Jump to content
steamblop

XR500 disconnecting only some devices.

Recommended Posts

Hi, My Xbox doesn't ever disconnect but my other Xbox in my home always disconnecta randomly whether it is wired or wireless. It also does this to my phone. I have tried everything, it didn't do this until recently. I have factory reset as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there - does the Xbox with the issue have the instant-on mode enabled? There’s a known issue with instant on that can cause disconnects. 

The simplest workaround for now is to disable instant on  and jut do full power offs. Microsoft are looking into a solution

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope both consoles are in power saving mode, I played on both consoles today and the same one kept disconnecting and the rest of the xbox's stayed connected. I blocked the other xboxs ip in the device manager a week ago but I factory reset the router. Could that be why? I have also gave static ip's to all the xbox's.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, steamblop said:

Nope both consoles are in power saving mode, I played on both consoles today and the same one kept disconnecting and the rest of the xbox's stayed connected. I blocked the other xboxs ip in the device manager a week ago but I factory reset the router. Could that be why? I have also gave static ip's to all the xbox's.

Interesting. I'm sceptical of blocking a device causing this issue, since the factory reset like you say should clear the block. Have you tried deleting that particular Xbox from the Device Manager before connecting it again?

If that Xbox is connected to the Modem does it ever disconnect? Which firmware version are you on, and have you tried connecting the Xbox using a different Ethernet cable that works?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes and when I disconnect and try to delete it, it will say cannot delete because device is online, Even when offline. I tried the xbox on ethernet and it still happen. This is the only device that is affected including a phone. Version V2.3.2.40

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, steamblop said:

They both have static ip's and nope not using geo filter for the one being disconnected.

This is a strange one. I have a feeling the disconnects and not being able to delete it from the Device Manager could be related, since it's the only device affected in both cases. I'll pass this to a developer to look at in case we can get to the source of it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...