Jump to content
AlainCh2

-BUG Report- XR500 - dashboard - sudden strange behaviour

Recommended Posts

Good question,
no answer 🙂 ...

... for this reason:
___________________________________________________________
The "Monitors" window and its related 11 tabs are on FF,
as are other 3 windows: 
- "Finances" 10 tabs (Banks, CreditCards, Payments)
- "Utilities" 12 tabs  (Power, Gas, Net, Phones, Hosting, etc)
- "Online-Shops"  6 tabs (Ebay, Amazon .. etc).

In Chrome I have only two windows :
-
"Youtube" 18 tabs
- "Space" 9 tabs 
(all tabs are video-related), but nothing else.
___________________________________


! ! ! I don't trust enough Chrome with my personal data and personal activities. !!!

( Silly of me? )

Alain
PS:
What I listed is active and running on my machine from the start-up, plus some other monitoring softwares.
For running that plus some games I suppose an 8700k @4.5 & 16G DDR4 @3000 are enough 🙂
Only using Ms-Excel I may reach 100% for more the 3 seconds,
so far all the rest usually run under 30% peak.
_____________________________
i7-8700k - Adata XPG D40 2x8G @3000 - Gigabyte Z390 Pro WiFi - M.2 Samsung Evo970 500G - 2x Samsung Evo840 500G - 1x 3T HDD Seagate Barracuda
Gigabyte White Rtx2070 Oc - Itek 240 RGB AIO
- CoolerMaster H500P mesh White - Seasonic Focus+ SSR750PX 750W

- a White PC with 55"+ 32" + 27" black Samsung's Monitors and Black Sound+ Samsung soundbar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I can test whatever...
...but it has to make a sense, for me.

For me closing all, and not being able to save a "tab's configuration",
means then after the test... I have to reopen them all... and I have to remember all that !
🙂
(sure screenshot will help)

The issue present itself in the existing config, and being quite random it wil be a search for "negative".
"if it doesn't happen - it's an invalid result"
We need it happens  in a controlled environment.

For sure there is no conflict with Banks & Utilities because the first I check after booting in the morning are the various dashboard in "Monitors".

My routine is pretty simple: check mail, check forums, check Solar then Net.
This morning for instance I checked this thread, then Dumas.

All the other tabs in whatever FF windows where not active and not "waked-up"
(FF don't really re-load a restored tab, until is brought to an active state by clicking on it)

Alain
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:
No Jump-Out this morning.

Sequence:
PC Boot - W10 in
Click on Thunderbird - check mail
Click on FF - all windows restore
"monitors" windows shows up as active - Click this thread tab
Click on Duma's tab - answer the Login pop-up

Surprize!
The tab acted the way it should!

Alain

image.thumb.png.18e4ec2b41bad9b96b2a9d4f1cc915db.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, AlainCh2 said:

! ! ! I don't trust enough Chrome with my personal data and personal activities. !!!

( Silly of me? )

No that makes sense, Google make a lot of money from selling data so they're more likely to want yours. Mozilla are a non-profit so they probably don't want your data... Probably?

 

10 hours ago, AlainCh2 said:

For me closing all, and not being able to save a "tab's configuration",
means then after the test... I have to reopen them all... and I have to remember all that !

Oh by the way, I think there are extensions you can install that will save groups of tabs and allow you to restore old sessions. Look up "tab manager" or something like that. It's been a while since i've used one but they definitely exist.

Or you could right click on your tabs and press "Bookmark all tabs", that would save them into a folder. Then you can right click the folder and press "open all in tabs".

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Netduma Alex said:

Oh by the way, I think there are extensions you can install .....

A great thanks.... never tought of it ! 😞

Found this fantastic one... "Tab Session Manager"
it allow to move "sessions" between Chrome, FF, Opera ... etc !!!
... and on top:
You can save one "session" specific to one "windows"
 

Quote
  1 hour ago, Zennon said:

https://www.waterfox.net/

To stop Firefox telemetry

That I dont care to much, it's aggressivity toward money that worry me.

It's also the basic to steal, kill, scam, forge, and all bad human actions ! :-))


Alain

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tab-session-manager/

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, AlainCh2 said:

Update:
No Jump-Out this morning.

Update:

(as said before: Not leaving Duma's tab "active" in the minimized windows, avoid random login Pop-up)

But it's unusual that re-entering the tab later, during the day, it don't ask to re-log:
No login all day long ... when entering the tab.

No reason given, may be today is a "special day"

Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Netduma Alex said:

That's strange, on a Nighthawk it should time out in 5 minutes...

yes,
exact!

Both R6400 and XR500 behavior was that.
But it depend on a script....
...and if the script is not running or stopped....

Alain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gotcha !!!!!!!!
It happened 3 minutes ago.

(I last used "Monitor" window some 5 hours ago.)

