Jump to content

Nelson

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

About Nelson

  • Rank
    New

Basic Info

  • DumaOS Routers Owned
    Netduma R2
    XR500
  1. Hi Fraser, did you get any news from the team on this one? I seem to be having this same issue. Greetings. Firmware R2 3.0.205
  2. I used to use that exact same setting . Found out it was causing issues when i went over to a friend and changed his camera view to the 20-height 0 zoom. He was instantly complaining there was something wrong with his net. Thats how we found out it was causing issues. Switching it back to classic camera and rebooting the Xbox immediately resolved this. Hopefully it will work for you2!
  3. It always detects 30 as my speed on the upload side. Could be that thats the issue but im not quite sure. I'll continue testing and ill post when i got something new. The new tips are mine . Been busy with getting normal gameplay in Fifa 21 for about 6 months now :). So if i find out something I will post it there cause it might help others.
  4. Hi Liam, Thnx for responding . It is not about me not getting my expected speeds. But if i set them accordingly to the automatic option within the Duma R2 it feels a bit off. When i manually set them a little higher then the actual speed i'm getting for download for some reason it feels a bit better. (this is without congestion control activated) ISP speed 300/30. On speedtest with disable Qos i'm getting around 307/31. I'm just curieus why it feels a bit better when i set my speeds a bit above the by R2 detected download speed and upload speed. cause also if i set my Upload speed in R2 to 1000 which i don't have (got 31 ish) my players feel a bit more agile in Fifa games. Greetings
  5. Hi Fraser, I noticed when i set my speeds it automatically caps them a little lower. Is the network speeds tab like a SQM by itself? If so do i need to put my speeds a bit higher then I am actually getting or do i need to put them a bit lower then i'm actually getting?
  6. Something else I found. Is the next gen version of the game, to just be broken. Adds lag or FPS issues not sure why. Playing the old gen version on the Xbox series X also solved a lot of issues for me.
  7. For people having troubles with Fifa even though they have good ping and put in the good setting for monitor/tv etc but still get BAD gameplay (slow delayed out of sync feeling). I found out that using certain camera views in game make the FPS bug out. Noticed this in Tele Broadcast and in Co-op camera. Playing on Xbox series X (next gen version of the game). Thought it was lag but in the end it seemed to be FPS issues caused by camera buggs. If you have this issue try playing on a different camera mode like classic and reboot console+ fifa. Helped me out a lot. Thought i post it here cause maybe it can help some people! Greetz.
  8. Thnx very much for the quick reply Fraser It is just me on Xbox and my own computer (who could have some small background downloads). I will try your suggestion and delete those ports from port forwarding and try add them to the Traffic Prio. I am familiar with the Geo Filter but something else is wrong somewhere in the settings which i need to figured out and fix first. Geo filter is the next step in the line. Regarding the MTU. I know it's a tricky business but for some reason my players in game stop being delayed when i set a (tried on more then one router) mtu of lower then 1400 in the router. Which is weird cause if i ping anything there is no fragmentation occuring below 1472 bytes. Which should indicate a Mtu of 1500. Dunno why it works wonders for me. Ill let you know how it goes after your suggestions! Greetings, Nelson
  9. Hi all, I had this router for quite some time now. Unfortunately I can not seem to get myself a proper setup for Fifa. Just using the ISP router seems to give me better gameplay. Surely i must do something wrong with the settings on the Netduma. Maybe anybody can help me with which ports i need to use for Traffic Priorization for Fifa 2021 on Xbox Series X? And do i need to use congestion control on a 300/30 line or is it a bit pointless if I am the only one making use of the connection? Whenever i seem to use Congestion Control or Bandwith allocation it just seems to make my gameplay experience worse. And i'm not sure what I am doing wrong. Settings so far : Bandwith speed 300-3 (tried lowering and upping them) Congestion control 70% up/down (tried everything between 10% and 100% does seem to solve bufferbloat but getting horrible game experience when playing in