Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'netgear'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Community
    • News & Announcements
    • Feature Ideas & Improvements for DumaOS
    • Community Discussion
  • Support
    • Knowledge Base
    • Latest Firmwares
    • DumaOS on Netduma R2 Support
    • Telstra Internet Optimiser support
    • DumaOS on NETGEAR Nighthawk Support
    • DumaOS on Netduma R1 Support
    • DumaOS Mobile App Support
    • Original Netduma R1 Firmware Support
    • Call of Duty Support
    • New Games for the Geo-Filter
  • Duma Army Lounge
    • Gamer Talk
    • TechnoBabble
    • Off Topic
  • International Language Forums
    • NETDUMA Français
    • NETDUMA Español
    • NETDUMA Deutsch

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Interests


DumaOS Routers Owned


TS Model


Website URL


Skype


Twitter


Discord


Steam


PlayStation Network


Xbox Live


Nintendo Switch


Battle.net


Gamer Type


Favourite Genres


Connection Speed

  1. I was reading another members post and read the recommendation to try different dns servers namely cloudflare primary 1.1.1.1 and secondary 1.0.0.1 servers throughout the years even before Netduma existed for me I have always wondered if outside the router level of configuration, at the console level in the network settings do I HAVE to also input those same services within the console software???? Will there be an issue of doing them both? Is it ok?
  2. Hi, I'm having an issue at the moment where my HomePod Mini's won't speak to any other HomeKit devices. I can control these fine from my phone. I followed all the steps in this thread with no success. It's been extremely frustrating to debug the issue. There's nothing appearing in the logs when a command fails so it's hard to debug what's causing the issue. Not sure if anyone else has had similar issues and resolved them? Can find countless threads online around HomeKit issues and no troubleshooting steps have worked so far. Been at this for 3 weeks including numerous calls to Apple with no luck still. Any help would be much appreciated. Router: Netgear XR1000 Key Settings: IGMP Proxying (Doesn't work enabled or disabled) NAT (secured) Implicit Beamforming, MU-MIMO, Smart Connect and AX all disabled. IPv6 Disabled. 5Ghz mode set to 2165mbps. 2.5Ghz mode set to 400mbps. 20/40 Mhz Coexistence enabled. UPnP seems to have a bug where it shows as disabled, however, if I turn it on, click apply, it just reloads the page with it disabled rather than applying the setting. I figure it must be enabled as all other devices are connecting and working without issues. I tried resetting the router back to factory and still doesn't work. Not sure why? Edit: Applying UPnP with the box unticked did apply the setting so I reapplied it ticked. It still shows unticked in the setting but assume it's still on. I saw in the thread I linked that changing the Advertisement period or time to live can work. Is this recommended? If so, any recommended settings for that?
  3. Is there a fix for this? I recently purchased my first Nighthawk/ XR series / NetDuma router a couple weeks ago. Spent mad time setting it up to get it right. I updated the firmware, manually to XR1000 1.0.0.64_1.0.49, since the router never detected an available update. Afterward I kept receiving an error (picture), that says: TypeError: undefined is not an object (evaluating 'i.generateKey') I was advised (see link to Netgear post) by netduma guys on that forum to reset to factory defaults to clear the issue, and not to use a configuration file because it would reload whatever the problem is. The issue is persisting after the reset. I don't know what else to do but it's a real pain in the ass. Netgear Post: Re: Firmware Update Failed (RX1000)
  4. Why do I feel like I am a second behind enemies in call of duty? I have a low ping with the fastest reaction time and I still die even though I shot first. In the kill cams I look like a bot not even reacting to the enemy. I see YouTubers like Xpromvz and Frizz who have this type of connection. The enemy can't react to them. What are they doing to their internet?
  5. I think its time across both forums respectfully the partnership between both sides gets put up for all to read and get a better understanding of all the workings and politics that tend to keep things tied up in the fodder. I see all manner of intellect that has come through the doors on both sides. Regardless of degrees and novice experience individual perspectives are to be respected and met on common ground. What seems simple and straight forward for some without knowing the politics within the partnership or "marriage" between both companies is in for what appears to be nothing but wall after wall of headaches and feeling on the consumer side of not being cared for as a top priority. Both sides do address issues but in different order or if hand in hand Netgear has always taken forever to push updates out. Anyone with history from the last 15 years should know this as common place. Personally even though I know this I still bite and purchased the XR500. I have my own list of hiccups that need to be ironed out. I have my game console and my three sons are well into the teenage years of their lives and thats a total of four consoles as well as everything wired and wireless on my local network. I have also seen consumers with 20 plus connections and a knowledge base