturday, January 04, 2020 08:14:59 [DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.242.209.176, port 443, Saturday, January 04, 2020 08:14:33 [DumaOS] Cloudsync DPI result 'false','All mirrors are down', Saturday, January 04, 2020 08:10:46 [DumaOS] R-App store cloud sync failed, Saturday, January 04, 2020 08:10:45 This all happened while I was asleep mostly too, except the last two entries where I logged in to DumaOS.
  23. Thanks for the reply! I was thinking about going with another ISP but with fear of paying to get out of a contract.I live with a family member who uses the phone and tv aspect of the package, where as I use the internet. I may try to downgrade the package to just tv and phone and find internet with someone else. Comcast recently ran brand new wires and coaxes to my house so hopefully that could be of use to another ISP. I think I might try a VPN first if it means actually routing me correctly and not trying to put me in distant servers. It's weird because now I get a 80ms ping on the Virginia server(my state), when before it was 30ms. Now the game is connecting me to Iowa servers with a 45ms ping and I'm a 16 hour drive from Iowa. I can notice a big difference too when I play when compared to before and its driving me crazy.
  24. Hey everybody, I recently purchased the XR500 and I love this router. The past month for me has been a nightmare. I decided to buy the Netgear C7100V Gateway to power my internet and phone, and to ditch the Comcast supplied modem. Ever since around that time a month ago, my internet and routing has been TERRIBLE. I ended up returning that Netgear Gateway back to Best Buy, and traded in that old Comcast gateway(kept having terrible ping loss with it specifically) for their best current one which is the XB6. The problems persisted. Terrible ping and only receiving 1/3 of the speed I am paying for. After talking to no joke 25+ different agents, having 4 techs come out, one of which ran entire new coax cables and wires from the house to the pole, the issues still continue and the techs were lost for answers. NOW, to an issue which I think might be at the heart of this, and its the TERRIBLE routing I am experiencing. I was hoping the XR500 Geo-Filter could perhaps correct some of this, but the source of it all is Comcast's routing. I live in Virginia, and the routing is taking me to Tennessee, down to Georgia, up to Chicago, and over to Iowa, and beyond before I reach a destination. Before all this started I had a 30ms ping on my base comcast gateway. Ever since, I am now being connected to Iowa servers on Apex Legends(PS4), which is what I mainly play, and its giving me a 45ms ping on those Iowa servers compared to my actual state of Virginia servers where I get a 75ms ping, a long shot from the 30ms I would receive before all this started. When I do speed tests, I get better ping in Iowa, Tennessee, Georgia, etc, than I do my actual server, one being as close as 35 minutes away on Speedtest.net. Here is some of my questions: 1. Simplest question first: I have the XB6 set to bridge mode and everything seems to be working fine, but my speeds are the same as before and ping in a few 'ms' worse. Should I find the MAC address of the built in router in the XB6 and type it in for the XR500, or just continue to use the MAC that the XR500 gave me? 2. Is it possible that a VPN could correct this routing issue and just connect me straight to the closest server/easiest traffic? Comcast's routing is killing my ping and putting me in a recommended server 15 hours away. 3. Should I contact Tier 3 Support for comcast to perhaps fix this routing issue? I have spent dozens and dozens of hours this past month trying to fix it. It all comes down to this routing issue or whatever you would want to call it. I miss my 30ms ping to my local server. I miss having a steady good internet speed. I currently have the 600mbps package from Comcast and its like it throttles at 300. It will be flying on every speed test I do, and once it hits 300+ it starts to throttle back down. It dont even come close to 350 and drops down to 250-310mpbs(iPhone and Laptop). On my PS4 it is a different story. I am getting about 125mb download speed, and this is with it set at the highest priority on QoS, and with a reserved IP. Please guys, ANY help would be incredible, as I'm a bit of an amateur when it comes to this stuff. Just mentally exhausted from the past month or so.
×
×
  • Create New...