Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

WTF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#21
Stacking_Tolerances

Stacking_Tolerances

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • Local time: 01:39 PM

Is the XR500/R1 using PPPoE, Static, Dynamic etc to connect to the modem?

 

Also just double check that the IP address for the PS4 on the device manager is the same as on your console itself, just to ensure you're trying to Geo-Filter the correct device.

 

Can you run through the setup wizard on the XR500 and let it detect your internet automatically and test after that please.

 

If this doesn't work I can do a 1 on 1 with you tomorrow (it's past 2am right now), just let me know a time you'd be available.

The ISP is DHCP. 

 

I did all of the above and this is what it shows as being blocked.

 

stun.ww.np.cn.s0.playstation.net.
5x.4x.6x.10x

host-2x8-11x-9x-2xx.vyvebroadband.net
2x8-11x-9x-21x

 

If I add these two to my allow list it will auth with PSN

 

also if they are not added it will fail NAT type test



#22
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,299 posts
  • Local time: 08:39 PM

You can show those IPs, it'll help me check against the cloud database. I have a feeling the stun one is already in there from the general gist of the IP so your router may not be running the latest cloud version, flush the cloud on the XR500 please. Double check then if it doesn't work please provide me with a time for a 1 on 1 tomorrow and I can take a look.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST

World Clock

Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - 2am BST



If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#23
Stacking_Tolerances

Stacking_Tolerances

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • Local time: 01:39 PM
Frankly I am passed that point. This all started the last time you, myself, and Iain did a 2 on 1. You told me it was a 1 on 1 then you said the developer wanted to talk to me. We were supposed to be 1 on 1 because of a bug I found in the congestion control flower in an older f/w. He came on join.me said "you are using the device wrong" abruptly ended the session and all of the sudden I couldn't connect to PSN unless using my work around. I tried to log back intot he forum and was given an error message of " you are not allowed to do this" or something I assume banned.

This is not hype. I have it all logged.

No reason other than just those words.

You can show those IPs, it'll help me check against the cloud database. I have a feeling the stun one is already in there from the general gist of the IP so your router may not be running the latest cloud version, flush the cloud on the XR500 please. Double check then if it doesn't work please provide me with a time for a 1 on 1 tomorrow and I can take a look.


I flush cloud at least once a day. I have done this since early early f/w.

1.) I work for a living. My time is 6 hrs difference for you.
2.) trust, after that first and last 1 on 1 I don't see that happening.

I appreciate that it is 2ish am there and you are here trying to help but after 3 years of this shit.... I feel I've waiting long enough for a resolution.

#24
Netduma Iain

Netduma Iain

    CTO

  • Administrators
  • 7,293 posts
  • Local time: 07:39 PM
Stacking_Tolerance - please arrange a 1 on 1 and we'll fix any issue you have. Are you available right now? If so we can assist. If not a similar time tomorrow is possible.

Also we'll double check cloud tomorrow to see if we can whitelist those for you.

#25
Stacking_Tolerances

Stacking_Tolerances

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • Local time: 01:39 PM

As stated previously all of this started after a 1 on 1.  I'll not be allowing any outside access again.

 

Mysteriously after the above conversation all of my devices magically started connecting to PSN without issue with or w/o the filter enabled. To be continued....

 

On another note Xr500 #2 is being sent back this one to Netgear Engineering? First was a complete DOA after day one it would not power on it had a squealing noise on the initial power on. Second is updated to V2.1.0.4 and then 2.1.06 all the while never having issues with the "R-App hasn't loaded yet...." error today however it has given me the error on the latest f/w.  This is not a good sign. I walked through the entire setup, gritting my teeth, with Netgear Advanced support only to arrive back at my initial results.  Correctly updated and still showing R-App not loaded issues. They were going to advance replace or cross-ship like the good ol' days of RMA but were out of stock.  I think they are full of shit but what do I know. I'm just the stupid American moron spending money on devices that fail out of box. At any rate. This device will be returned to some form of "advanced support"  in case you need a bench model to pick through. It was updated to resolve the R-App issue and worked until today. it has been downgraded from version to version and reset form version to version and still will not load R-App. It allows internet but none of the functions that make it a netduma are available. The only way to access any functionality is by using 192.168.1.1/adv_index.htm.

 

Netgear Case #29737913



#26
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 528 posts
  • Local time: 08:39 PM
  • LocationNetduma HQ

Netgear Case #29737913

 

OK - thanks for the update. We will sync up with NETGEAR to make sure you get the best support, let us know if you need any information from us.



#27
designiconline

designiconline

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 37 posts
  • Local time: 10:39 PM

Hello,

I don't think this is an issue for me because Geo Filter is an option,, that's happen to me to in Xbox console.

