Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Cod ww2 somthing intresting


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

Ive been watching the network monitor when playing cod ww2

These are the ports the game uses on PS4  so far  big list coming

Lso i have psn network done as well but this was always  on

3074   1024    1038    1050     1238   3095   5196    9307  or  9308  

11359   17388    21502    20757   30110    30250     30950    32330

44920     44999   63460  

Ive also portfoward these ports on  my ps4 as well for both udp and tcp

This list is just from yesterday

HERES THE INTRESTING PART 

Ive hyper traffic those ports and my hit registration  is a lot lot better

Also finding  games is a lot quicker 



#2
Macabi83

Macabi83

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 posts
  • Local time: 06:16 PM

I just tried these and the hit registration was like I have not seen in a full prestige, went 17-4 in tdm getting in a match half way done, lets see if it continues.



#3
D3mon1c

D3mon1c

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • Local time: 11:16 AM

So you individually hyper traffic those ports or did you just hyper traffic your whole ps4 the easy way



#4
lllRL

lllRL

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 456 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationUK

So you individually hyper traffic those ports or did you just hyper traffic your whole ps4 the easy way


The PSN preset covers 1024-65535 right? Maybe using the preset uses so many rules it places strain on the router and it can't prioritise the ones you need as well as doing it manually as above.

Then again I'm not sure this would benefit me as I tend to play with no other devices online and 97% sliders cut congestion completely. Will try a game without this and then try a game without though.

#5
lllRL

lllRL

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 456 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationUK

Ive been watching the network monitor when playing cod ww2
These are the ports the game uses on PS4 so far big list coming
3074 1024 1038 1050 1238 3095 5196 9307 or 9308
11359 17388 21502 20757 30110 30250 30950 32330
44920 44999 63460
Ive also portfoward these ports on my ps4 as well for both udp and tcp
This list is just from yesterday
HERES THE INTRESTING PART
Ive hyper traffic those ports and my hit registration is a lot lot better
Also finding games is a lot quicker


How do you monitor traffic through different ports mate? Is that a feature on your ISP modem/router?

#6
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

I individualy hypertrafficed these ports i know you could hyper traffick the whole ps4

How do you do that please explain  d3mon1c

 I think theres still more ports to hypertraffic

I had also psn network  hypertraffick  but this has always been on



#7
D3mon1c

D3mon1c

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • Local time: 11:16 AM

When you hyper traffic just basically select the ps4 service and click playstation network next apparently that just covers the whole ps4 so you don't have to do it individually when it comes to hyper traffic but hey I mean if you noticed a change in hit markers I don't wanna sway you from doing it you know what works for you works you know but yeah that caught my attention ima try to give that a shot myself ina bit but on xbox one 



#8
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

111RL   its in netduma  options underneath profiles 5th setting down

Just make sure you click the right device   ie ps4 or xbox or pc then look at the up  and download bar  click the graph

It then shows what part its connected to 

You have to do this loads of times



#9
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

D3mon1c the ports might be diffrent on xbox  

If i was you guys i would use network monitor your games see what ports its using

Then put it in hypertraffick after

 Also you can monitor it when your in the headquaters as well 



#10
D3mon1c

D3mon1c

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 134 posts
  • Local time: 11:16 AM

O yeah I know its different on xbox but once I find out ima try his way out and see if I notice a change 



#11
liveandletdie34

liveandletdie34

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 149 posts
  • Local time: 06:16 PM

Ive been watching the network monitor when playing cod ww2

These are the ports the game uses on PS4  so far  big list coming

Lso i have psn network done as well but this was always  on

3074   1024    1038    1050     1238   3095   5196    9307  or  9308  

11359   17388    21502    20757   30110    30250     30950    32330

44920     44999   63460  

Ive also portfoward these ports on  my ps4 as well for both udp and tcp

This list is just from yesterday

HERES THE INTRESTING PART 

Ive hyper traffic those ports and my hit registration  is a lot lot better

Also finding  games is a lot quicker 

hi what do you mean you have port forward these ports on your ps4



#12
lllRL

lllRL

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 456 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationUK

111RL its in netduma options underneath profiles 5th setting down
Just make sure you click the right device ie ps4 or xbox or pc then look at the up and download bar click the graph
It then shows what part its connected to
You have to do this loads of times

Woah, the Netduma network monitor shows this? I had no idea... I swore it only shows bandwidth usage? LOL must pay more attention *palms forehead* didn't realise you could click on the spikes and see more info.