on networking that is well above everyones pay grade here. It all boils down to understanding where everyone is coming from to get clarity on why things are the way they are. Personally I blame NETGEAR for the pace things are going. BUT if I look at the R1 or R2 routers I would have to imagine they are not partnered to an outside company and all the bells and whistles that are in the woodwork should be well ahead of these available for Netgear hardware, unless there is something in the Netgear "contract" that is stepping on the toes of lets say DumaOS 4.0 for example. I have come and gone back to my ISP provided hardware several times over the YEARS and even with this last firmware round as of this posting believe it or not I'm tempted on getting an R2 just to see if my few personal issues get ironed out. At this point anyone reading this would say I am crazy and I should not continue to support both sides but I have faith things will shape up better moving forward into the future. Netgear is juggling many devices and it took a bite into the gaming world and probably didn't expect so much backlash from consumers on hardware with there badge on it but with the SOUL of gamers within the SOFTWARE. Please feel free to go on over to NETGEAR and see how things are going on over there. https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-Pro-Gaming-Routers/bd-p/en-home-nighthawk-pro-gaming-routers As you can see the NetDuma Team also tries their best to help out over on that board as well. Take care everyone on both sides of the pond. GG
  6. Hey everyone , My ps4 pro has not had a issue ever connecting Ethernet with my xr500, over the last year, but finally about a month or 2 ago I unplugged my Ethernet from my ps4 and plugged it into my other one to update it faster, then tried plugging it back into mine and now it will always say"connect lan cable "😡🤬😡 I did at some point uncheck the Dhcp box in the LAN SETUP, and I assume this had something to do with it , but I reset my router like said below, and I've wasted days worth of time trying to figure it out .,. ❌i have switched out the cords, restarted , reset everything , literally everything possible. Then I found out online it has something to do with the dhcp lease expiring or something where it's not picking up the cable is connected , or the IP address I had reserved for it initially somehow got lost and now it isn't finding my Ethernet anymore which is properly hooked up as it should be ... ✔️ It's a very sad time playing without an Ethernet cord is so bad and I need it back !.. please can somehow someone give me ANY information to fix this ... I'd appreciate it so much!! I don't know much about this at all and I feel lost.. whatever you can do will help . 😭❤️ Thank you !
  7. Can I install Duma OS in Netgear Nighthawk R7000p router ? Why is the Netduma R1 isn't there anywhere on the Netduma's official website ? The website only tells me to pre register ! Can you give me a list of all the possible router's that are out there that supports Duma OS 3.0 ?
  8. Hi, I am trying to connect my mesh extender to my Netduma R2 but am having issues. The mesh extender I am using is the Netgear X6 model EX7700. I can't connect via WPS because the R2 does not support this function. I tried connecting via wireless with the Nighthawk app but no luck. I follow the steps but once I am supposed to connect my extender to the R2 they won't connect. I am unsure if there is a setting in the routers software that will make this possible. Anyone with experience in the situation is welcome.
  9. I just got.a Netgear Nighthawk xr 500 and I was trying to connect the router to my vpn server, but it keeps failing. I know the config file I am trying to use is working because I can connect my computer with the config file. Hybrid VPN Logs - - Thu Nov 12 17:10:28 2020 OpenVPN 2.4.3 arm-openwrt-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Aug 24 2020 Thu Nov 12 17:10:28 2020 library versions: OpenSSL 1.0.2n 7 Dec 2017, LZO 2.06 Thu Nov 12 17:10:28 2020 ERROR: username from Auth authfile '/tmp/lua_sFxYdO' is empty Thu Nov 12 17:10:28 2020 Exiting due to fatal error The config file I am using does not require a username and/or password, so I leave those fields blank and paste the config file into the configuration section of the advanced tab.
  10. Hi, I've been encountering this issue since the previous firmware version, I think. Everything on the web UI shows as normal and working. However, when using the Nighthawk app (iOS and Android) which are on the latest available versions (also encountered the issue with previous app versions), the device manager does not display any of the connected devices. I'm only getting an error (see attachment). Have tried resetting and re-flashing the firmware. Have also tried downgrading and updating again. I found another thread here discussing something similar but with a Nintendo Switch involved. I do not have a Nintendo Switch, however. Please advise.
  11. Hi to everyone!! Here are the official answer from Netgear Twitter account why they take too long for DumaOS 3.0...
  12. Hello everyone! Has anyone who has the xr300 noticed any problems with the wifi since the last update? I noticed that my smartphone tends not to receive notifications or messages when I'm not using my phone. I tried to go back to the old firmware and it seems to work all right.
