Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'xr700'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Community
    • News & Announcements
    • Feature Ideas & Improvements for DumaOS
    • Community Discussion
  • Support
    • Knowledge Base
    • Latest Firmwares
    • DumaOS on NETGEAR Nighthawk Support
    • DumaOS on Netduma R1 Support (Open Beta)
    • Original Netduma R1 Firmware Support
    • Call of Duty Support
    • New Games for the Geo-Filter
  • Duma Army Lounge
    • Gamer Talk
    • TechnoBabble
    • Off Topic
  • International Language Forums
    • NETDUMA Deutsch
    • NETDUMA Español
    • NETDUMA Français
  • 1 on 1 Support
    • Request 1 on 1

Marker Groups

  • Members

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Interests


DumaOS Routers Owned


Website URL


Skype


Twitter


Discord


Steam


PlayStation Network


Xbox Live


Nintendo Switch


Battle.net


Gamer Type


Favourite Genres


Connection Speed

Found 26 results

  1. Hi, I recently purchased and setup a XR700 router, which replaced a my previous setup up routers (one serving as the DHCP server while the other was set as a bridge). I intended to use only the XR700 router to handle all my networking needs, which includes about 50 or so devices consisting of computers, Plex server, Roku devices and host of smart bulbs, switches and thermostats. Out of the box, I thought I could merely assign the existing network SSID to the XR700 and all of my Wi-Fi devices would automatically connect to newly setup router. However, a few of my Wi-Fi devices did while many were unable to connect. Similar to the issues raised in the posts I linked below, many of devices were not able to obtain DCHP IP addresses from the router or were not able to establish any connection. I should also add that out of the box, I accepted the prompt to update the firmware to 1.0.1.20. Although I have been able to recycle my SSID with previous router upgrades, I concluded that the XR700 was simply not willing to play ball. Before changing the SSID, I did attempt to assign a static IP address to my MacBook Pro -- I did so on the computer itself. Doing so did enable me to fully connect to the router and internet via Wi-Fi. I was willing to put in the painstaking work of manually assigning IP addresses to all of the devices that would not connect, but several of the smart bulbs and switches do not have that capability within their own settings. Even when I attempted to reserve IP addresses with MAC addresses on the XR700 router, the Wi-Fi devices were still unable to connect to the XR700 router and/or the internet. So, I reset to the router to factory defaults via the router login page (used the erase feature), and then I started from scratch and chose a different SSID name (I realize I could have done so without resetting everything, but I thought it would be best to do it that way). With the new SSID, I went through the painstaking efforts of manually accessing 50 or so Wi-Fi devices, choosing the new SSID name and entering the Wi-Fi password. All went well! All devices were able to connect to the new SSID name for the XR700 and had internet access. Although hours of work, the results were terrific. I was all set to enjoy the new setup, but decided to tidy up location of the router with some cord management. So, I powered down the XR700 momentarily, repositioned things, tied down cables and then powered XR700 back on. To my dismay, many of my Wi-Fi devices were again not able to connect to the XR700 router using the new SSID. Even my MacBook Pro reverted back to the image from George's post in December 2018 where "Wi-Fi has the self-assigned IP address .. and will not be able to connect to the internet." All of the work I completed was for naught as I was once again back in the same position I was before I changed the SSID on the XR700 router. Still, crazy me, I decided to change the SSID again, and also manually join the 50 or so devices back to the new network name for the XR700 router. This time, I was able to do it in about an hour because of the practice. All of the Wi-Fi devices are again connected to the XR700 router and are appearing as online with valid IP addresses in the device manager of the router login. Great! However, I now need to complete some modifications to the port settings. I am so fearful to make any changes, as I believe that my Wi-Fi devices will again drop off the network at the moment I hit apply to the settings changes. I scanned through several postings in the forums and saw several iterations of the issues I am experiencing. I linked some below. In all of the postings, I did not see any resolutions. There were recommendations to reset, manually assign IP addresses, revert to earlier firmware versions and more; but no true identification of the cause of the problem or a solution. Before I return this $400 router back to the store, did I miss something -- is there a prescribed fix for this issue? It should also be noted that I have 5 devices connected to the XR700 via the Ethernet ports, and all do not have any problem with acquiring an IP address from the router and gaining internet access; hence my uninterrupted ability to continue to make changes to the router login page. So, the issue is clearly a Wi-Fi problem only! Thanks.
