Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

OpenWRT on the XR500


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
mrmidnight273

mrmidnight273

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 02:10 PM

Hey guys, I'm wondering if it is possible for me to build OpenWRT for this awesome router. I know that I would lose the benefits of using DumaOS, such as the Geo Filter and other optimizations. I do have the source from Netgear's GPL site and am currently compiling according to those instructions. I just want to check and see if it will work before I flash.



#2
BIG__DOG

BIG__DOG

    Forum Legend

  • Moderators
  • 1,597 posts
  • Local time: 09:10 PM
  • LocationNear Manchester

It is not advisable. The XR500 runs 2 firmwares, the propritery netgear firmware with dumaOS running alongside it. Flash at your own risk as it is not the same as flashing other routers such as the r7000 or a linksys wrt3200acm as examples.


Posted Image Posted Image

#3
mohands

mohands

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 posts
  • Local time: 11:10 PM

I'm wondering, if you want to buy a router with OpenWRT, then why you buy XR500?



#4
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 720 posts
  • Local time: 09:10 PM
  • LocationNetduma HQ
DumaOS is built on top of OpenWRT so yes, you are able to do it (if you do it correctly!)

Obviously if you flash it with OpenWRT you’ll have breached your warranty so keep that in mind.

I’d recommend using a different router as there will be no easy way to get DumaOS back on there. It’s up to you though!

#5
BIG__DOG

BIG__DOG

    Forum Legend

  • Moderators
  • 1,597 posts
  • Local time: 09:10 PM
  • LocationNear Manchester

DumaOS is built on top of OpenWRT so yes, you are able to do it (if you do it correctly!)

Obviously if you flash it with OpenWRT you’ll have breached your warranty so keep that in mind.

I’d recommend using a different router as there will be no easy way to get DumaOS back on there. It’s up to you though!

i was gonna suggest using an openwrt compatible router then connect that to the XR500's DMZ that way he gets to use both without violating his warranty but presumed he would already know this if he's familiar with openwrt.


Posted Image Posted Image

#6
mrmidnight273

mrmidnight273

    Junior Member

  • Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • Local time: 02:10 PM

I decided against it last night. While I am sure if I put time and effort in it I could get it to work, I really don't want to. Thanks for the input.



#7
Netduma Jack

Netduma Jack

    Graphic Artist

  • Administrators
  • 2,766 posts
  • Local time: 09:10 PM

I decided against it last night. While I am sure if I put time and effort in it I could get it to work, I really don't want to. Thanks for the input.

 

Welcome to the forum. Thanks for letting us know what you decided to do - if you need any assistance don't hesitate to ask :)


Technical support:

 

Fine tuning guide - How to set up your Netduma R1 quickly with optimum settings. Includes: How to get your full speeds, opening your NAT & Geo-filter settings etc.
FAQ - Includes: How to play with friends using the Geo-filter, I can't access the router control panel, Wifi keeps dropping out etc.
Wiki - Main link to the Wiki, for everything else please search here or on the forum.
Current firmware version (1.03.6) - If you are on anything below this, follow the instructions carefully to upgrade.

 

Any other issues please make a new thread on the forum, thank you  :)

 

Twitter - Facebook - YouTube - Twitch - Instagram - Steam Group - Discord





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users