Jump to content

six4bravo

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Reputation Activity

  1. Like
    six4bravo got a reaction from mike.ranzani in XR500 hybrid VPN DNS leak test   
    I'm very happy so far with my new xr500. One small thing to ask and see if maybe I'm not setting it up right though. I use ExpressVPN. Setting up the router's hybrid VPN was easy and it does mask my IP. However, when running a DNS leak test, it still shows my real ISP DNS in the test. If I just run the app or chrome extension for ExpressVPN, it masks the IP and uses their DNS servers and the leak tests come back good. So is there a setting I'm missing or is hybrid VPN missing a setting for DNS? Is the DNS settings in the ExpressVPN config file thats copy/pasted into the settings in the router? Thanks.
  2. Like
    six4bravo got a reaction from altsai in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    It might not even be necessary to reboot honestly because SFP adapters are hot-swappable meaning swap in/out while powered on, but i did a reboot anyway. You may also check under internet setup tab that 10GLAN SFP+ is selected and not Internet port. I left SFP+ module detection on auto.
    If I would've known this was a fix for the WAN drops, and I get an extra LAN port from it, I would've done this MUCH sooner. Thank you to @Micbot for finding this.
     
    The SFP I used, as linked earlier in this thread, this is a 1Gbps SFP for $20.99, not a 10Gbps SFP+ which is around $200:
    10Gtek for Netgear AGM734-10000S, 1000Base-T Copper SFP Transceiver, 100m, RJ45 Connector
    https://www.amazon.com/gp/product/B01FRQJ1Y2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  3. Like
    six4bravo got a reaction from AnnonymouS in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    It might not even be necessary to reboot honestly because SFP adapters are hot-swappable meaning swap in/out while powered on, but i did a reboot anyway. You may also check under internet setup tab that 10GLAN SFP+ is selected and not Internet port. I left SFP+ module detection on auto.
    If I would've known this was a fix for the WAN drops, and I get an extra LAN port from it, I would've done this MUCH sooner. Thank you to @Micbot for finding this.
     
    The SFP I used, as linked earlier in this thread, this is a 1Gbps SFP for $20.99, not a 10Gbps SFP+ which is around $200:
    10Gtek for Netgear AGM734-10000S, 1000Base-T Copper SFP Transceiver, 100m, RJ45 Connector
    https://www.amazon.com/gp/product/B01FRQJ1Y2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  4. Like
    six4bravo got a reaction from Alex49H in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    I'm sorry dude, I'm not ignoring you I'm just not sure how to help you.🍻
     
    Side note, the LAN disconnects I was getting with the XR700 have continued to do so every couple hours without a mention in the log.>Now trying my XR500 with the same switch behind it to see if the switch is the issue.
  5. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Fraser in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    If it isn't automatically selected the 10GLAN SFP+ Port (in internet settings) select that, not internet port. Leave module detection on auto.
  6. Like
    six4bravo got a reaction from Micbot in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    It might not even be necessary to reboot honestly because SFP adapters are hot-swappable meaning swap in/out while powered on, but i did a reboot anyway. You may also check under internet setup tab that 10GLAN SFP+ is selected and not Internet port. I left SFP+ module detection on auto.
    If I would've known this was a fix for the WAN drops, and I get an extra LAN port from it, I would've done this MUCH sooner. Thank you to @Micbot for finding this.
     
    The SFP I used, as linked earlier in this thread, this is a 1Gbps SFP for $20.99, not a 10Gbps SFP+ which is around $200:
    10Gtek for Netgear AGM734-10000S, 1000Base-T Copper SFP Transceiver, 100m, RJ45 Connector
    https://www.amazon.com/gp/product/B01FRQJ1Y2/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1
  7. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Fraser in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Just plugged the SFP right into the SFP slot next to the WAN port while powered off. DumaOS recognizes it and uses it as WAN port automatically. No setup needed and for $20, still stable.
    The LAG I created between the XR700 and my S8008 nighthawk switch, however seems to be going down every few hours for 3 seconds then back up again, log says LAG inactive then LAG active 3 seconds later. So I disabled the LAG and am just using using a single connection between it and the switch to see how it acts. But the WAN issue looks to be resolved with the 10Gtek SFP adapter.
  8. Like
    six4bravo reacted to Alex49H in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Ok so reboot both modem and router. Thanks. 
  9. Like
    six4bravo got a reaction from Alex49H in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    nothing, no settings changed. You insert the SFP adapter into the XR700 and plug your ethernet cable from the modem into the new SFP WAN, then boot up your modem, then boot up the XR700, its all setup for you. AND NO MORE WAN DROPS.
  10. Like
    six4bravo got a reaction from Alex49H in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Just plugged the SFP right into the SFP slot next to the WAN port while powered off. DumaOS recognizes it and uses it as WAN port automatically. No setup needed and for $20, still stable.
    The LAG I created between the XR700 and my S8008 nighthawk switch, however seems to be going down every few hours for 3 seconds then back up again, log says LAG inactive then LAG active 3 seconds later. So I disabled the LAG and am just using using a single connection between it and the switch to see how it acts. But the WAN issue looks to be resolved with the 10Gtek SFP adapter.
  11. Like
    six4bravo reacted to altsai in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Yes, when SFP+ port works as Internet port (WAN port), the original Internet port will work as "LAN" port.
     