  2. Looking for some help as I just got the xr700 router upgrading from my r7000 yesterday and I'm having some issues. First thing I did was upgrade it to the latest firmware XR700-V1.0.1.20 and did the reset right after as I read that's the common requested step afterward. I got a bunch of my devices hooked to it and this morning when I checked the WiFi devices seemed fine but when turning on my PC and laptop they had no internet. I attempted to go to the router and the page wouldn't load so I checked the nighthawk app on my phone and I could see the device online from their but was unable to access it on my PC still. I proceeded to reboot it on my phone app and could then reach it via my wired PC and wired laptop. Doing nothing essentially it was fine but as soon as I would go to do any work I would loose connectivity. this happened several times over the course of use this morning and I tried using the physical button on the router along with the app the reset it at different times. I started reading around on the forums and found this entry listed below which is kind of similar to my situation but the user seems to be doing things a bit different the last response was to try to update to the beta firmware which I downloaded but when trying to upload it the page flakes out and goes to a page cant be found. I didn't try to the cmd commands listed yet as I didn't have time this morning had to get to work. For the time being I switched back to my r7000 to stabilize my connection and will work on this further during non work hours. I also noticed in the top right of the dashboard it says I have a new firmware update that needs to be installed but its the same as I have and when trying to push that it basically said it couldn't apply and flipped the router page out where I needed to log back in. I see a lot of the next inquiries are usually about setup I'm on Comcast for ISP I own my own modem a Surfboard SB6120 plugged directly to the router, from the router I branch out to a Cisco SG 200-08 smart switch with 3 PC's and a laptop on it and a dumb switch in my entertainment center with my game consoles on it. on WiFi I have phones, tablets, a google home speakers screens and chromecasts along with a nest door cam and thermostat oh and 1 laptop. Any help as to why my connection keeps dropping is appreciated in advance and when i get off of work I will try and reset the router again and see if I can get it stable maybe test that beta firmware if not. I will be glad to supply logs if needed as well.
  3. Hi i just bought an iPhone 11 PRO and my phone didn't see WIFI 6 network I have try to connect in hidden mode too. My router is XR700 and I got smart connecting enable Regards
  4. Hello, I recently just bought an xr700 and tried to connect it, but my routerlogin.net never shows up unless I connect my Modem to my stock router, my stock router to my xr700, and that to my pc.
  5. Hello, I play Fortnite on a gaming PC and I play in NA East. There are two servers in NA east, one is located in Ohio and the other in Virginia. The Ohio server gives me higher ping than the Virginia server. How do i use the geo filter to put me on the Virginia server instead of the Ohio server? I've read many articles and nothing seems to help.
  6. Hi, I've been encountering this issue since the previous firmware version, I think. Everything on the web UI shows as normal and working. However, when using the Nighthawk app (iOS and Android) which are on the latest available versions (also encountered the issue with previous app versions), the device manager does not display any of the connected devices. I'm only getting an error (see attachment). Have tried resetting and re-flashing the firmware. Have also tried downgrading and updating again. I found another thread here discussing something similar but with a Nintendo Switch involved. I do not have a Nintendo Switch, however. Please advise.
