Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'R1'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • News & Community
    • News & Announcements
    • Feature Ideas & Improvements for DumaOS
    • Community Discussion
  • Support
    • Latest Firmwares
    • Black Ops 4 Support
    • Knowledge Base
    • DumaOS on NETGEAR Nighthawk Support
    • DumaOS on Netduma R1 Support (Open Beta)
    • Original Netduma R1 Firmware Support
    • New Games for the Geo-Filter
  • Duma Army Lounge
    • Gamer Talk
    • TechnoBabble
    • Off Topic
  • International Language Forums
    • NETDUMA Deutsch
    • NETDUMA Español
    • NETDUMA Français
  • 1 on 1 Support
    • Request 1 on 1

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 30 results

  1. After working with DumaOS on the R1 for a little bit, I've noticed that I have to reboot my router everyday in order to get the various modules to run. At some-point during the day they will not load anymore and the only thing I can do is to reboot the router. The Modules that don't load are: Device Manager - Full page QOS - Anti-bufferbloat loads but nothing else loads Geo-filter - Map loads but the devices don't. Network Monitor - Nothing loads System Information - Everything Loads Network Settings - Wan loads but nothing else. I don't know if someone else posted this. Thanks
  2. Hello, I am having the following issue with the R1. After accidentally unpluging the power source, I can no more access the R1's interface. I tried accessing it using both my Windows 10 desktop pc which is connected to it with ethernet cable and two Android devices via Wifi. In both cases I tried with Chrome and Firefox. I get prompted to enter my username and password as usual but now my username and password do not get accepted. I don't get a wrong username or password message, it just refreshes the page that asks for my credentials. I also tried the default admin password but still nothing. To make things worse the factory reset option by long pressing the reset button on the back of the R1 does not work. I have repeatedly tried to press the button for more than a minute and nothing happens. At this point I am completly blocked from accessing the router's interface. The R1's firmware is 1.03.6j.
  3. I recently purchased a Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 to see if it can handle my new internet gigabit speed because my old Netduma R1 was not able to go above 230mbit/s with QoS and 500mbit/s without QoS. The good news, I can reach the gigabit speed with or without QoS but I still get a Disconnected from LAN while I'm playing Street Fighter V Arcade Edition on my PS4 Pro. My XR500 is on the firmware V2.3.240 and I continue to get the same issue that I started a topic for the Disconnected from LAN on the Netduma R1with DumaOS Development Milestone 1.3: forum.netduma.com/topic/27085-disconnected-from-lan/ Could you please have a look on the log file to see if this could be the same issue that occur in the DumaOS Development Milestone 1.3? Thank you, Note: I still use the same setting configuration that I had on my R1 for the XR500. log-1549989723123.txt
  4. Saludos, Escribo porque no puedo recibir la velocidad completa de mi internet. Yo pago por 150mb Up y 15mb Down. Pero solo recibo 40-60mb maximo en mi consola. Realmente me interesa la velocidad al momento de bajar updates y juegos. Como puedo hacer que el Netduma reciba toda la velocidad en la nueva version de DumaOS?
  5. Hi, I would like to get help with setting up Cyberghost VPN with my NetDuma R1 latest firmware. I really love using R1 features but i cannot get Cyberghost VPN working. I have tried many different configurations but no luck. I have also msged Cybeghost and they send me email that they dont support Netduma R1 even tho they should. its Open VPN and R1 must support it too. Also when i try to connect, it just says failed and there is no log file as well, which is strange to me. I would really like to get this working. Im Eastern time and i can be reached all day. Thank you and Merry Christmas
  6. Hello Netduma, I just upgraded to the Internet Giga Speed with my service provider Videotron.com and I have a new modem Technicolor TC4400-AM HW Ver. 3.0.0. I set my QoS Anti-Bufferbloat at 100% Download/Upload, Bandwidth Allocation - Download/Upload before to disable QoS. I also put my Download Bandwidth at 1000Mbps and my Upload at 60Mbps. I want to see if the Netduma R1 with DumaOS Milestone 1.3 can handle my new Internet Giga Speed, but sadly I can't reach the 1Gbps. I only get 453.66Mbps for my download and my upload can go up to 56.45Mbps. and the CPU Usage reach 90%. Is it normal that Netduma R1 with DumaOS Milestone 1.3 can't handle the Internet Giga Speed with QoS disabled? Note: When I plug my modem directly to my PC, Linksys & Netgear routers, I can reach the Giga speed without any problem and my all Ethernet cables are CAT5e, CAT6, or CAT7.
