Jump to content

Welcome to Netduma Forum
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!
Photo

Destiny Connection Issues

Destiny Error codes

  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#1
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

Hey guys,

 

I like the features of this router for Destiny, however I have been having constant error codes and it is getting frustrating, so I am looking for some help to get this sorted, as I didn't have any error codes ever (unless the server really messed up) when using my old router (the Netgear listed below).  I have tried to follow all of the advice given, however nothing seems to get rid of these problems.  When the error codes are bad I can't last in the Tower for more than a few seconds before seeing a black screen and, if I'm lucky, will see the tower after a black screen for a few minutes.  This is a bit annoying as I can't visit vendors for long enough to utilise them.  The tower/social spaces are the worst places and I get lots of error codes, this isn't really a PvP specific problem, but I did get kicked out of the occasional game.

 

I don't play many other online games, so it is hard to pin down the problem however Rocket League doesn't seem to have any issues (other than their own server issues, which have also been quite bad recently).

 

The error codes are things like beetle, bee, quail and a whole bunch of others.

 

Firmware

1.03.6h

 

Speeds

  • Download: 25 - 30 Mbp/s
  • Upload: 5 - 10 Mbp/s

Set up

  • ISP: Zen
  • NETGEAR DM200-100EUS High-Speed Broadband DSL (VDSL/ADSL) Modem
    • Connected in modem mode (so no DHCP)
  • Netduma router
    • Connected to the modem above
    • Wireless disabled
    • PPPoE used (otherwise I can't connect)
    • Deep packet processing enabled
    • UPnP enabled
    • Multicast snooping
    • IPv6 enabled (in all three places)
    • Cookies enabled
    • Cloud
      • Autocloud disabled
      • Bleeding edge cloud disabled
      • 30/28/28
    • Host filtering enabled
      • Peer ping enabled
      • Auto ping host disabled
      • Kilometres
      • Strict mode disabled
      • Show dormant hosts enabled
      • Filter by distance depends on activity:
        • PvE 20,000 km
        • PvP 1,000 km
      • No ping assist
    • Congestion control
      • Algorithm preemptive and correct speeds applied
      • Download/upload cap 70%
      • Download/upload priority 60% to Xbox One
      • Hyper-Traffic enabled for Xbox One / Xbox Live
  • NETGEAR D7800-100UKS Nighthawk X4S AC2600 Dual Band (800 Mbps 2.4 GHz, 256QAM support + 1733 Mbps 5 GHz 11ac) Wireless (Mu-Mimo Wi-Fi) VDSL/ADSL Modem
    • This is running as a wireless AP connected to the Netduma
  • Xbox One
    • Connected to Netduma with ethernet

Thanks.



#2
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

Hi mate,

 

I will add soon a tutorial in English for the actual firmware.

I'm Guardian too and my settings works like hell for Destiny.

Check the general support, it will be available in few hours.



#3
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,793 posts
  • Local time: 07:36 AM

Hey, welcome to the forum!

 

Firstly thank you for providing so much information, it's very useful. You're not the first person to say something like this within the last few days. I'll be testing the game myself today so I can work on a cloud for the game and hopefully resolve the booting issue.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#4
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

Hey, welcome to the forum!

 

Firstly thank you for providing so much information, it's very useful. You're not the first person to say something like this within the last few days. I'll be testing the game myself today so I can work on a cloud for the game and hopefully resolve the booting issue.

 

It has been a problem for a while, maybe a few weeks or more, but I experimented with lots of different settings and can't get a stable configuration.

 

It also isn't happening all of the time, I've actually been sat in the Tower now for 30 minutes - 1 hour and not seen any problems, however there will be other times where even walking in the tower for five seconds will be impossible.

 

I know this isn't related to my connection, as I can provide graphs of my connection from a ping monitoring service, which I have been using since I changed to this ISP maybe a year ago and reconnect if I can see huge packet loss / instability in the connection.



#5
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

Can you take a look at this: http://forum.netduma...10306-firmware/

 

I'm using this configuration right now without lag: i'm in a PVP clan and i help a lots of players in Trials so you can believe me.



#6
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

I will follow your guide that you have now translated into English and see if it fixes things.

 

One thing I didn't want to do, which is in your guide, is port forward, what if I want to use those ports on another device too?

 

I don't get lag, this isn't a problem, I just get error codes for no reason and mostly in the Tower?

 

Also one thing I forgot, which might be crucial to the issue, is that the modem, Netduma and console DNS settings are always through Google for the router (primary 8.8.8.8 and secondary 8.8.4.4).  In your guide you suggest the DNS for the console as the router, which might make a difference.



#7
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,793 posts
  • Local time: 07:36 AM

I will look into it for you. Also if you are going to try those different things let me know if it works out. I always port forward the required game ports when testing.


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#8
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

I will follow your guide that you have now translated into English and see if it fixes things.

 

One thing I didn't want to do, which is in your guide, is port forward, what if I want to use those ports on another device too?

 

I don't get lag, this isn't a problem, I just get error codes for no reason and mostly in the Tower?

 

Also one thing I forgot, which might be crucial to the issue, is that the modem, Netduma and console DNS settings are always through Google for the router (primary 8.8.8.8 and secondary 8.8.4.4).  In your guide you suggest the DNS for the console as the router, which might make a difference.