  7. Hey! This ping problem is kinda difficult to explain: A few weeks ago I encountered a big latency problem while sending text messages over WhatsApp. It took multiple seconds to send a message and almost 10 seconds for a voice message. (My connection: 60mbits down and 12 up.) I checked my ping via Speedtest.net and Fast.com: 9-10ms. I restarted the router and it was fine again. As the problem occurred a second time I checked my ping on another website (Its a German website as Im from Germany) www.wieistmeineip.de. It reported a ping of 1900ms! I restarted the router and it was back to 160ms (Speedtest was still reporting 9-10ms). This seems to be some kind of multi-server ping maybe?? Anyway, I connected the xr700 behind our DSL-modem/router and tested this kind of ping on its WiFi (5Ghz) (90-110ms) constantly. I finally managed to isolate the problem. It was the guest network I had set up. It was causing the 160ms normally and the enormous ping spikes of almost 2 seconds (reported by www.wieistmeineip.de). This affected 5Ghz aswell as 2.4Ghz when both guest networks were on. Also this kind of ping seems to be "used" in things like tweeting tweets or chatting on Discord. Do you guys know what this kind of ping is? Anyway, this kind of ping on the xr700 seems to be on point with our modem/router now and I dont have those huge spikes anymore. Its just weird that the guest network causes this weird problems with the normal network if its just enabled and no one is on it. Btw. I get those huge ping spikes (2 seconds) with this kind of latency constantly on the guest networks. The ping spike problem when the guest network was enabled happened after 24-30 uptime. The website that I mentioned states that it sends 5 packets for testing.
  8. I have ran through the updates and also downloaded and installed the img but still stating I need to install updates. No clue what to do at this point lol. Update Firmware Current Version: V1.0.1.20 New Version: V1.0.1.20 Release Notes:
  9. So I having very annoying issues with my XR700 and Centurylink gigabit internet. Basically to use the XR700 on Centurylink fiber, I have to do the following steps: 1. Switch the Internet Setup to require a login connection (Use PPPoe) https://i.imgur.com/YQNtG7u.png 2. Enter PPPoe credentials, switch it to always on, leave everything as automatic 3. Turn on VLAN/Bridge settings, select by VLAN tag group, and change the VLAN ID to 201: https://i.imgur.com/7c4vOwg.png 3a. (Century link needs all traffic to the ONT to be prefixed with 201) So after I set up all these settings, I am connected to the internet successfully. However, I keep getting disconnected for about 2-5 seconds then it reconnects again. this makes it real annoying browsing the web, talking on discord, gaming, etc. I confirmed this by running a simple ping test: https://i.imgur.com/igen9gZ.png As you can see it pings to google.com fine for a bit, then it poops out, then it works fine for a bit, etc. Is there anything I can besides just return the router? I tried both 1.0.1.20 firmware and the original factory firmware.
  10. Hi, I recently bought an XR700 (instead of RAX200) for the amazing presentation of DumaOS (waiting for 1.3 soon) and for the option to avoid to buy a NAS to install my Plex in way to have everything directly by the router (USB). I bought a WD 6TB Elements Desktop Hard Drive - USB 3.0 it on purpose and moved all my stuff from HD1 to WD. Set all settings as for instructions : Router: https://kb.netgear.com/000060256/How-do-I-set-up-my-Plex-Media-Server-on-my-Nighthawk-Pro-Gaming-XR700-router Plex: https://support.plex.tv/articles/230934267-netgear-nighthawk-x10-router/ I did many tries and i don't find a way to be fast as before. I don't need outside home, then i really don't understand why isn't possible to have a fluid transmission from Router to AppleTV/iPads/MBPs. Do you have any suggestion? My Setup is: Internet: Dw:500Mb - Up:350Mb; Router: XR700 (Cables Cat8); Extender: EX8000. Hope for any help. Thanks, Federico
  11. Earlier today, I reported an issue with the WAN Port on the XR700 that can't run the speed at 940Mbps with or without QoS "On". FURRYe38 on the Netgear community was able to replicate and tested out the issue. He confirmed the same problem and you can see his data results here: https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-Pro-Gaming-Routers/XR700-is-not-supporting-900Mb-on-the-WAN-to-LAN-test/m-p/1768795#M11573 Netduma Team could you please have a look on this issue with the WAN Port on the XR700. Thank you,
  12. Hello Netduma, The Netgear XR700 was announced in the end of august 2018 and I'm trying to find informations regarding the Netgear XR700 with DumaOS Lifecycle Policy. I would like to know how many years or when the "Support End Date" until they stop releasing a firmware update on a Netgear XR700 with DumaOS. Thank you,
  13. ***June 2019 - I Upgraded my XR500 to a XR700 | The result is the same on the WAN Port I get a Disconnected from LAN on my PS4 Pro*** I recently purchased a Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 to see if it can handle my new internet gigabit speed because my old Netduma R1 was not able to go above 230mbit/s with QoS and 500mbit/s without QoS. The good news, I can reach the gigabit speed with or without QoS but I still get a Disconnected from LAN while I'm playing Street Fighter V Arcade Edition on my PS4 Pro. My XR500 is on the firmware V2.3.240 and I continue to get the same issue that I started a topic for the Disconnected from LAN on the Netduma R1with DumaOS Development Milestone 1.3: forum.netduma.com/topic/27085-disconnected-from-lan/ Could you please have a look on the log file to see if this could be the same issue that occur in the DumaOS Development Milestone 1.3? Thank you, Note: I still use the same setting configuration that I had on my R1 for the XR500. log-1549989723123.txt