  13. To everyone and anyone with ANY knowledge of DumaOS and the nighthawk XR300, help a fellow gearhead out! Brief backdrop of my current situation. Just purchased a CM700 modem and an XR300 pro gaming router to escape xfinitys stronghold and limitations. I’ve always had an issue with xfinitys hardware! All their modems/routers were “defective” which resulted in poor connection, multiple techs sent out to my home, constant device swaps. So I took the initiative to escape that misery. I was so anxious for my new hardware. Tried optimizing settings on DumaOS but no luck! I game on a PS4 Pro which is hardwired to the XR300. I live in Illinois. I mostly play Fortnite. ISP is Xfinity/150MBPs. My issue is, Geo filtering doesn’t work. Ping is high 30’s. Before I was getting 20-23. . When I try to configure settings via Geo Filter I’m shown “Nil 2.5” “Nil” with an adjustable bar. And under that “Nil” with a checkmark. I pinned geo filter to my dashboard to monitor my ping and it doesn’t measure my latency/ping, for example I should be shown “12ms”, instead it’ll indicate “Nil”, no actual values. Someone, anyone, help! I purchased these for the sake of optimizing performance! I feel like I’m not getting the most out of my new hardware! Also, if anyone can suggest specific configurations/settings, it would greatly be appreciated! This is all very new to me! Thank you to you all in advance! Looking forward to your replies! Ozzi
  14. Hello Netduma, The Netgear XR700 was announced in the end of august 2018 and I'm trying to find informations regarding the Netgear XR700 with DumaOS Lifecycle Policy. I would like to know how many years or when the "Support End Date" until they stop releasing a firmware update on a Netgear XR700 with DumaOS. Thank you,
  15. Hello everyone! Just buy My new XR 500 because i find it at the same price of XR300 that i have already buy... Everything work great bit i notice that the anti bufferbloat not work properly on the xr500... The slider for the upload and download not setting a real speed. With same setting on both router with xr500 i see that on dslreports the upload is working with many spiked, with the xr300 no spikes and the bufferbloat is perfect. What difference between this two router? I think that i buy a model up the performance is the same. Thanks for attention!
  16. Hi all, Ive been running some ping plotter tests and ive found some interesting results. Ive got my QOS set to 70/70 with the anti-bufferbloat as always on. As you can see the results aren't very promising. I've pinged multiple ip's with near enough same results. Ive been running these tests throughout the day whilst other devices have been streaming content, surfing the web etc.. From what I understand, the QOS should prevent all local congestion from allowing my ping to spike. So why am I still getting this?
  17. I know there are probably a lot of factors that goes into losing network connectivity however, I never had this issue before with my previous router. The Asus RT-AC87U. I purchased the XR500 and I updated to firmware version v2.3.2.40 I am experiencing these random internet outages with the router. I know this is solely on the router because once my wife says "Hey did we just lose internet again?" I look over at the router. All of the lights are white so I unplug my pc from the router, connect my pc directly into the modem (which has all of its lights on) and I immediately regain internet connectivity. I'm fairly competent when it comes to troubleshooting these types of issues with unplugging everything rebooting everything but this XR500 will just randomly lose all connectivity and its rather annoying. The router runs good for a few days and then I have to power down the router completely, turn it back on. Unplug and re-plug the connection to the cable modem and then wait 5 minutes for it to establish that it has a connection with the cable modem. I can still return this router however, I genuinely like netgear products. Id also like to eventually take advantage of the Netduma features. I've disabled QoS, I had some strange issues with QoS and speed so I disabled QoS. I'm also using hardwired connections to the router from 2 pc's Not using Geo-Filter either. Anyway, thanks for reading this!
  18. Hi all, Been having a re-curring issue with regards to setting up my internet via the wizarf on the xr500. For some reason it doesnt seem to be able to detect the upload speed automatically. I constantly have to enter the values manually. When I first bought the router it worked flawlessly, both upload and download speeds were detected just fine. Any thoughts??
  19. So got the router and a new modem (xr500 with netgear 3.1 docsis) set up was fine pc is connected via lan cat 7 cable. However my smart tv, laptop and phone are experiencing abnormal amount of lag vs my crappy old lynksys ea6350 before I could press an app and it and all content is loaded, now say I open speed test it will take up to 2 min to detect I have Cox internet and another 16 seconds average to find a server. Opening youtube will do the same app opens but it hangs on a blank page for an excessive amount of time before showing me content. I have ipv6 set up ip address is dynamic given by Isp, I have used ips dns and used dns benchmark to find the best dns servers (google, time Warner then 1.1.1.) I have two filter set up only for my pc and antibuffer scores a consistent A+ ping to Google is 25 ms I'm using 90% of 550 mbps data and I have tried giving Wi-Fi devices 50% or the auto 20% speeds yet speed test always says a device reaches 400 mbps (via wifi) I just don't know what I can do about it. Any suggestions anyone else have this problem. My phone now runs faster and more reliable with one bar of LTE....