the game. Tried Traffic Prio on/off with Duma classified games or with the xbox series x classified as console or x box and then on console. Also tried advanced and port 1-65535 which seemed to work best so far. Putting QOS on disable however gave me the best results which likely should not be the case. Got my ISP router/modem Ubee UBC1318ZG in Bridge mode. Port fowarded manually ports 3074/53/80/88/500/3544/4500/1863/3659. IPv6 off. Tried different DNS. Changing MTU from automatic to 1384 (xbox live minimal value) seemed to have the biggest postive effect on my gameplay. But im on cable and MTu of 1500 should be the best setting. Any idea's what i can still try would be highly apreciated
  10. Hi Fraser, I'm trying to get a good connection to Fifa aswell. Kinda got the same feeling as Zoom has. There seems to be something interfering with the game when using the R2. Seems to be something within the Traffic Priorization. If i use all ports there to Xbox series X it works decently for a few hours then worsens down to a feeling where you can't control your players anymore. Using just Duma Classified games feels worse for gameplay then prioritizing all ports on Xbox. Might be something in there which is giving the '' weird/delayed'' gameplay. Might has something to de with Fifa Using the GVSP packets not sure. Greetings, Nelson
  11. https://support.purevpn.com/how-to-configure-purevpn-with-netduma-and-nighthawk this should be the setup regarding to them.
  12. Hello, unfortunately I can not seem to get the hybrid VPN option to work with my PureVPN. I'm not sure if its a fault on there side my side or on the Netduma R2. Can you please help me to figure this out and solve the issue? Thank you, Nelson it keeps saying this : Sat Nov 21 13:13:10 2020 OpenVPN 2.4.7 mipsel-openwrt-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] Sat Nov 21 13:13:10 2020 library versions: OpenSSL 1.0.2p 14 Aug 2018, LZO 2.10 Sat Nov 21 13:13:10 2020 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info. Sat Nov 21 13:13:10 2020 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Nov 21 13:13:10 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:10 2020 UDP link local: (not bound) Sat Nov 21 13:13:10 2020 UDP link remote: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:11 2020 WARNING: this configuration may cache passwords in memory -- use the auth-nocache option to prevent this Sat Nov 21 13:13:12 2020 [PureVPN] Peer Connection Initiated with [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:13 2020 AUTH: Received control message: AUTH_FAILED Sat Nov 21 13:13:13 2020 SIGUSR1[soft,auth-failure] received, process restarting Sat Nov 21 13:13:18 2020 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info. Sat Nov 21 13:13:18 2020 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Nov 21 13:13:18 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:18 2020 UDP link local: (not bound) Sat Nov 21 13:13:18 2020 UDP link remote: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:19 2020 [PureVPN] Peer Connection Initiated with [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:20 2020 AUTH: Received control message: AUTH_FAILED Sat Nov 21 13:13:20 2020 SIGUSR1[soft,auth-failure] received, process restarting Sat Nov 21 13:13:25 2020 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info. Sat Nov 21 13:13:25 2020 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Nov 21 13:13:25 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:25 2020 UDP link local: (not bound) Sat Nov 21 13:13:25 2020 UDP link remote: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:26 2020 [PureVPN] Peer Connection Initiated with [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:28 2020 AUTH: Received control message: AUTH_FAILED Sat Nov 21 13:13:28 2020 SIGUSR1[soft,auth-failure] received, process restarting Sat Nov 21 13:13:33 2020 WARNING: No server certificate verification method has been enabled. See http://openvpn.net/howto.html#mitm for more info. Sat Nov 21 13:13:33 2020 NOTE: the current --script-security setting may allow this configuration to call user-defined scripts Sat Nov 21 13:13:33 2020 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:33 2020 UDP link local: (not bound) Sat Nov 21 13:13:33 2020 UDP link remote: [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:34 2020 [PureVPN] Peer Connection Initiated with [AF_INET]188.72.81.2:53 Sat Nov 21 13:13:35 2020 AUTH: Received control message: AUTH_FAILED Sat Nov 21 13:13:35 2020 SIGUSR1[soft,auth-failure] received, process restarting
×
×
  • Create New...