  7. Dumaos r1 kicks me from rdr2, Geo filter is off, anti bloat off or on, ive done a factory reset. When i plug in directly to the modem Its fine. Not sure what to do. Thanks for the help
  8. I installed the new DumaOS Development Milestone 1.3 on the R1 and since then the console disconnects from LAN while I play on my console. After setting up my QoS, when I start to play online Street Fighter V Arcade Edition on my PS4 Pro, Playstation shows a message that it's disconnected from the LAN. The same message appears in loop until I reboot the NetDuma R1 and l restart the PS4 Pro/video game. Once the router and the console are up, I can play without any disconnection.
  9. My setup: Internet>Verizon G1100 gateway>R1 (DMZ'd in the G1100)>Plex server (on a pc) I'm running a Plex server on a pc that is wired to the R1 which is DMZ'd in my Verizon G1100 router. I can not connect to my Plex server from anything on my local network, but I can connect to my Plex from outside my network. There seems to be a problem with NAT and I can't figure out how to fix it. I've tried manually port forwarding everything I could think of, but nothing has worked. To be more specific, I'm trying to connect to my Plex server from devices that are under my Verizon G1100 which are on 192.168.1.x subnet. The R1 is running a dhcp server on 192.168.88.x subnet. When I had the XR700 in this same configuration, I had zero issues with Plex. It worked perfectly. I could connect to my Plex from both locally and remotely. Could a dev take a look at what is different between the XR700 and the R1 running DumaOS to see why NAT traffic isn't working within the local network. Thanks My Plex Server status My R1 port forwarding the correct ports My Macbook Pro on the G1100 subnet not being able to connect to the Plex Server on the R1 subnet The most recent logs Fri Nov 23 15:16:50 2018 user.warn com.netdumasoftware.settings: Error opening wireless-mirror with error wireless-mirror: No such file or directory. Fri Nov 23 15:15:54 2018 kern.info kernel: [47920.212000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 15:14:54 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 15:14:54 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 15:12:56 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 15:09:34 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 15:07:41 2018 user.warn com.netdumasoftware.settings: Error opening wireless-mirror with error wireless-mirror: No such file or directory. Fri Nov 23 15:07:34 2018 kern.info kernel: [47420.188000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 15:05:27 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:59:17 2018 kern.info kernel: [46923.100000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:57:23 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:57:09 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:56:53 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:56:53 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:56:53 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:56:20 2018 daemon.warn dnsmasq[1120]: possible DNS-rebind attack detected: 192-168-88-15.8cbab343d9204bc98b1d780de2885481.plex.direct Fri Nov 23 14:56:20 2018 daemon.warn dnsmasq[1120]: possible DNS-rebind attack detected: 192-168-1-243.a587e45deb5b4b239d14bfa023a5f0a9.plex.direct Fri Nov 23 14:49:33 2018 kern.info kernel: [46338.688000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:48:59 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:44:09 2018 user.warn com.netdumasoftware.settings: Error opening wireless-mirror with error wireless-mirror: No such file or directory. Fri Nov 23 14:40:21 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:40:09 2018 kern.info kernel: [45775.308000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:33:18 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:30:58 2018 kern.info kernel: [45223.988000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:23:29 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:21:26 2018 kern.info kernel: [44651.848000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:18:26 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:12:25 2018 daemon.warn odhcpd[737]: Failed to send to ff02::1%br-lan (Operation not permitted) Fri Nov 23 14:12:24 2018 kern.info kernel: [44109.788000] recv: nf_ct_get failed Fri Nov 23 14:06:51 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:04:51 2018 kern.info dpiclass-daemon: Kill flow due to timeout Fri Nov 23 14:02:49 2018 kern.info kernel: [43534.608000] recv: nf_ct_get failed
  10. How about give us an option to where we can change the username Login instead of using "admin" Like to whatever we want the username to be, that would be a nice option. 😃
  11. So far it's been clear that Blacks Ops 4 Dedicated Servers and the R1 with DumaOS simply don't work well together. I live in western pa and by far my best experience playing BO4 has been when I am on P2P. Sadly for me, this will be year 2 of this as WW2 played the EXACT SAME WAY. I really appreciate what the team at NetDuma has done. Without my R1 I probably would have quit COD. I wouldn't feel right if I didn't tell others what I have experienced. When I Geo Filter to my area I end up getting a P2P game after a few minutes and the countless lobby is not joinable messages. When I finally get into a game it's a decent connection, low lag and I can at least end the game with a 1.5/2 KD. THEN I get put on a Dedicated Server in Chicago or Ny/NJ. Anyone that has played COD and you don't live near NY/NJ you know the connection completely sucks. While on Dedicated Server the duma ping looks great (I've ranged from 16ms to 30 ms the past few days) but the connection actually is HORRIBLE. Hit Marker after hit marker, can't finish a kill and everyone else is looking like TheMarkofJ. If it was only BO4 playing this way I would just say so but this was the same behavior last year. My advice to anyone not living near a dedicated server.....as soon as you see a dedicated server, back out the lobby and only play P2P. This seems to be the only way to enjoy Black Ops 4 with the R1.