If you don't want my rules, you can use the ports from Bungie: https://www.bungie.n...p/Article/11931

 

I use that network configuration because it's the same when you put your network configuration in automatic.

Furthermore, this configuration works for a lots of users with different type of connection.



#9
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

If you don't want my rules, you can use the ports from Bungie: https://www.bungie.n...p/Article/11931

 

I use that network configuration because it's the same when you put your network configuration in automatic.

Furthermore, this configuration works for a lots of users with different type of connection.

 

It's not that I don't want to use the rules, my understanding is that disabling UPnP and using port forwarding also results in the inability to forward those same ports on another local device or is there something more clever going on here?



#10
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

It's not that I don't want to use the rules, my understanding is that disabling UPnP and using port forwarding also results in the inability to forward those same ports on another local device or is there something more clever going on here?

UPNP doesn't properly with Destiny because you can get a lot of beaver, coconu, sharizard (i'm joking  :) ) errors.

It's not the same with port forwarding.



#11
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

OK.  I've set it up this way and will give it a go for the next few days.  Will try Vault of Glass tonight and this week, so hopefully I'll be able to come back with thumbs up.

 

Come to think of it, I think the majority of the time I used the Nighthawk I relied on port forwarding as I didn't actually realise what UPnP was, however with either setting I didn't see this much instability on Destiny.

 

One quick thing, now that I have changed these settings, every time I go to the "Miscellaneous settings page" now it says "Error loading misc page.  Please post issue at forum.netduma.com" any idea why that is?

 

Also I had to use the same DNS on the console that I used for the router, which is 8.8.8.8 / 8.8.4.4 to get it to connect, but that shouldn't matter, I believe your port theory is the reason for the Destiny instability.



#12
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

OK.  I've set it up this way and will give it a go for the next few days.  Will try Vault of Glass tonight and this week, so hopefully I'll be able to come back with thumbs up.

 

Come to think of it, I think the majority of the time I used the Nighthawk I relied on port forwarding as I didn't actually realise what UPnP was, however with either setting I didn't see this much instability on Destiny.

 

One quick thing, now that I have changed these settings, every time I go to the "Miscellaneous settings page" now it says "Error loading misc page.  Please post issue at forum.netduma.com" any idea why that is?

 

Also I had to use the same DNS on the console that I used for the router, which is 8.8.8.8 / 8.8.4.4 to get it to connect, but that shouldn't matter, I believe your port theory is the reason for the Destiny instability.

It seems you have an issue between your Netduma and your ISp router.

 

Do you want me to check it on Teamviewer?



#13
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

It seems you have an issue between your Netduma and your ISp router.

 

Do you want me to check it on Teamviewer?

 

Yes that would be helpful.

 

Not sure what the issue is, but it looks like I can't change my cloud settings now, they don't appear to be loading and that might be what the error is.

 

Also just got error code anteater in the Tower :(.



#14
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

Yes that would be helpful.

Not sure what the issue is, but it looks like I can't change my cloud settings now, they don't appear to be loading and that might be what the error is.

Also just got error code anteater in the Tower :(.

Install Teamviewer on your computer and send me the ID and password in PM.

#15
Mario Vale

Mario Vale

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 17 posts
  • Local time: 07:36 AM

Install Teamviewer on your computer and send me the ID and password in PM.

 

I managed to get it to load the cloud settings again.  I believe you were correct, as I had to reset my modem again (but nothing else), even though I had done a proper power cycle on everything before.

 

If it doesn't work now I'll get your help with Teamviewer thanks!



#16
Netduma Fraser

Netduma Fraser

    Tech & Customer Support

  • Administrators
  • 18,793 posts
  • Local time: 07:36 AM

Let us know how you get on, I'll also do the same :)


Twitter/Facebook/YouTube/Twitch/Instagram/Steam Group/Discord

 

Official R1 Support Times: 10am - 6pm BST



Official DumaOS/XR500 Support Times: 12pm - Midnight BST



Time Converter

If you're having Settings or Hardware issues with the XR500 please go here and login to get the number for Netgear's 24/7 support line: http://support.netgear.com/


#17
XSXS

XSXS

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 397 posts
  • Local time: 11:36 PM
  • LocationAZ

UPNP doesn't properly with Destiny because you can get a lot of beaver, coconu, sharizard (i'm joking :) ) errors.
It's not the same with port forwarding.


I've never heard of this b4, do you have a source? Bungie network t/s guide even suggests using upnp especially with multi condoles household

#18
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

I've never heard of this b4, do you have a source? Bungie network t/s guide even suggests using upnp especially with multi condoles household

With my experience because everytime i used upnp it was a f*cking errors party.
I use port forwarding for a long time and no errors since for me or for all guys i've helped.

#19
XSXS

XSXS

    Senior Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 397 posts
  • Local time: 11:36 PM
  • LocationAZ
Cool deal! I got nothing against finding something that works for you.

#20
Chive972

Chive972

    Member of Globality / Destiny 2 Competitive

  • Moderators
  • 2,199 posts
  • Local time: 08:36 AM
  • LocationFrance

Cool deal! I got nothing against finding something that works for you.

Me too :)

UPNP is the only alternative when you have two consoles but if you can, don't use it.







Also tagged with one or more of these keywords: Destiny, Error codes

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users