 

Usually when you enable Geo Filter option for PS4/3/Xbox and the console server out of Geo Filter you can't sign-in because server out of range as you know.

 

I am from Kuwait and my Xbox always connect to USA server as Microsoft service of course to sign-in into my account so if i set Geo Filter Enable i can't access anything,,

 

Simple,, Just disable Geo Filter in R1/DumaOS and turn your console ON,, you will see the console server will upper in the map than enable it again as i do every time.

 

NOTE for Xbox user's:

If you got Strict NAT-Type in Xbox One/X just go to

 

(Settings > Network > Network Settings > Test NAT Type)

 

and let the Xbox do the job,,

If you got (Something Wrong) just (Test Again) until you get message says (All done) just press B in your controller to go back and your NAT-Type is Open.

 

Hope that going to help you, and sorry for my bad English 

Thank you guys


Dominate_Lag_designiconline.gif

 

 


#28
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,299 posts
  • Local time: 08:39 PM

Hi design, what's the ID of the server that you need to do that with? I'm doing a cloud update now so would be good to include it.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST

World Clock

Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - 2am BST



If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#29
Direink144

Direink144

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 97 posts
  • Local time: 08:39 PM
Posted this on another thread yesterday but just wanted to make sure these were included for the R1

a92d6a35ca483a3f
44171ce764e35b60

From Canada ending up on these 9000 miles away. Thanks.

#30
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,299 posts
  • Local time: 08:39 PM

Posted this on another thread yesterday but just wanted to make sure these were included for the R1

a92d6a35ca483a3f
44171ce764e35b60

From Canada ending up on these 9000 miles away. Thanks.

 

Thank you, added to my list!


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST

World Clock

Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - 2am BST



If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#31
Stacking_Tolerances

Stacking_Tolerances

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • Local time: 01:39 PM

Awesome to log in and see that my thread for my own issues has been diluted with other people adding IDs to your cloud update even though I couldn't get my IDs fixed for what 2 years.   Irony???

 

At any rate.  I doubt very seriously Netgear is going to do much.  I have received responses from their "expert engineer."

 

1st response from "engineer"

 

Please update to v2.1.0.6

 

2nd response

 

Firmware v2.1.0.6 is the fix for this issue.

 

Please disable your computers firewall.  I HAVE NONE

Please reset your router to default after uploading firmware v2.1.0.6    ALL OF THIS WAS DONE SEVERAL TIMES BEFORE CALLING THEM AS WELL AS WHILE ON THE PHONE

 

I'm at a loss.  I have sent these fucking idiots packet captures and debug log.

They have screenshots of my device firmware version as well as video of me doing the damn reset-rollback-reflash-update-error at their request.  Whats next do I gotta send nude photos of my wife to get this show on the road. 

 

I love the device but this is retarded. 

 

Between this issue and the freaking numbers printed in reverse of the supposed corresponding front LEDs it's laughable.  If I were you guys I would be demanding some recalls in hardware and a contract reneg. for errors they've created because as the router manufacturer they hold your OS'  success in their hand a bit.  I mean how can you release a $300.00 router and tout it as PRO GAMING ROUTER  when you can't even QA enough to test the R-apps issue or the freaking numbers labelled backwards on the ports. 

INSANE! 

 

I would suggest someone gets ahead of this.  My router never had the R-Apps issue until after it had already been upgraded to 2.1.0.6 since it's release.  And there is absolutely NO WAY it's on my end.  I have in my hands the 3rd xr500 since release. Just arrived today and it is working. So if my end was causing the R-apps issue then.... 

Sorry if my frustration and facts upsets any of you unicorns.



#32
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,299 posts
  • Local time: 08:39 PM

Thanks for the update. Great to hear you've got a new router and it's working well. 


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST

World Clock

Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - 2am BST



If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#33
Stacking_Tolerances

Stacking_Tolerances

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 posts
  • Local time: 01:39 PM

Thanks for the update. Great to hear you've got a new router and it's working well. 

 

 

It's working but without knowing what/why of the other issue it could very well happen again. That worries me. Without an actual solution there is no real resolution.

 

Can you send me this hotfix I've seen mention of in other threads?  PM me I will add it to the non-working router and see if it makes any changes. 

 

On the new/working router the only thing I see are the annoyances of distances switching form km/m constantly and geo-filter only showing server out of 13 that should appear on map. Some or none show. Should I also try the hotfix for the new router?

 

 

EDIT below

 

--------------THANKS FOR BEING HELPFUL FRASER--------------------



#34
Netduma Admin

Netduma Admin

    Netduma Staff

  • Administrators
  • 528 posts
  • Local time: 08:39 PM
  • LocationNetduma HQ

Hi Stacking - I’ve PMd you the link. It’s safe to install on both units. 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users