  20. Hello I am new to the forum and this is my first time setting up a router. I am having an issue with the ping on the netgear xr500. I attempted to install it with the DM200 but that was unsuccesful, so i have resorted to using the sky router and having the XR500 in the DMZ with wireless turned off (the sky router has no modem mode hence why i purchased the DM200). My ping has increased from around 25m/s to 45m/s. I have placed my PS4 in a DMZ and tried port forwarding and upnp (not all at the same time, seperately. I have also changed DNS servers, used the geofilter and QOS as described on the forums). I have attached a traceroute of me contacting the ea servers but i am struggling to understand what it means. Can anyone see what my issue may be?. 1 192.168.1.1 (192.168.1.1) 10.366 ms 9.741 ms 11.572 ms 2 192.168.0.1 (192.168.0.1) 9.423 ms 10.203 ms 11.037 ms 3 * * * 4 be451.pr2.enlba.isp.sky.com (89.200.132.208) 44.027 ms 42.916 ms 42.682 ms 5 rackspace-ip81-27.no-dns-yet.lonap.net (5.57.81.27) 42.949 ms 42.129 ms 42.984 ms 6 * * * 7 134.213.97.149 (134.213.97.149) 42.413 ms 134.213.97.153 (134.213.97.153) 42.865 ms 44.874 ms 8 corea-core6.lon3.rackspace.net (164.177.137.13) 53.355 ms 42.375 ms coreb-core6.lon3.rackspace.net (164.177.137.25) 42.569 ms
  21. Hey guys, I was wondering if I could try out the Beta firmware? @Netduma Admin @Netduma Crossy @Netduma Fraser @Netduma Iain @Netduma Jack @Netduma Joseph
  22. Hey Guys, Was thinking with 'hybrid vpn' coming (hopefully!), might be good to get notifications etc that your VPN has disconnected/reconnected. The push notification can be for more than just for the VPN like a notification for when your internet comes back online too etc. Just an idea
  23. Bonjour, Comme beaucoup de possesseur d'un R1, j'ai longtemps cru à l'arrivée de DumaOS sur le R1. Force est de constater que cela n'arrive toujours pas et qu'il n'y a plus aucune nouvelle après les promesses que l'on pourrait installer le DumaOS sur le R1. Donc aujourd'hui je me pose plusieurs questions : - Est-ce que cela vaut vraiment la peine d'attendre encore ? Et si oui combien de temps ? (peut-être que certains possèdrnt une boule de crystal, on ne sait jamais :-) ) - Est-ce que DumaOS sur R1 va réellement arriver (j'ai peut-être loupé des messages qui disaient que c'était mort) - Quels sont les avantages d'avoir un XR500 par rapport à un R1 avec du DumaOS (si cela arrive) ? et in english pour les Netduma men ... Hi, Like many owners of an R1, I have long believed in DumaOS on R1. Still not happen and no news ... So I have several questions: - Is it really worth the wait? And how long ? (maybe some have a crystal ball, you never know :-)) - Will DumaOS on R1 be a reality one day ? (I may have missed messages that said it was dead) - What is the advantage of having an XR500 compared to an R1 with DumaOS (if that happens)? Hello, Like many owners of an R1, I have long believed in the arrival of DumaOS on the R1. It is clear that this still does not happen and that there is no news after the promises that we could install the DumaOS on the R1. So today I have several questions: - Is it really worth the wait? EZ = t if yes how long? (maybe some have a crystal ball, you never know :-)) - Will DumaOS on R1 really arrive (I may have missed messages that said it was dead) - Besides having the dumaOS on the XR500, what would be the advantage of having an XR500 compared to an R1 with DumaOS (if that happens)?
  24. I have this router for 4 months now. I love it. So far I have 1 issues with it. At the beginning it was fine. Ever since I did last 2 update my ping increase I dont know why. My base ping is 14 and Im getting 34 in game sometime 50. It's not stable . It goes up and down. When i first got this router my ping was around 17ms and 20ms. I did alot of research to see what a doing on but couldn't find any. I hope I can find the solution in here. And one more thing when I directly plug the modem to my ps4 I get 17 ms ping . Very solid never go up and down but when I put xr500 it goes up and I close to the game server too. My download is 1Gigs Upload 40 Slider 70/70 Anti budferbloat set to "always" Bandwidth allocation Download "20 percent", upload "20 percent" I have media server disable, and wifi completely off from router. Using straight wired. Traffic prioritization enable
  25. I just picked up the XR500 after reading some reviews and from the recommendation of friends. This issue has plagued me daily since getting the router. I keep getting a "Can't find Teredo IP Address" error for my Xbox One X (wired, Alpha updates). I have a Xbox One Day One (Wi-Fi, Alpha updates) in another part of the house and it doesn't get the same issue. It sometimes goes moderate on COD WII though. I also have a PS4 but haven't seen any issues except for it collecting dust. I did set up Port Triggering rather than Forwarding. Could that be part of my issues? It looks like some other people are having similar difficulties but I can't make out where to start. Please let me know if you need additional information. I'm somewhat of a networking noob but I usually figure things out. Thanks, Ken
×
×
  • Create New...