Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'XR500'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Community
    • News & Announcements
    • Feature Ideas & Improvements for DumaOS
    • Community Discussion
  • Support
    • Knowledge Base
    • Latest Firmwares
    • DumaOS on NETGEAR Nighthawk Support
    • DumaOS on Netduma R1 Support (Open Beta)
    • Original Netduma R1 Firmware Support
    • Call of Duty Support
    • New Games for the Geo-Filter
  • Duma Army Lounge
    • Gamer Talk
    • TechnoBabble
    • Off Topic
  • International Language Forums
    • NETDUMA Deutsch
    • NETDUMA Español
    • NETDUMA Français
  • 1 on 1 Support
    • Request 1 on 1

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Location


Interests


DumaOS Routers Owned


Website URL


Skype


Twitter


Discord


Steam


PlayStation Network


Xbox Live


Nintendo Switch


Battle.net


Gamer Type


Favourite Genres


Connection Speed

Found 125 results

  1. Yo DumaFam! Just wondering if there's any remedies to a couple issues I've ran into after bridging my ISP modem router to the XR500 that weren't there before. First issues is that I can now no longer access my ISP modem/router GUI. I actually managed to do it the other night but forgot how I did it lol, had something to do with changing a WAN IP or Gateway IP to my ISP Default Gateway IP on the XR500...******FIXED ISSUE ONE******* Second issue is when I do a connection test on PS4 I get this pop up message now that says "The router in use might not support IP Packet Fragmentation, and some network features of the PS4 might be restricted." Usually that appears when I've adjusted the MTU too low but I haven't changed anything :/ ******FIXED ISSUE TWO, SORT OF***** I don't get the message if I lower the MTU in the XR500 from 1492 to 1491 and below., any ideas why that works? Also getting 100% Packet Loss now...******Image below still occurring. Unable to ping any servers, transmit failed etc******
  2. Hi there. Just bought and installed an XR500. All network devices are appearing, and WAN was properly set up. However, when I go to Settings I get... nothing. Just a blank red screen. All other menu items work fine, just Settings. Interestingly, if I look at the R-Apps in System Information I have a play icon next to the Settings R-App, suggesting to me that it may not be running, unfortunately clicking on anything in the R-Apps window does nothing. I also can't see anything in the logs that may indicate an error starting the app. Updated to the current firmware, no change. Rebooting, no change. Haven't done a factory reset yet, since I can't access settings to do so. Help?
  3. Hi All, Was wandering if there will ever be a software update to include dhcp option 60 & 61. I use Sky fibre unlimited, brought the xr500 and two different modems (Netgear DM200 & Draytek Vigor 130), neither will work due to the lacking of being able to send option 60 & 61 from the router. Now I am buggered, I dont wan’t to add more layers of devices to get this working. Thanks
  4. I just switched from spectrum cable to CenturyLink fiber and I am having to change settings for the PPPoE. I have tried most of what I could find in other forums and online but when I enter the set up wizard it says there is no ethernet plugged in. It’s a brand new cord so I don’t think it’s that but I will try tomorrow. Is there any other know issues I should be considering?
  5. Hello everyone! Just buy My new XR 500 because i find it at the same price of XR300 that i have already buy... Everything work great bit i notice that the anti bufferbloat not work properly on the xr500... The slider for the upload and download not setting a real speed. With same setting on both router with xr500 i see that on dslreports the upload is working with many spiked, with the xr300 no spikes and the bufferbloat is perfect. What difference between this two router? I think that i buy a model up the performance is the same. Thanks for attention!
  6. Hi, In few months I will be moving to the new apartment, with new internet connection. That's one of the reasons why I am going to buy a router with NetdumaOS, but I don't know which one at the moment. I thought about XR500, but then I watched a YT clip about setting bufferbloat on this router - the guy must have changed max speed on his modem to 100/100 because his XR500 couldn't handle 500/200 speed with Anti-Bufferbloat switched on (window said "Congestion Control Disabled!" as shown in attached img). I'm planning to have 300/20 or 500/30 or 1000/40 internet speed, but I don't know if XR500 will handle it without turning off QoS, Geofilter, AB, etc. What are the limitations of Nighthawk routers in terms of speed? Should I buy XR500 or XR700 considering my needs? And if there's a need to reduce max speed - can I do it just for my PS4 or for all devices in the network? I will be connecting new router to ISP's router in bridge mode. Thanks for help
