DumaOS on the Netduma R1 is now in Open Beta! Learn more here: http://forum.netduma.com/topic/26315-dumaos-on-the-netduma-r1-is-now-in-open-beta/

 

Jump to content
Sign in to follow this  
duqjeep2010

No internet through router

Recommended Posts

My router is not picking up the internet. I have rebooted my ISP router and the netduma numerous times. I swapped the CAT5 cable between the two still nothing. 

 

When I reboot the netduma sometimes I will have no lights, sometimes I will have just the port 1 activity light other times I will only have the wifi light. 

 

Not sure what is going on. Tried a factory reset and still nothing. Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, welcome to the forum!

 

Do you have the R1 or the XR500?

 

I have the R1. 

 

I also tried a DLink modem I had and still no internet, however, I Can get online with my ISP and DLink Modems. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also not getting a WAN IP when using either modem. 

 

Welcome to the forum! The first thing I'd recommend is switching out the cable between your Netduma and the modem. The cable could be faulty and causing the issue.

 

Do you require PPPoE on your connection? If so you'd have to input your details on the WAN settings page on the Netduma.

 

Can you access the R1 interface? Do you see the R1 SSiD (network) and can you access the Internet on wired devices, or is this just wireless? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum! The first thing I'd recommend is switching out the cable between your Netduma and the modem. The cable could be faulty and causing the issue.

 

Do you require PPPoE on your connection? If so you'd have to input your details on the WAN settings page on the Netduma.

 

Can you access the R1 interface? Do you see the R1 SSiD (network) and can you access the Internet on wired devices, or is this just wireless? Thanks!

 

I switched the cable no help. 

 

I do not have my ISP router in bridge modem because I factory reset it too so no PPPoE required right now. No traffic lights on the R1 side but there are traffic lights on my ISP Router/Modem.

 

I can get to the  R1 Interface no internet wired or wireless. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you factory reset the R1 yet? If not, please could you. Go to 'Settings' then 'Miscellaneous'. This should will fix any issue on the software side.

 

After resetting the WiFI password will default to 'netdumar1'.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you know if your ISP allows 3rd party routers? If not then I'd look up your specific model to see if theres a workaround

 

It has been working for 6 months it just stopped working the other night. When I woke up no internet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd recommend a hard reset. To do this, switch off the modem and Netduma. Wait 5 minutes then switch on your Modem. Wait another minute then switch on your Netduma. You may have to perform this step multiple times - this can restore communication between the Modem and the Netduma since that is likely where the issue lies.

 

Just to clarify, you do receive Internet access (wired and wireless) through your Modem?

 

Run an IPconfig on a wired PC and post the results here. To do this, open Command Prompt (on a Windows PC) and type 'ipconfig' before hitting 'enter'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have done several hard resets and even switched modems. Both modems provide internet access wired and wireless. 

 

36865687_10212147975681518_7626959776995

 

I'd recommend a hard reset. To do this, switch off the modem and Netduma. Wait 5 minutes then switch on your Modem. Wait another minute then switch on your Netduma. You may have to perform this step multiple times - this can restore communication between the Modem and the Netduma since that is likely where the issue lies.

 

Just to clarify, you do receive Internet access (wired and wireless) through your Modem?

 

Run an IPconfig on a wired PC and post the results here. To do this, open Command Prompt (on a Windows PC) and type 'ipconfig' before hitting 'enter'.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×