  14. Hi Here is a guide on how to successfully create Port Forwarding rules to guarantee you an OPEN NAT on your Nighthawk XR Series router. For a list of required ports for a certain game please consult portforward.com for a comprehensive list or comment on this post or message me and I will provide you with the port numbers for your game and Console/PC. PLEASE NOTE: If you have your router behind a modem/router combo then you must disable UPnP and/or any port forwarding rules you have have configured on it.
  15. For all of you that are new to port forwarding and want to use it as a more reliable way of opening ports that are needed for your gaming needs then look no further than the portforward.com guide to help you with a step by step guide. Please remember to disable upnp as you cannot port forward and use upnp at the same time without port conflicts. https://portforward.com/netgear/nighthawk-xr500/
  16. One of the big reasons I bought the high end Nighthawk XR700 was its ability to see traffic stats in real time. A lot of times I'll have a LAN party and my connection will become worthless because one of the Xboxes or phones or something decides to hog all the bandwidth. I thought that with this router I could see who the bad apple was and block them, restoring order and peace to the land. Or if not block them, at least QOS would take over and not let any one device crush all traffic. However, I've discovered that the traffic monitor and QOS are only on Internet traffic. I can't see who's saturating the internal network. This has become an issue because right now my 5GHZ wifi network is only eeking out 1-3Mb/sec on speedtest, while my 2.4GHZ network is doing around 30Mb/sec (I have 300Mb down / 10Mb up). My wired network is still getting around 300Mb/sec download. So obviously there's a bad guy (or guys) on my 5GHZ wifi. But since none of the devices on that network are using Internet bandwidth, I can't see what's happening. Is there any way to see internal network stats? Did I misunderstand the router's capabilities? What about third party plugins or R-apps? I hate that I have this $500 rocket ship but can't reliably watch 4K videos in my living room... I'm open to any suggestions y'all might have.
  17. So I picked up the XR700 because I loved the fact that it has 6 lan ports and 1 SFP+ port which you can use as a 10gb, 1gb, 100mb, or 10mb lan port or a 10gb wan port. It also destroys the capabilities of the R1 in terms of wifi and power. I'm sure the R1 will do great with DumaOS, but I needed something that could use all of my 1GB internet speeds. I've been with Netduma for a long time (Early Adopter with the R1), and I've also been waiting a long, long time for DumaOS. Was it worth the wait, I can't say for sure because I haven't tested all aspects of it yet, but I can say that I'm extremely happy with this router so far. The wifi is outstanding, it has plenty of horsepower for whatever you need, setup is a breeze (if you set it up connected to the internet and don't set it up Offline that is), there's Hybrid VPN and Plex Server if you use them, but most of all it is a super R1 with the geo-filter, best-in-class QoS, 1gb speeds, and 802.11AD wireless. It's the dream of all of us Early Adopters. Congrats Netduma on this product! You guys have come a long way! I do have some thoughts about it that I wanted to share before I forget. First, I usually always set up my routers Offline. It's just a habit, mostly cause routers always want to have a lan address of 192.168.1.1 and I have at least 3 routers on my network at once. So there's always a conflict if I don't set them up offline and change their lan ip address first. When I tried to set this up Offline, I had some issues with the Setup Wizard not working correctly since it wanted to be online. I got past those issues, but then somehow the XR700 knew there was a dhcp router on my network and changed it's lan ip address to 10.0.0.1 without notifying me of the change. Second, Netgear says you can use routerlogin.net to access the interface, but I have Verizon Fios internet and their router, the G1100, also uses that same address to access it's interface. So that's a conflict you need to work around. You have to disconnect the routers, change the lan/wan ip addresses, then reconnect them so you can use their specific ip addresses to access their respective interfaces. Most users won't have this issue and those that do will understand networking enough to work around it. Third, not sure if this is a bug on the new 1.0.1.2 firmware or not, but when I was going through the Setup Wizard and tried to set both the 2.4 and 5ghz wireless networks to the same SSID, it said I couldn't. After I finished the Setup