Jump to content
Sign in to follow this  
Spritekid242

Unable to Download Cloud On brand new R2

Recommended Posts

Every time i try it says connect to the internet or cloud server is down. Is there a way to update the cloud for ping heatmap manually ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just to double check as I've seen this happen before. Is the Internet port from the R2 connected to a LAN port in your ISP modem/router? 

Also, do you have an open NAT on your console through the R2?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Spritekid242 said:

no Arrris Tg1682g internet turns off when i bridge it. 

It will have internet on one port which will be connected to the R2 and therefore you can connect all devices to the R2 and they will have internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i disable all firewall thats on the arris . I find it strange that my xr500 dumaos 3.0 pingheat map works normal but not the r2 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i mess around with it for a bit , and it seems like r2 giving me higher ping. i usually dont mess with qos but give it a try also , is the auto detects a reliable option tp us on QOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Spritekid242 said:

ok i mess around with it for a bit , and it seems like r2 giving me higher ping. i usually dont mess with qos but give it a try also , is the auto detects a reliable option tp us on QOS?

Where/how are you measuring the ping? We're still making improvements to that feature but you could try it but it may be very aggressive in its recommendation. Utilize Congestion Control and try different percentages until you find what lowers the Ping Under Load test in Connection Benchmark.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bahamas to Miami witch is 30-45ms depends on witch server , because i was even able to connect to a 10ms lobby.

Speed test on the router  (connection benchmark) - 26.10ms 3.7 jitter witch is normal on  both r1, r2, xr500

Speed test on ps4 (speed test.com) - 24-30ms ping witch is also normal 

Speed test on ps4 (connection benchmark) - 27ms ping , 5.36 jitter 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Spritekid242 said:

thats the thing when i check in game ping ( Modern warfare) ping spikes too 100ms. Thats the part i dont understand 

That is very likely the server if you don't see any ping change on the Geo-Filter, use the Geo-Filter to force some different servers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...