So 3 minutes ago...
I checked this thread tab (blu arrow) reloading it, then switched to Duma's tab.
Immediately the yellow strip appeared ( instead of login pop-up)

- I clicked on "Stop it" ...

...AND FF STUCK and stopped not reacting in any way... this windows as well the others
(had to kill it via Task Manager)

Finally I've got a proof that some Duma scripts are crashing my FF !!
YAY !

.... dropping the ball on your lap ....

Tell me what to do/test next

Alain

image.thumb.png.277651d5004e05c769fdd9d3a8e1d9c9.png


After restarting FF....  Duma is behaving correctly, asking via pop-up the login

 

image.thumb.png.366e4458c147226c2855d50233fbcf9c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

When that happens next could you right click > Inspect element > go to the network window and see if anything is constantly showing up or taking a very long time to load please, if so please include a screenshot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Netduma Fraser said:

When that happens next could you right click > Inspect element > go to the network window and see if anything is constantly showing up or taking a very long time to load please, if so please include a screenshot.

I suppose that I can do nothing of what you suggest.

I remember you my previous statement:
" FF STUCK and stopped not reacting in any way.. "
(had to kill it via TaskManager - it was not even showing the top right X)

Alain

PS: I suppose it crashed trying to pop-up login.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well the Network Map is quite a complicated thing to render, and it looks like you're keeping lots of tabs open at once, so it could just be an expected result of the interface.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, Netduma Alex said:

Well the Network Map is quite a complicated thing to render, and it looks like you're keeping lots of tabs open at once, so it could just be an expected result of the interface.

Hu ??

Well, FYI ... that tab issue
...it happens in Dashboard as well in any other part of Duma it was left,
....last time I switched tab.

SO
I was able to report THIS specific event... BUT I didn't said it was "DevMan" related, didn't I ?

If I remember correctly, the idea was "Login Pop-Up" script crashing

Alain

PS:
Palemoon before, and last 22 months FF, have had this config running for at least 5 years without a crash.
I don't say it is DUMA the only culprit,  'cause of too many change undergoing in FF in last three months.
Strange as it  may appear...
withouth the DUMA TAB and no Duma running ... FF crash are not frequent (1 on 3 days) with Duma is 3 on 1 day.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How is your FF set up? Ive never had a script pop up on the XR500 GUI. I have privacy on strict,  on FF68 this includes no tracking cookies, fingerprinting or cryptomining using the Disconnect list. Ive made no exceptions for DumaoOS only in ABP. The GUI works for me although I once again dont tax the browsers rendering so heavily and by having so many tabs open since FF uses hardware acceleration it will eat up resources eventually.

 16GB ram is a fair amount but with other services running etc how much ram are you using? I have 16GB on my 5K iMac with a 1TB blade SSD and a 7700K and a AMD 580 Pro with 8GB VRAM. I never use more than about 5 Tabs as there to me is a security element with cross site scripting vulnerabilities, so i just use bookmarks. Maybe its worth creating a new profile for testing the GUI issue https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Mozilla/Firefox/Multiple_profiles  

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Killhippie said:

How is your FF set up?

(thanks for the Profiles link.)
No idea what you are asking, can you be more specific? I'll then post due screenshot.

 

For consumption with Chrome + FF:

image.thumb.png.773d5266ff52f4ccb41e1cb9ec5c727b.png

Only adding some heavy Excel my CPU peak around 60% @4,7Gh

image.thumb.png.b7e18e43031df0b2e5c92bfe36515ad0.png

That's my last 60 minutes (with a crash reported on next post) :
image.thumb.png.86583f71dc350b6e1f8d46eec1535743.png

And these are my Specs:
CPU 7-8700k - Adata XPG D40 2x8G @3000 - Gigabyte Z390 Pro WiFi ( a second set of Crucial 2x8G are not yet installed)
- M.2 Samsung Evo970 500G - M.2 WD green 250G - 2x SSD Samsung Evo840 500G  - 1x 3T HDD Seagate Barracuda
GPU Gigabyte White Rtx2070 Oc - Itek 240 RGB AIO
- CoolerMaster H500P mesh White - Seasonic Focus+ SSR750PX 750W

- a White PC with 55"+ 32" + 27" black Samsung's Monitors and Black Sound+ Samsung soundbar

______________________________________________
As per login pop-up I get this in pic

Alain

image.thumb.png.120ad96d33815d8b64ebca9cd8254358.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:
While answering Killihippie I switched tab to screenshot a login pop-up.

after less then 2,3 seconds FF got stuck using some CPU and nothing else.
(checked time with the background clock)

Had to Kill and restart.
____________________________________
Just checked some date:
Fresh install of W10 Pro on  May 26
Duma install -  June 17

Alain

image.png.23fb17298b53843010b350b7f196b512.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...