Jump to content
Sameer

Cannot Access Netduma R1 Browser Interface (via Wired Connection) !

Recommended Posts

Hello,

for past 2 days, I am having trouble accessing my R1 browser interface. My desktop is connected via Ethernet cable and has internet access. I can browse internet, play online games etc. but cannot access the R1 interface. However, I can access the R1 interface from my MacBook pro which is connected via WiFi. I looked into the forum for help and tried to 'Reboot', 'Factory Reset' the router but it don't seem to help. Please check the screenshot below for the error I get on browser. 

post-22363-0-71788000-1529510637_thumb.jpg

post-22363-0-02568000-1529510647_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't connect to the netduma wirelessly I type in the password on the router and it says incorrect. I also can't get on the interface it tells me the website has times out and when I plug my laptop up to the netduma through ethernet it doesnt connect

Share this post


Link to post
Share on other sites

What browser are you using? Be sure any security plug ins  are disabled on this browser and for the PC temporarily.

Try FF or Opera on your PC.

 

 

The suggestion above is great so let us know how you get on. Also try http://r1and see if that works :)

 

Ok, I think i figured out what's the issue. I am using Nord VPN and I am using their vpn application. Whenever I am not connected to servers via VPN, I cannot access to the R1 interface. But, when I am connected to the VPN servers, I can then access my R1 interface. Any idea why this is happening? I also have VPN browser plugin which i figured out doesn't work in relation to the installed Nord VPN application. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I still can't get on the interface...is there anyother way to get on?? I tried http://r1and 192.168.88.1 and nothing...all I wanna do is use this thing and I can't im feeling like this was a waste of money something like this should have way better customer service smh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I think i figured out what's the issue. I am using Nord VPN and I am using their vpn application. Whenever I am not connected to servers via VPN, I cannot access to the R1 interface. But, when I am connected to the VPN servers, I can then access my R1 interface. Any idea why this is happening? I also have VPN browser plugin which i figured out doesn't work in relation to the installed Nord VPN application. 

 

Have you set a static IP on your ethernet adapter by any chance? 

 

I still can't get on the interface...is there anyother way to get on?? I tried http://r1and 192.168.88.1 and nothing...all I wanna do is use this thing and I can't im feeling like this was a waste of money something like this should have way better customer service smh.

 

Some people have responded to your topic regarding this :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's a static IP? Sry im not really good at all this.

 

It's alright Biggah, we're responding to the support thread you made so I'd recommend seeking further assistance there. (It's hard to support you if you're posting on multiple threads! :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you set a static IP on your ethernet adapter by any chance? 

I don't think I have set up my IP address to static. How do i know if my IP address is static?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For PC you can check using this method: https://www.blackbaud.com/files/support/infinityinstaller/content/installermaster/tkassignstaticipaddressestophysicalnetworkadapters.htmif its not set to automatic then set to automatic and try to access the interface again

Hi Fraser, I have checked my IP address like u advised and it's already on automatically obtain IP address. I still have the same issue. VPN on = can access R1 interface, VPN off = cannot access interface. weird. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you try from a different device without the VPN please and see if you can connect to the interface

Hi Fraser, yes i can connect to the interface from my macbook pro with or without VPN on. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a really strange one. Just to double check, when your VPN is OFF, can you connect to normal web pages etc? I'm wondering if your browser has a proxy set on it which prevents the Internet from working when you're not on the VPN.

 

Could you also try a different browser when the VPN is off and see if you can connect to the browser then. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a really strange one. Just to double check, when your VPN is OFF, can you connect to normal web pages etc? I'm wondering if your browser has a proxy set on it which prevents the Internet from working when you're not on the VPN.

 

Could you also try a different browser when the VPN is off and see if you can connect to the browser then. Thanks

Hello there, sorry for late reply due to being away for few days. To answer to your question, yes I can connect to the internet with or without VPN and browse websites with VPN on/off, no problem. I also tried other browser but this problem persists.  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello there, sorry for late reply due to being away for few days. To answer to your question, yes I can connect to the internet with or without VPN and browse websites with VPN on/off, no problem. I also tried other browser but this problem persists.  :(

 

As is often the case with strange issues like this, the answer could be right in front of us. Could you just double check that what you're typing into the URL is correct? It should be http://192.168.88.1or http://r1. NOT 'https'.

 

The reason I'm suggesting something so basic is that since it's only happening on your PC, it could potentially be that you've got a shortcut to access the interface which is slightly incorrect and causing the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As is often the case with strange issues like this, the answer could be right in front of us. Could you just double check that what you're typing into the URL is correct? It should be http://192.168.88.1or http://r1. NOT 'https'.

 

The reason I'm suggesting something so basic is that since it's only happening on your PC, it could potentially be that you've got a shortcut to access the interface which is slightly incorrect and causing the issue.

Hi Jack, thank you for the suggestion and I have tried as you suggested. However, problem persists. I normally access the interface from the google tiles that are created by most visited sites and R1 interface is one of them. I even tried typing the link http://192.148.88.1 but no joy.  :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have any firewall software on your PC that could be blocking it? 

 

(and just to clarify, the UP is 192.168.88.1 - you put '148' above - just want to make sure you're not doing that in your tests!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have any firewall software on your PC that could be blocking it? 

 

(and just to clarify, the UP is 192.168.88.1 - you put '148' above - just want to make sure you're not doing that in your tests!

Hi there, I am using Bitdefender Total Security 2018 AV. I checked the firewall on it and Chrome browser and Nord VPN application Incoming and Outgoing both are allowed. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have any firewall software on your PC that could be blocking it? 

 

(and just to clarify, the UP is 192.168.88.1 - you put '148' above - just want to make sure you're not doing that in your tests!

Hi there, I do have Bitdefender Total Security 2018 installed that controls my Firewall. My Nord VPN application is allowed both ways. Also, my Chrome browser is also allowed both ways. And sorry, '.148' was a type, I do access via 192.168.88.1. 

post-22363-0-49232500-1531519000_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Firewall shouldn't block the interface, but it's possible that it is. Could you temporarily disable the Bitdefender firewall and see if that solves your problem?

 

If it does, please whitelist the domain of 192.168.88.1 and see if you can then access the page.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Firewall shouldn't block the interface, but it's possible that it is. Could you temporarily disable the Bitdefender firewall and see if that solves your problem?

 

If it does, please whitelist the domain of 192.168.88.1 and see if you can then access the page.

Hi, I did as you asked. I turned off firewall from Bitdefender. Also, I tried to delete the Firewall rules and re-add it. Unfortunately, nothing seems helping. This problem only started after installing Nord VPN app and not immediately, but after couple of weeks using VPN app. The only way I can make it work is by Uninstalling the VPN app. 

 

Also, to add more pain to the already existing trouble, now my Internet speed is down from 200 Mbps (at least) to 45 Mbps (max i get). 

post-22363-0-81986900-1531614276_thumb.jpg

post-22363-0-58239000-1531614283_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×