Wizard, I went into the wireless network settings and found that it had set both the 2.4 and 5ghz wireless networks to the same SSID. Strange for sure. Fourth, there's an issue with accessing the DumaOS interface with different PCs. Each PC will show different settings. The R1 did this with the 1.03.g firmware. I hope this is an issue that can get resolved. I use Chrome on two PCs and one Macbook Pro. Fifth, the lan port leds are supposed to either be White or Amber and either Solid or Blinking according to the manual. Well, I have my PS4 Pro and my Xbox Scorpio connected to lan ports 1 and 2 respectively, and when the consoles are off or in standby mode, the leds are Red. When I turn the consoles on, the leds turn White. So it seems that either Netgear's Amber is Red or Netgear forgot to add the Red led color description in their manual. Both of my consoles are set for Standby mode, so they drop their link rate to 10mb or 100mb when in standby. Just not sure if Netgear's Amber is Red or not. Haha. All said, I'm very happy with the XR700 so far and I'm looking forward to Ping Assist and Jitter Reduction in the future since they're not in the current DumaOS 1.0.1.2 firmware on the XR700. I have yet to play any online games but I will update this post when I do. Congrats again Netduma! Thank you for showing Router manufacturers that us Gamers need better hardware and software, and that if they build it, we will buy it.
  18. I installed the new DumaOS Development Milestone 1.3 on the R1 and since then the console disconnects from LAN while I play on my console. After setting up my QoS, when I start to play online Street Fighter V Arcade Edition on my PS4 Pro, Playstation shows a message that it's disconnected from the LAN. The same message appears in loop until I reboot the NetDuma R1 and l restart the PS4 Pro/video game. Once the router and the console are up, I can play without any disconnection.
  19. Just purchased and set up my new xr700 two days ago. Since then my PS4 keeps losing connection, saying "lan cable not connected". I have set up QoS as recommended, I've added the PS4 as a static address, and have configured geo-filter as recommended. Every hour or so, it kicks me offline saying "lan cable not connected". I've tried on wifi and it does the same thing, kicks me out of online games. This is making destiny 2 absolutely unplayable for me. I've used an apple airport for years and it never gave me any issues. These issues only started after I set up this new router.
  20. How about give us an option to where we can change the username Login instead of using "admin" Like to whatever we want the username to be, that would be a nice option. 😃
  21. I know you all just came out with VPN Hybrid which is WAY Better than Asus VPN Fusion By a LONG SHOT! =D I'm just hoping that you add features other that just the OpenVPN TCP or UDP and more than just PureVPN and HideMyAss VPN Providers 😃 I think what would be even more WAY Cooler is to add the Point – to – Point Tunneling Protocol (PPTP), Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) , Internet Protocol Security or IPSec, Secure Sockets Layer (SSL) and Transport Layer Security (TLS), Secure Shell (SSH) Functions, Etc. And if anyone agrees with respond below saying that you agree, let's let NetDuma see that we want these Features, even if it's not all of them are not possible the more feedback they get the more chances of having that particular feature implemented 😁, I feel like it can be done 😃 Hopefully the creator's of this awesome software can implement this into to Future Releases.😎
  22. Did some Ping Plotter tests to find out how bad my Verizon Fios G1100 router's packet loss was and found that it didn't have any. I actually found out that my XR700 had packet loss. I know you shouldn't test over wifi but, I've been having issues with my URC remote control dropping its connection all the time. So I did some troubleshooting to see if I could improve my wifi signal. So I started testing both of my routers through wifi and here are the results. Can someone tell me why I should keep the XR700? I can't see keeping a product that has one problem after the next. I already have plenty of problems and don't need more.
  23. Is it possible to bring back Profiles for DumaOS like we had in the original R1 firmware?
  24. I know that Netgear and Asus will show the router temperatures on their firmwares, while some even include fan controls. It would be great if we could have those same temperature indications and fan controls added to DumaOS.
  25. Just to let those in the UK that wish to Pre-Order the XR700 in the UK Amazon are now taking Pre-Orders. Bit out of a lot of peoples price range but I found it's built-in plex server to be a god-send. £449.00. https://smile.amazon.co.uk/NETGEAR-XR700-100EUS-Nighthawk-Gaming-Router/dp/B07GZ138X8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1538199103&sr=8-1&keywords=XR700
×
×
  • Create New...