     
  12. Like
    six4bravo got a reaction from altsai in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    The 10Gtek 1000Base-T SFP works like a charm for $20 on the XR700. For the first time in a long time, no packet loss or WAN drops tonight, very happy, cheap and easy fix. 👍
    Forgive the size of the pic, I have an ultrawide monitor.
    Does the old WAN port act as a LAN port if SFP is used? At least thats what it looks like.
     

  13. Like
    six4bravo got a reaction from FQs19 in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    The 10Gtek 1000Base-T SFP works like a charm for $20 on the XR700. For the first time in a long time, no packet loss or WAN drops tonight, very happy, cheap and easy fix. 👍
    Forgive the size of the pic, I have an ultrawide monitor.
    Does the old WAN port act as a LAN port if SFP is used? At least thats what it looks like.
     

  14. Like
    six4bravo got a reaction from Alex49H in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    The 10Gtek 1000Base-T SFP works like a charm for $20 on the XR700. For the first time in a long time, no packet loss or WAN drops tonight, very happy, cheap and easy fix. 👍
    Forgive the size of the pic, I have an ultrawide monitor.
    Does the old WAN port act as a LAN port if SFP is used? At least thats what it looks like.
     

  15. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Fraser in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    For $20 I'll also try the SFP WAN and see how it goes Monday.
  16. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Admin in XR500 hybrid VPN DNS leak test   
    That is correct, the hybrid VPN settings need to add DNS configuration separate from the rest of the traffic. If you guys work on it and create a beta firmware I'd be willing to test it.
     
    DNS leak test:
    https://www.expressvpn.com/dns-leak-test
     
    ExpressVPN config file is attached.
     
    my_expressvpn_usa_-_dallas_udp.ovpn
     
    In the linked thread, I see about the same speeds as they mentioned, capped at around 20-25Mbps. While running the ExpressVPN client on windows, it pulls in 150-250Mbps Download and full 12Mbps upload. So speeds are definitely disappointing but i can live with it for now. FYI, on the xr700, the hybrid VPN speeds were double that of the xr500 (around 40ish Mbps) so maybe hardware limited?
  17. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Admin in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Thanks, but I have my retail xr500 performing flawlessly right now and the xr700, i can wait until something comes out in the future for updates. (as it was free beta hardware I'm not super worried about it)
  18. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Admin in XR500 hybrid VPN DNS leak test   
    I'm very happy so far with my new xr500. One small thing to ask and see if maybe I'm not setting it up right though. I use ExpressVPN. Setting up the router's hybrid VPN was easy and it does mask my IP. However, when running a DNS leak test, it still shows my real ISP DNS in the test. If I just run the app or chrome extension for ExpressVPN, it masks the IP and uses their DNS servers and the leak tests come back good. So is there a setting I'm missing or is hybrid VPN missing a setting for DNS? Is the DNS settings in the ExpressVPN config file thats copy/pasted into the settings in the router? Thanks.
  19. Like
    six4bravo reacted to Netduma Admin in New XR700 Firmware Version v1.0.1.8   
    Please download the upgrade file here: https://kb.netgear.com/en_US/000060499/
    This contains all features in DumaOS Milestone 1.3 including:
    Ping Assist Advanced Ping Stats Hybrid VPN Improvements Theme support To setup Ping Assist optimally, see this guide: http://support.netduma.com/support/solutions/articles/16000087579--dumaos-optimal-settings-guide-ping-assist
    To setup Hybrid VPN optimally, see this guide: http://support.netduma.com/support/solutions/articles/16000087492--dumaos-optimal-settings-guide-hybrid-vpn
    If you have any ideas or feedback for future DumaOS Milestones, let us know in our subforum here: http://forum.netduma.com/forum/9-feature-ideas-improvements-for-dumaos/
    We hope you enjoy using this new firmware 😊
  20. Like
    six4bravo got a reaction from Netduma Admin in XR500 Firmware V2.3.2.32 released   
    Last night, I found that its the WAN port dropping connection every 6-15 minutes for 3 seconds then reconnecting thats the issue with my beta XR700.
    XR500 got here today and so far everything is working perfectly on the latest firmware, I'm very happy with it.
×
×
  • Create New...