Jump to content
Chf Wiggum

Device Manager NOT Working

Recommended Posts

I will check when i get home. Its weird because my dads laptop showed connected to “LAN” when he was connected to the AP but all other devices show offline.  And the AP is a tp link ac1750 with dhcp disabled running in AP mode.   If it is giving a different mac whats a fix for it?  I will update the status when im home

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I would have thought it would all work once you'd added both MAC addresses as separate devices in the Geo-Filter

Share this post


Link to post
Share on other sites

The only devices ive added to geo filter are the 2 xbox’s. All other devices are left alone   Both xboxes is hard wired directly to xr500 one via unmanaged switch. The other wired directly to it and always show online under LAN

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/13/2019 at 4:41 PM, Netduma Alex said:

Do the Xbox's appear multiple times in the device list or just once each?

Just once. But if i were to connect my xbox wireless it will show 2 devices. For each mac. Wired and wireless. If i forget network on my xbox it will eventually show 1 device. If i just plug in ethernet without forgetting wireless.  It will keep 2 devices. Wired online. Wireless offline with the xbox wireless static ip address

On 5/13/2019 at 4:41 PM, Netduma Alex said:

Do the Xbox's appear multiple times in the device list or just once each?

ok so the AP is using the same mac of the devices, not giving it a different one.. so not sure why devices connected wirelessly to it is not showing.    have you guys tried connecting to an AP wireless and  it shows online?

would cloning the mac of theRouter to the AP make any difference?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes we have done in the past, you mentioned you disabled DHCP on the AP then put it in AP mode. Could you reset that router then just go straight to AP mode and see if that makes any difference please.

Are the devices you're connecting connected via both wifi and ethernet even if it's only using one? Your Xbox was an example.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No. My brothers xbox is. Wireless shows offline his wired connection shows online. All my devices i forgot network before plugging in ethernet.   And my tplink is older so the only way to make it an ap is by disabling dhcp and connecting LAN. I did order a 2019 tplink a20 should have ap mode on that one.  I will get it tomorrow and see if it works.  Also ive noticed recently. Auto ping shows. Then keeps disappearing but i can see the players in my game on the map but the infomation on autoping. Like ping time etc is blank.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/14/2019 at 4:33 PM, Netduma Fraser said:

Okay do keep us updated on the new one! If it's P2P then it's probably trying to re-ping whoever is sending more data at that time so that makes sense.

new tplink AC4000 came in today (A20) set it up out the box to ACCESS POINT. changed SSID and password to same as the XR700 changed the ip to static outside, router plus devices wirelessly connected to AP now shows on network map.. .. will see if its stable. i will update after a day or 2 to see if it remains.. thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Netduma Fraser said:

Great to hear that, thanks for the update. Fingers crossed it's all resolved now :)

well i did a factore reset on the router. so far everything is looking good. this time i used a different SSID and no devices connecting wirelessly to the xr700 just to the AP  and the 2 xbox's wired to the xr700.  qos is working again as well

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Netduma Fraser said:

Great to hear that, thanks for the update. Fingers crossed it's all resolved now :)

one question.. when setting up the AP is it better to give the AP a static ip outside of the ips the xr700 hands out or just let the xr700 give the AP an IP address?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...