Jump to content
spykewest23

Downloading data from the cloud has failed. Make sure you are connected to the internet, or the cloud servers are down.

Recommended Posts

Hey, welcome to the forum!

Sorry to hear you're having this issue. Just to double check, is the ethernet cable from the blue/internet port on the R2 connected to one of the LAN ports on your ISP modem/router? Do you have internet when using the router?

Share this post


Link to post
Share on other sites

yess ive got internet connections from my modem and it says i have internet with the r2 aswell just wont load the ping heat map or the rapps 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, spykewest23 said:

yess ive got internet connections from my modem and it says i have internet with the r2 aswell just wont load the ping heat map or the rapps 

 

Thank you, what firmware are you currently running?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Netduma Liam said:

Thank you, what firmware are you currently running?

r2 3.0.205 pls get back to me asap and also the rapps store won't load as well , its says something about the cloud sync failed 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To double check: The ethernet cable from the blue/internet port on the R2 connected to one of the LAN ports on your ISP modem/router?

The Rapp store isn't able to be used currently so we don't need to worry about that really, though it will be the same issue.

What is your ISP modem/router model? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Netduma Fraser said:

To double check: The ethernet cable from the blue/internet port on the R2 connected to one of the LAN ports on your ISP modem/router?

The Rapp store isn't able to be used currently so we don't need to worry about that really, though it will be the same issue.

What is your ISP modem/router model? 

ive got it connected to my wifi extender and its been working fine in the past 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd recommend you set it up like ISP modem/router > R2 > WiFi extender then see if it is better as it is likely something upstream is blocking it, could be the extender perhaps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

no nothing has changed and also i haven't changed any settings since the update and it just wont load anymore

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

On the R2 System Information page, on the Rapp panel options change the number of retries to 5 then reboot the router from the interface and then see whether it works please.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, spykewest23 said:

It has its own interface why ? 

Because something upstream of the router is blocking the cloud update. Can you provide a screenshot of that interface please?

Also, the extender must be connected to the modem/router to get internet - what did you Internet Service Provider give you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...