Jump to content
shiznewski

antibuffer bloat not working

Recommended Posts

It doesn't matter what settings i select or how much bandwidth i give each device dsl reports always gives me a C and i get bufferbloat of 200ms.  Any idea what is going on?

 

xr500 newest firmware as of 6/18/19.

I have tried giving the PC doing the connection 100% of the bandwidth, and a bunch of other configs. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dsl reports is not the most reliable of services. Install and run pingplotter to get a real time graph of your connection and see if there are ping spikes or jitter on your line. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, welcome to the forum!

Would reiterate the above. Bufferbloat only occurs when the network is saturated and that test won't do it. I would suggest you follow this guide to help you with PingPlotter: http://support.netduma.com/en/support/solutions/articles/16000074717-diagnose-modem-internet-service-provider-issues saturate the connection (i.e. download heavily, stream etc, max out your connection) and use PingPlotter and try different Anti-Bufferbloat percentages to see what keeps the ping/spikes to a minimum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...