  12. Hi, so I just got my netduma, (mainly for cod iw and its insane packet loss / spikes) I went through the setup and all, and looked online to understand the misc settings. (I have a router by the way, and i plugged an ethernet cord in from that to the netduma) I have 100 down, 10 up, w/ Rogers Cable in Ontario, Canada. I've linked screenshots of my misc settings here: http://imgur.com/a/9EplW I then went to host filtering, did 30 ping and about 1500km, and found a match. It was amazing, now packet loss symbol at all. (The only device connected to my internet at the time was my computer and iphone, both of which werent being used, and i also had the device prioritization on 80 for my ps4) I played about 5-6 games with no lag, and the very rare lag spike. Throughout the day i tried several other settings to try and fine tune the settings as best as possible, but now im constantly getting the packet loss symbol in game and im skipping a little less than i used to without the net duma. I did a factory reset and used the original settings i used before, but same thing. The thing is, im using the original main router for everyones wifi in my house, instead of the net dumas wifi. So i assume that would mean the network speeds are being shared over these two routers, (they arent bridged, i tried to bridge earlier and nothing worked, so i had to factory reset my main router) and i may be getting slower speeds on the duma, and it cant use the congestion control properly because the bandwidths too high? Is the solution to simply connect all devices and see what the game is like afterwards? I figured i would post this here incasethere could be other problems. Thanks! (cc was capped at 70 for the successful tests, reactive)
  13. Hey there, I recently upgraded my R1 from the original firmware to DumaOS, and simply connecting my ethernet cable to port 2 on the R1 let me connect to the original R1 interface. The update went smoothly and I logged into the DumaOS page using the default username/password combination, updated the max bandwidths in the QoS section, then went to replace my existing router with the R1. I still have internet access while connected directly to the R1, but I can no longer access the router page at 192.168.88.1.Running and ipconfig /all shows the default gateway to be 192.168.0.1, the gateway of my modem, rather than 192.168.88.1. I've checked that I'm connected to the R1 rather than my modem/router, and even tested on my phone. All devices show a gateway of .0.1 instead of .88.1. I'm assuming this is the cause of the inaccessibility, but I'm not sure what would cause this. I've tried factory resetting the router as well, but the default gateway stayed at .0.1. I have attached a picture of the ipconfig readout below. Any help would be greatly appreciated :)
  14. hi guys Got my new XR500 yesterday and love the product! My question is on the bufferbloat side especially on the upload side. i have done multiple tests on DSL Reports (uk) i can control my download buffer but my uplaod buffer is really bad my idle is 12ms to 15ms download i can get 15-20ms and upload is 20-140ms ive tried the sliders at every possible percentage but i i can not control my bufferbloat on the upload. i tried pingplotter and nothing is wrong with my network. i have the R1 and i can control everything. idle is the same download is 12-15 and upload is 12-15 aswell? i have tried the "always on" and turned it off but nothing is working? can you assist me in this matter? kind regards john
  15. Hello, for past 2 days, I am having trouble accessing my R1 browser interface. My desktop is connected via Ethernet cable and has internet access. I can browse internet, play online games etc. but cannot access the R1 interface. However, I can access the R1 interface from my MacBook pro which is connected via WiFi. I looked into the forum for help and tried to 'Reboot', 'Factory Reset' the router but it don't seem to help. Please check the screenshot below for the error I get on browser.
  16. KayOneX-24

    DumaOS for the R1

    Does somebody have any official info about the release of the DumaOS on the R1 with anti-jitter/spike ?