  7. So I have had this device for a few months now (maybe 4). Anyway it was fine out of the gate. When I initially had it it was on Verizon FiOS, about 2 months back I switched to Comcast and the initial cut over went great, then about 24 hours later it would not get an IP from the modem. Long story short after a few hours on phone support we did a full reflash of the Firmware and reconfigure and all is well.. kinds of.. Since then I have had to hard code my provider DNS info for the connection to even work. Any time I power cycle the router I then have to power cycle the modem or it will never connect (this happened with the rented and my own bought modem). also when new clients are added to my network they will not show up in the Device Manager until I do a full router reboot.. It's currently running XR500 V2.3.2.40 Firmware. Thoughts, suggestions...??
  8. I recently made a post (feel free to remove) that made my issue more complicated than I needed. After watch a Twitch streamer Duma partner, triplewreck, the R1 router with the Hybrid VPN feature specifically offered the option to exclude "rtmp" services. The Xr500 does not offer that. However it is exactly what I needed to exclude my stream from the VPN on my router. What would be the equivalent for me to input into the Hybrid VPN for the XR500?
  9. I've had the XR500 for about a month now and the last few days I've had the router completely crash and reboot itself at least a couple of times per day. I've tried unplugging everything for 5mins but thats not solved anything. I also tried looking into the logs but cant see anything of use. Not sure If anyone can suggest anything or if its a known problem?
  10. For all of you that are new to port forwarding and want to use it as a more reliable way of opening ports that are needed for your gaming needs then look no further than the portforward.com guide to help you with a step by step guide. Please remember to disable upnp as you cannot port forward and use upnp at the same time without port conflicts. https://portforward.com/netgear/nighthawk-xr500/
  11. I have noticed a possible error with on the Xr500. I did a dns leak test whilst connected to my vpn provider and noticed a leak. I went and changed dns servers and my connection went dead, not even a reboot would restore the link. I had to start the "setup wizard" in order for the link to be established. I did not have to go through the setup completely just until i put in my pppoe credentials. It is a long time since I did a dns leak test so not too sure if it is the current firmware. I would need other members to try and change dns who have pppoe to know for sure.
  12. I have encountered a bug and confirmed it by testing it multiple times. My security camera system can be accessed via 4G outside my home network. And with device priorities set up to anything other then the default my camera times out and won't stream. So leaving default it works, and changing to 30% xbox for up and down caused my camera to time out and not stream. Why would this be happening even when my xbox if not even on so the device prioritisation red light isn't even on?
  13. I have five consoles. All running full bore. Why can't I add a fifth device to be able to be under the geo filter? Will I ever be able to use more than four devices within the geo filter? What can I do to get it to work? Will this limitation ever be resolved?
  14. Hello I have a quick question. I have my PS4 to receive 60% of the bandwidth on download and upload and my fire stick has 30% etc. When the PS4 is switched off will it’s 60% be split between the remaining devices on the network or will the fire stick only ever receive 30% no matter if the PS4 is turned on or off. Thanks
  15. I have barely started playing apex legends on ps4 and it is lagging all over the place. Do you guys recommend anything in the settings for this to get ironed out?
  16. I have been using this VPN client for a while. Can I use it within the hybrid VPN built in to the xr500?
  17. Trying to check some setting on my router remotely I noticed it is very slow to load and gave an error when trying to load in Chrome which is supposed to be the preferred browser for this device?
