Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'netduma jack'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Community
    • News & Announcements
    • Feature Ideas & Improvements for DumaOS
    • Community Discussion
  • Support
    • Knowledge Base
    • Latest Firmwares
    • DumaOS on NETGEAR Nighthawk Support
    • DumaOS on Netduma R1 Support (Open Beta)
    • Original Netduma R1 Firmware Support
    • Call of Duty Support
    • New Games for the Geo-Filter
  • Duma Army Lounge
    • Gamer Talk
    • TechnoBabble
    • Off Topic
  • International Language Forums
    • NETDUMA Deutsch
    • NETDUMA Español
    • NETDUMA Français
  • 1 on 1 Support
    • Request 1 on 1

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Interests


DumaOS Routers Owned


Website URL


Skype


Twitter


Discord


Steam


PlayStation Network


Xbox Live


Nintendo Switch


Battle.net


Gamer Type


Favourite Genres


Connection Speed

Found 12 results

  1. is there a way to fix this my ping sometimes shows up when i have auto ping on if i manually select a server with auto ping off it won't connect ?
  2. My first post on the forums as a new member, let's see how it goes and hopefully can assist any other Aussies with the same issues. Sorry for a long post in advance but I wanted to be as comprehensive as possible. I live in Australia and recently swapped ISP to Internode with a FTTP connection (fibre to the premis which comes with an NBN modem which you can't access or edit so it plugs directly into my router from my house Ethernet port). This requires me to use PPPOE and I have to set Vlan tag ID = 2 | Priority 0. After swapping to the new ISP I found out my old Linksys WRT 1900 ACS (V1) doesn't allow you to set VLan 2 as VLan 1/2 are system reserved so I bought the Netgear Nighthawk XR500 to solve my issues. After I swapped speeds are great, connection works but there are a number of known issues with the existing firmware which pertains to PPPOE connections using Vlan, some have also reported issues with IPV6 (I don't use and have disabled) Consolidated issues: 1. PPPOE with VLan = QOS doesn't work with upload speed. It works and limits download and I read on the forums somewhere that it's because the upload isn't being Vlan tagged or something along those lines. Interestingly if I flash my router to the very first firmware addition the QOS seems to work but the UPNP is still a no go. 2. Due to the above issue (presuming) even with UPNP enabled my UPNP tables always remain blank. This in turn also means that my port triggering rules I have set up don't get detected or applied. The simple solution to this would be to turn off UPNP and manually set up port forwarding rules but that also presents more vulnerability and it would mean I miss out on the cool features of this new router and my QOS still won't work. Potential solutions... 1. I know that Vlan tagging has been a known issue since the router released and a fix has been in the works for quite some time. I don't know if the new upcoming firmware addresses this issue but if anybody with access to the beta/ alpha can check or if it's possible for me to be added to testing program to provide feedback if it fixes the issue that would be amazing as it would eliminate the need for the following fixes. 2. After sifting and reading through multiple forums some users have found success by setting up a router in front of the XR500 to handle PPPOE and the Vlan tagging. I am unsure on how to do this as my network knowledge is limited. In preparation to undergo this I have flashed my old Linksys WRT 1900 ACS with OpenWRT and connected it via PPPOE & VLan but I don't know the next steps to connect it to my XR500 and have my XR500 as my main router to control everything. (If anybody can assist me with learning how to do this I would really appreciate it) I have read about PPPOE Passthrough, Bridged Mode, using DMZ to connect to routers but I don't know the most appropriate solution or how they all differ. 3. Flash my XR500 with OpenWRT and say goodbye to my beloved DumaOS and set up QOS manually (I really don't want to do this) 4. Some people have spoken about using a switch to do the PPPOE/ Vlan tagging but I assume I can use my OpenWRT to achieve this same result without buying hardware but might be a suitable fix for anybody else who has this problem and an available switch (Idk what a switch actually is, is it just a modem?) 5. ? Here are links I found to posts within this forum for relatable issues and for quick reference: 1. Bert talks about DMZ, PPPOE Passthrough, Bridge mode from 2018. Not sure on all the terminology but it's relating to the same issue I am. 2. Netduma Jack suggests to this individual to setup PPPOE on a seperate modem and it supposedly worked (again I don't know the steps to do this on OpenWRT) https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-Pro-Gaming-Routers/QoS-not-working-with-PPPoE-connection/td-p/1591720 3. 4. Old issue regarding Vlan & QOS / UPNP 5. A couple NetDuma individuals present a couple solutions but not details on how to actually go about it. Probably one of the most relevant links and it's more recent. If anybody could help me with this issue i would be greatly appreciative. At the moment I think my best option is to wait for new Firmware to be released and in the interim use my Linksys WRT 1900 acs flashed with OpenWRT to serve as my connection to PPPOE + VLan tagging and have that connected to my XR500 which can handle everything I just don't know how to do this.
  3. here's the problem I have the Verizon router but then I have the nighthawk xr500. so the thing is I have might nighthawk plugged into my Verizon modem so I try dslp reports or pingplotter an im not get really bad reports but I am getting some spikes an even when I use the buffer bloat on the xr500 its not smoothing it out on any percentage? an idk how my line is congested cause I only have my laptop an my phone connected to it I have my ps4 hard wired to the nighthawk?
  4. I have put in pppoe connection on the duma o sto avvide double nat can Someone can tel me il the log is an issue or not?
  5. Hey guys, I have seen that there is an option 61 setting somewhere in the xr500 router when you change does internet require a login to no, however this option doesn't show in my xr300. What I'm looking to do is remove my sky q hub, replace with an openreach modem and run the xr300 from that. I'm currently running the xr300 through the sky hub, doesn't seem to be any major issues but I'd rather just get rid of it. Will the modem take care of option61/MER or will the router also require this to be an option? Thanks in advance guys.
  6. I updated the the R1 an obviously NetDuma put out a whole bunch of features on the r1 by now. thing is I have the xr500 an been waiting a while for Netgear to update that an idk if I should switch back until or what. just trying to get your guys thoughts on what you prefer or would do until then ? thanks
  7. Hello to everyone the duma os works great in terms of hit detection the only problem is when i get killed its like im a second behind and dont have a chance is there a way to counter this i play on ps4 pro on destiny 2 and cod modern warfare
  8. I just updated the r1 an been playing with it an trying to use the ping v2 feature but no ones really popping up. but when I click on the dedicated server its showing like 90 ms. I get like 10 or 12 or somewhere low around there on the xr500 any idea why this would be? Or has something changed with the update an I'm not getting what's going on ? I read something about tick rate an that tip at the bottom that close to 100 is good for gaming. so I don't know looking for help or it explained to me. I put the pin assist feature at 25 an then it did give Me around what I usually get for ping but idk if that where I should be or what?
  9. I tried ping plotter without any saturation on my computer an have a pretty fair amount of line jitter an. I do it from my laptop so one idk should I do it connected ethernet. I did it wireless when I tried . an then to even get it pretty steady I still have spikes I have to slide my sliders down to like 50. my thing is I'm the only one that's using anything in the house playing ps4 so having my sliders that low on anti-bufferbloat is it necessary?
  10. Hi i now i have duma os would like to know a good setup for destiny 2 from modem to netduma
  11. Hi in on ps4 is it best to turn on ps4 first and then netduma or viceversa to make it work at its best
  12. hey i was messing with my bandwith allocation an was wondering like whats the best way to use it to move the bandwith towards my playstation 4. as far as gettin the best use out of it or any advice to use it
×
×
  • Create New...