  17. So, I'm in the market for a new router for multiple reasons. My current setup is with our verizon fios gigabit ethernet. My brother and myself both have ps4 and XB1 and to a much lesser extent, occasionally we'll dabble in some pc gaming. The biggest issue seems to be that when he's playing a fighting game on ps4, or I'm playing a title on XB1, any and all wifi connections (particularly from my father's cell) or the addition of any streaming (youtube, twitch, netflix) just destroys the gaming experience on either console, causing extreme frustration. Aside from that, certain times of the day, the connection can be extremely volatile for no apparent reason, and it's not always the hours you'd expect, leading us to look around to see if someone's using wifi or streaming services, finding nothing, and sometimes scratching our heads. I've read up on NetDuma and I'm confident buying the R1 would help immensely. In fact, I had all but made up my mind right before reading about the deal between Netgear and Netduma to bring the DumaOS to the XR500. I've done a little research, but I've had a hard time finding information differentiating the two hardware wise. If anyone could point me to a comparison website or give me information about the differences or potential advantages of one over the other, it would GREATLY be appreciated. Personal anecdotes and opinions as to which is better suited for my needs would be appreciated. We both use ethernet cables to directly connect from the router we have now to our consoles. As I stated, I'm mainly a console gamer, and spend most of my hours playing NHL 18, or various other sports titles, with some shooters (pubG on xb1, battlefield, cod, battlefront) mixed in on occasion. My brother is more of a ps4 fighting game fan, playing Dragonball FighterZ most recently, as well as Marvel, Street Fighter, and Injustice/Mortal Kombat religiously. So, anyone with an informed opinion, please weigh in and tell me why one would be a better choice than the other. At first glance, I feel like since they will have the same OS in April, the newer router with the newer hardware seemingly has an advantage, but, that's just a guess really, I haven't seen much about the specifications, nor do I know what measurable metrics would be most important for two console gamers looking to prioritize gaming traffic. Any help for a clueless gamer would go a long way since it's not often I have this kind of money to spend on my gaming hobby, and to make the incorrect choice would be a real bummer. It doesn't seem to be good business necessarily for NetDuma to state outright that Netgear's router is flat out better (despite the price difference), but the added cost makes me think that it may in fact be so, if not the age of the R1. Still, that's just an assumption based on those two factors, without proof, so any real tangible information or anecdotal experiences that someone could share would help. Thanks in advance!
  18. nfxcr3w

    Black Ops 3 Hungry for Kills

    Using the Pharo that gun is a beast. my go to gun now.
  19. Best Gaming Modems UK (VDSL/ADSL) A FULL LIST OF THE BEST GAMING MODEMS. GOOD: It works flawlessly with my broadband and IPv6 internet. And you can see all your statistics if you want to. NETGEAR DM200-100EUS High-Speed Broadband DSL (VDSL/ADSL) Modem Price: £34. ------------------------------------- GOOD: but you cannot see your statistics that's the downside. BT OPENREACH MODEM VDSL Price: £12 used to £35 new and up ------------------------------------ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- BAD*: It cause my ping to double DrayTek Vigor 130 ADSL/VDSL Ethernet Modem Price: £83. ------------------------
  20. Hi all. Initially I was pissed as there was no info on the UK release of the Nighthawk and it was US release only (for the moment) and with Netduma being a UK software company I was frustrated. This was due partly to april being a 17 month period since Netduma posted a tweet of the DumaOS also personally I am losing my eyesight and have been forced to take early retirement and voluntary redundancy so my frustration came out yesterday. Netduma are a fantastic company and I have huge respect for them and also the moderators on here and everyone in the forum who helps each other. So let's all stop whining about having to wait til April 17th/18th for the DumaOS........at the end of the day you are getting a completely new OS and not an update of the current firmware FOR FREE!!!!!!!!! So let's all stop whining, have a group hug and look forward to DumaOS as it will be amazing!!!!!!!!! B.D
  21. Hi Are there still issue's using PPPOE ? Last time i used the Duma as the main router connected to the modem, it cut my speeds in half. I want to change my set up to Modem > Duma > Nighthawk. But I had speed drop issues last time i tried this.
  22. I want to thank Netduma team and specially Fayser for 1 on 1 support. I received my replacement router today which was very fast 1 service and it's working just the way it says. I am now getting 166/10 off my 150/10 virgin media broadband package. Thank you again.
  23. Hi Fraser, I am available Tuesday (14th/nov) after 4 pm, or Wednesday (15th/nov) all day. Thank you.
  24. I received my Netduma R1 router today and tried to set up exactly the way the manual guide says. But as I hook up the router with my Super Hub 2 and put it on Modem mode, the Download and Upload speed almost went to non-existence. I tried to dig in through all the forum thread about similar problems and none of them seem to be helpful at all. I tried the Optimal Setting Guide http://support.netduma.com/support/solutions/articles/16000023979-optimal-settings-guide , checked the firmware which is up-to-date (i.e. 1.03.6h), tried to reset all devices, called in the Virgin Media Broadband Support Team and confirmed there is no issue on the ISP side. Therefore, could anyone please help me with this issue? Below is the before and after Internet speed. Thank you in advance.
  25. Adam Qureshi, Operations Manager at Netduma, Ltd. suggested via email for me to create this post. Right out of the box, the router seems to work fine except does not receive a WAN IP. ISP confirmed that they do not see the device on their network. Upgrading router to version 1.03.6i did not resolve the issue. Cloning the MAC address of my PC did not resolve the issue. Adding "BT" login information did not resolve the issue. Manually specifying a WAN IP does not work (enabling Static IP and clicking Apply disables Static IP) Everything that does not require a WAN IP seems to work as designed (Wifi, DHCP, login info, port forwarding setup, etc.). As of right now, I believe my only option is to return this device as I have owned it less than a week. Please let me know what other options I have. Thank you in advance.
×