  18. I did the router firmware upgrade to my XR500 this evening and successfully connected my PureVPN account to the Hybrid VPN module. No issues there! When I put my laptop on there and hit whatsmyip.com, I got my regular IP address back, I was expecting to see the same IP that's displayed in the log output window. Can someone explain to me what I'm doing wrong? I'd be happy to provide any logs/screenshots necessary for triage. Thank you very much in advance!
  19. I feel silly posting this however, ever since I upgraded to using the Xr500 router I have had higher than normal lag in World of Warcraft. Prior to upgrading this router I would usually sit anywhere between 50 and 57ms lag. Now my home lag is consistently 97 to 106 while my world server is 53ms. Latest Firmware rev is installed ISP = Cable Modem 300mb Down 20mb Up I added my machine to the GEO filter and selected World Of Warcraft (Spectating Mode) I've disabled QOS I have Anti-Bufferbload set to Never Bandwidth Allocation I have my PC set to the most for download and upload I'm using a Wired Connection Router has been restarted multiple times Cable modem is fine, when I connect my pc directly to the cable modem. I do not experience these issues. I would love to work through these issues with the XR500 but I am just frustrated that I bought a "Gaming Router" but I'm having the worst issues with gaming with this router. I would love any suggestions to my above settings and I am willing to provide screenshots to help troubleshoot.
  20. Hi all, Ive been running some ping plotter tests and ive found some interesting results. Ive got my QOS set to 70/70 with the anti-bufferbloat as always on. As you can see the results aren't very promising. I've pinged multiple ip's with near enough same results. Ive been running these tests throughout the day whilst other devices have been streaming content, surfing the web etc.. From what I understand, the QOS should prevent all local congestion from allowing my ping to spike. So why am I still getting this?
  21. I know there are probably a lot of factors that goes into losing network connectivity however, I never had this issue before with my previous router. The Asus RT-AC87U. I purchased the XR500 and I updated to firmware version v2.3.2.40 I am experiencing these random internet outages with the router. I know this is solely on the router because once my wife says "Hey did we just lose internet again?" I look over at the router. All of the lights are white so I unplug my pc from the router, connect my pc directly into the modem (which has all of its lights on) and I immediately regain internet connectivity. I'm fairly competent when it comes to troubleshooting these types of issues with unplugging everything rebooting everything but this XR500 will just randomly lose all connectivity and its rather annoying. The router runs good for a few days and then I have to power down the router completely, turn it back on. Unplug and re-plug the connection to the cable modem and then wait 5 minutes for it to establish that it has a connection with the cable modem. I can still return this router however, I genuinely like netgear products. Id also like to eventually take advantage of the Netduma features. I've disabled QoS, I had some strange issues with QoS and speed so I disabled QoS. I'm also using hardwired connections to the router from 2 pc's Not using Geo-Filter either. Anyway, thanks for reading this!
  22. Hi, What settings are you using/recommended for the Ping Assist and Geo-Filter? What distance do you have on your Geo-Filter and are you leaving it in Filtering mode all the time? PS. I am using the NetGear XR500 if it differnet on the R1. Regards, Gaz
  23. Hi all, Been having a re-curring issue with regards to setting up my internet via the wizarf on the xr500. For some reason it doesnt seem to be able to detect the upload speed automatically. I constantly have to enter the values manually. When I first bought the router it worked flawlessly, both upload and download speeds were detected just fine. Any thoughts??
  24. I installed the new DumaOS Development Milestone 1.3 on the R1 and since then the console disconnects from LAN while I play on my console. After setting up my QoS, when I start to play online Street Fighter V Arcade Edition on my PS4 Pro, Playstation shows a message that it's disconnected from the LAN. The same message appears in loop until I reboot the NetDuma R1 and l restart the PS4 Pro/video game. Once the router and the console are up, I can play without any disconnection.
×
×
  • Create New...