Jump to content
BIG__DOG

XR500 UPnP issue after latest update 2.3.2.18

Recommended Posts

Hi.

 

I have seen 1 or 2 comments regarding UPnP not working but as I have an open nat I paid no attention to it until just now.

 

I have gone to advanced>>>upnp and noticed that the upnp port mapping is totally blank, even when playing C.O.D.

 

As I have an open nat then upnp must be working, right? Something is askew though.

 

 

B.D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

 

I have seen 1 or 2 comments regarding UPnP not working but as I have an open nat I paid no attention to it until just now.

 

I have gone to advanced>>>upnp and noticed that the upnp port mapping is totally blank, even when playing C.O.D.

 

As I have an open nat then upnp must be working, right? Something is askew though.

 

 

B.D

Hi, I have had the upnp issue since I bought the router, i found upnp would "work"  (still not showing ports opened under upnp tab) but for example Call of Duty would get an open NAT after I opened the game twice..... :wacko:

 

http://forum.netduma.com/topic/24183-upnp-problem/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have had the upnp issue since I bought the router, i found upnp would "work"  (still not showing ports opened under upnp tab) but for example Call of Duty would get an open NAT after I opened the game twice..... :wacko:

 

http://forum.netduma.com/topic/24183-upnp-problem/

agh, I remember your post now!!! Like I have said I get open nat no problem but nothing shows on upnp page even when I am playing cod................Have you added your console to the XR500 DMZ? There should really be no reason why you would have to start cod twice to get an open nat!

Share this post


Link to post
Share on other sites

We're looking into the issue (its a Netgear issue), put your console in the DMZ and that should open your NAT.

Mine is working perfectly fine, my xbox is not in my dmz but I presume you were talking to Buster. I thought it was a gui error with mine working fine but if you are saying it is a Netgear issue then ok!

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens if you set NAT Filter from Secure to Open?

 

Taken from help icon on router:

This option determines how the router deals with inbound traffic. The Secured option provides a secured firewall to protect the PCs on LAN from attacks from the Internet, but it may cause some Internet games, point-to-point applications, or multimedia applications not to work. The Open option, on the other hand, provides a much less secured firewall, while it allows almost all Internet applications to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Fraser. Was curious to see what there results were if they tried Open instead of Secure.

I run OPEN since I have two game consoles which allows me to get OPEN NAT across the board with same game running at the same time.

Secure should be used for single game consoles. OPEN NAT should be seen while using Secure NAT Filter.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taken from help icon on router:

This option determines how the router deals with inbound traffic. The Secured option provides a secured firewall to protect the PCs on LAN from attacks from the Internet, but it may cause some Internet games, point-to-point applications, or multimedia applications not to work. The Open option, on the other hand, provides a much less secured firewall, while it allows almost all Internet applications to work.

Fraser are we meant to downgrade to the previous version or stay on the updated version? This is getting very confusing. A sticky would be useful telling people what to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×