Edit: tried it for myself and noticed a lot of 3074, as well as some new ones like 1027 and 44999, as well as others I can't remember.

I got online and hadn't noticed the new ports yet so I just used what you had, rebooted everything and got into a game. It was a late join but it ran perfectly well. Next game I'm negative to teleporters who get instant hitmarkers while mine are audibly delayed and I'm almost having to lead my shot to hit people. I realised I didn't have my geofilter on so I turned it on and it was the same nonsense. Every game just had people teleporting on fake three bars and I can't hit them LOL

Think I might just save myself from grey hair and retire now.

#13
dominican_3niz

dominican_3niz

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 529 posts
  • Local time: 11:16 AM
  • LocationREADING PA

ima try it



#14
Glazeko

Glazeko

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 posts
  • Local time: 01:16 PM
How do u hyper traffic these ports. What options to choose when putting it in manually?

#15
lllRL

lllRL

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 456 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationUK

How do u hyper traffic these ports. What options to choose when putting it in manually?


Choose your console/PC, hit next, then hit Advanced. Choose both, then type in the port number, then select TCP + UDP, then click Done :)

#16
RoyDavis77

RoyDavis77

    Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationSouthend-On-Sea Uk

Placebo im afraid, i have tried this for IW and made zero difference, in fact if you forwarded all ports, and put psn in hyper traffic then technically its the same thing.



#17
Netduma Jack

Netduma Jack

    Graphic Artist

  • Administrators
  • 1,760 posts
  • Local time: 06:16 PM

D3mon1c the ports might be diffrent on xbox  

If i was you guys i would use network monitor your games see what ports its using

Then put it in hypertraffick after

 Also you can monitor it when your in the headquaters as well 

 

I would agree with RoyDavis77 above - this will very likely be a placebo effect I'm afraid. These ports are already forwarded under the PSN service - each service is essentially a group of ports to be forwarded. Feel free to keep playing around though, but I doubt that your setup will be affecting your ping any more than the PSN service would be.


Technical support:

 

Fine tuning guide - How to set up your Netduma R1 quickly with optimum settings. Includes: How to get your full speeds, opening your NAT & Geo-filter settings etc.
FAQ - Includes: How to play with friends using the Geo-filter, I can't access the router control panel, Wifi keeps dropping out etc.
Wiki - Main link to the Wiki, for everything else please search here or on the forum.
Current firmware version (1.03.6) - If you are on anything below this, follow the instructions carefully to upgrade.

 

Any other issues please make a new thread on the forum, thank you  :)

 

Twitter - Facebook - YouTube - Twitch - Instagram - Steam Group - Discord


#18
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

Liveandletdie34 i portforwarded the ports i mentioned in netdumas settings as well

to portforward go to settings and select portforward

Myself ive portfowared 1 -65535 udp and tcp



#19
kinel

kinel

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 322 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • Locationlondon

As netduma jack says it has no effect on your ping

But for myself my hit registration is a lot lot better than before 



#20
lllRL

lllRL

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 456 posts
  • Local time: 06:16 PM
  • LocationUK
It's taking me 10 minutes to find a TDM if I force games on the UK server only. 7ms ping and I get no hitmarkers on a guy's chest but he'll two shot me around a wall when he can still see me, even if I never saw him while he landed a shot, and they can draw circles and get hitmarkers on thin air to my left and right. Nothing makes this game play well lol. Nobody dies. I thought AW was bad...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users